Hanna ja Jaakko rakastuivat, kun olivat tahoillaan naimisissa toisten kanssa. Lopulta he päättivät lopettaa salailun. Kuva ja video: Nelonen
Hanna ja Jaakko rakastuivat, kun olivat tahoillaan naimisissa toisten kanssa. Lopulta he päättivät lopettaa salailun. Kuva ja video: Nelonen

Maanantai-illan Kielletty rakkaus -ohjelmassa kuullaan Hannan ja Jaakon rakkaustarina. Se alkoi salatapaamisilla, kunnes pettäminen kävi liian raskaaksi ja kaksikko päätti erota pitkistä suhteistaan.

Miksi ihminen päätyy pettämään? Voiko tunteilleen tehdä mitään? Millaisia tunnontuskia pettäjällä on? Entä miten kestää ulkopuolisten kritiikki, kun on saanut pettäjän leiman? Näitä asioita pohditaan maanantaina Kielletty rakkaus -ohjelmassa. Oman tarinansa kertovat Oulaisissa asuvat Hanna ja Jaakko.

He tutustuivat toisiinsa, kun heidän lapsensa olivat samassa hoitopaikassa. Vähitellen kaksikon välille alkoi tulla romanttisia tunteita. Hanna ja Jaakko päättivät seurata tunteitaan ja alkoi tapailla salaa. Heidän vakiokuhertelupaikkansa sijaitsi junaradan liepeillä, jossa he tapasivat vähintään kerran, useimmiten kaksi-kolme kertaa päivässä.

– Täällä pyöri ratamiehiä. He vähän katsoivat, että aina täällä pyörii samaan aikaan tuo sama pari pussailemassa, Hanna kertoo videolla.

”Se oli suomeksi sanottuna ihan perseestä.”

Vaikka salaiset tapaamiset olivat aluksi kiehtovia, Hannan ja Jaakon mukaan ne olivat myös raskaita. Tapaamisten järjestäminen vaati paljon sumplimista ja valehtelua.

– Piti keksiä aina, että mihin lähtee. Se oli suomeksi sanottuna ihan perseestä, Jaakko sanoo videolla.

2614849

Junaradalla tapaamiset kestivät yleensä vain 15 minuuttia, mutta kerran kaksikko päätti lähteä Raaheen hieman pidemmäksi aikaa. Yhtenä perjantaina molemmat ottivat töistä puoli päivää vapaata ja ajelivat Oulaisista Raaheen, jossa kukaan ei tuntenut heitä.

– Käytiin hotellihuoneessa kaksi tuntia ja häivyttiin. Siitä äkkiä kotiin ja selitykset valmiina. Kyllä ne vähän pahasti kattoivat, kun ei vastattu puhelimeen eikä oltu WhatsAppissa, Jaakko sanoo.

– Mutta sen reissun jälkeen päätettiin, että nyt pitää tehdä jotain, Hanna kertoo.

”Mietimme paljon, miten hirveää on, kun kaksi perhettä rikkoutuu.”

Molemmilla oli noin kymmenen vuotta kestänyt parisuhde ja he pohtivat vaihtoehtoja pitkään.

– Kyllä me yritimme ja mietimme paljon, miten hirveää on, kun kaksi perhettä rikkoutuu. Lapset, sukulaiset ja ihan kaikki kärsivät, Hanna kertoo jaksossa.

– Mutta ei sitä jotenkin vain pystynyt olemaan erossa toisesta. Vaikka puhuimme keskenäänkin, ettei tässä ole mitään järkeä. Järki ja tunteet eivät aina kävele käsi kädessä, Jaakko miettii ohjelmassa.

”En ollut pitkään aikaan onnellinen.”

Hannan ja Jaakon ratkaisu ei miellyttänyt kaikkia läheisiä eikä tuttavia. He päättivät kuitenkin erota, koska olivat tyytymättömiä suhteisiinsa.

– Kyllä sen edellisen parisuhteen rakkaus täytyy olla sammunut. Ei sitä muuten voi yhtäkkiä vain rakastua toiseen, Jaakko sanoo.

– Meillä puuttui luottamus kymmenen vuotta. Myös rehellisyydenkin kanssa oli vähän niin ja näin. En ollut pitkään aikaan onnellinen, Hanna kertoo aikaisemmasta suhteestaan.

Kielletty rakkaus Nelosella ma klo 19.00.

Kysely

Oletko sinä joskus elänyt salasuhteessa?

En.
En.
55.3%
Kyllä.
Kyllä.
44.6%
Ääniä yhteensä: 224

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.