Ilari Kekki on harrastanut musiikkia koko ikänsä. "Hän veti jo 5-vuotiaana keinussa Titanicin tunnaria", Ilarin isä kertoi jaksossa. Kuva: Nelonen
Ilari Kekki on harrastanut musiikkia koko ikänsä. "Hän veti jo 5-vuotiaana keinussa Titanicin tunnaria", Ilarin isä kertoi jaksossa. Kuva: Nelonen

Koituiko biisivalinta Ilari Kekin kohtaloksi?

Torstain The Voice of Finlandissa esiintyi klaukkalalainen Ilari Kekki, 21, jolla oli omaperäinen soundi. Ilari valitsi biisikseen Sam Smithin Not In That Way’n.

Ilari veti biisin tunteella, mutta hänen kannustusjoukkonsa huomasivat heti, että Ilaria jännitti todella paljon. Sen huomasi varsinkin, kun hän lauloi falsetissa.

Valmentajille Ilari aiheutti päänvaivaa. Koko esityksen ajan valmentajat katselivat toisiaan hämmentyneinä ja supisivat keskenään. Kukaan ei kuitenkaan kääntynyt merkiksi siitä, että haluaa Ilarin valmennettavakseen.

Esityksen jälkeen valmentajat olivat pettyneitä – aivan kuin he olisivat toivoneet, että Ilari olisi päässyt jatkoon.

– Ei ihan lähtenyt, musta se ei vaan lähtenyt, Michael Monroe mietti.

– Vähän pettynyt fiilis, Redrama harmitteli.

– Tuli todella hämmentynyt olo. En vain saanut siitä otetta, Tarja Turunen komppasi muita.

Ehkä Ilarin kohtaloksi koitui biisivalinta. Valmentajat odottivat, että biisi "lähtisi", mutta miten biisi, jossa ei ole tarttuvaa kertosäettä, voi lähteä ja kruunata herkän tulkinnan?

Aikaisempina vuosina osalla ääni ratkaisee -jaksoissa pudonneilla laulajilla on mahdollisuus yrittää vielä kerran jatkoon villi kortti -vaiheessa. Ilarillakin saattaa siis vielä olla mahdollisuuksia päästä kisassa jatkoon.

Kysely

Olisiko Ilari Kekin pitänyt päästä jatkoon?

Kyllä.
Kyllä.
57.7%
Ei.
Ei.
42.2%
Ääniä yhteensä: 244

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00