Petetyn Daeneryksen kohtaus poistettiin leikkausvaiheessa sarjasta. Kuva: HBO Nordic
Petetyn Daeneryksen kohtaus poistettiin leikkausvaiheessa sarjasta. Kuva: HBO Nordic

Osa suosikkisarjan neljännelle tuotantokaudelle kuvatuista kohtauksista jäi leikkauspöydälle. Käsikirjoittajan mukaan uudella kaudella nähdään yllättäviä kuolemia.

Vaikka televisiosarjojen tekeminen on kallista, kaikki kuvattu – ja usein myös valmiiksi leikattu – materiaali ei päädy televisioon asti. Ohjaaja saattaa päätyä poistamaan valmiita kohtauksia monista syistä. Niistä vähiten taiteellinen lienee se, että jakso uhkaa venyä liian pitkäksi. Silloin hyvääkin materiaalia joudutaan yksinkertaisesti lyhentämään ja poistamaan.

Huippusuosittu Game of Thrones -sarja ei ole tässä poikkeus. Sarjan YouTube-kanavalla julkaistuilla videoilla nähdään kaksi ennennäkemätöntä kohtausta sarjan neljänneltä tuotantokaudelta.

Ruusu ja leijona (The Lion and the Rose) -nimisestä jaksosta poistetussa kohtauksessa nähdään Tyrionin jätetyksi tulleen rakastajattaren Shaen tuskaa.

Kaksintaistelu (The Mountain and the Viper) -nimisestä jaksosta pois leikatussa kohtauksessa entiseen neuvonantajaansa Jorah Mormontiin pettynyt ja tämän karkoittanut Daenerys hakee lohtua palvelijattareltaan Missandeilta.

Liekö näiden kohtausten poistamisen syy jakson lyhennystarpeessa vai siinä, etteivät kohtaukset ohjaajan mielestä olleet tarpeeksi vahvoja tai tuoneet merkittävästi mitään lisää jakson tarinaan?

Game of Thrones -sarja perustuu kirjailija George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan.

Kirjailija paljasti lauantaisessa Writers Guild West Awards -gaalassa, että Game of Thronesin huhtikuussa alkavalla viidennellä tuotantokaudella kuolee myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät kuole kirjoissa.

Kirjailijan mukaan sarjan tuottajat David Benioff ja D.B. Weiss ovatkin jopa häntä verenhimoisempia. Hän sanookin, että myös kirjat lukeneet tulevat yllättymään.

– Jokaisen kannattaa olla varuillaan, hän sanoo Showbiz 411 -sivuston haastattelussa.

Lue myös:

Tältä näyttää Game of Thronesin viides kausi

Game of Thrones -sarjan puvustus synnytti nännikohun

Mopsien oma Game of Thrones – Voiko tälle videolle olla nauramatta?

Game of Thrones -komistuksen hiuksilla oma sopimus – Jon Snow ei saa leikata kiharoitaan

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen