Kimmo Vehviläinen oli luovuttaa Selviytyjissä. ”Olin kuin koulukiusattu pikkupoika, jonka kanssa kukaan ei leiki. Mä olin vain niin yksin”, hän kertoo. Kuva: Nelonen
Kimmo Vehviläinen oli luovuttaa Selviytyjissä. ”Olin kuin koulukiusattu pikkupoika, jonka kanssa kukaan ei leiki. Mä olin vain niin yksin”, hän kertoo. Kuva: Nelonen

Psykologi Laura Stenroosin mukaan Selviytyjät-ohjelma on kilpailijoille paljon rankempi kuin miltä se kotisohvalla näyttää.

Selviytyjät-ohjelman tuottaja Mirko Baas kertoi hiljattain Me Naisille, että kuvauksissa oli koko ajan mukana psykologi Laura Stenroos. Tämä johtuu siitä, että ohjelma on sen verran rankka henkisesti.

– Laura jutteli kilpailijoiden kanssa päivittäisten kisojen tai heimoneuvostojen yhteydessä. Hän teki uskomattoman hyvää työtä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, Baas kertoi maaliskuussa.

”Ihmiset eivät halunneet paljastua.”

Laura Stenroos vieraili tällä viikolla Radio Aallon Dynastia-ohjelmassa, jossa puitiin Kimmo Vehviläisen romahtamista kuvauksissa. Vehviläinen oli luovuttaa, mutta tuli toisiin ajatuksiin juteltuaan Stenroosin kanssa. Kaksikko kävi läpi Vehviläisen primitiivisiä tunteita, mutta kovin monen muun kanssa Stenroos ei käynyt syvällisiä keskustelua, vaikka nämä olisivatkin olleet henkisesti huonossa kunnossa. Syvällinen keskusteleminen kilpailijoiden kanssa oli Stenroosin mukaan käytännössä lähes mahdotonta.

– Ongelma oli siinä, että kilpailijoiden piti olla niin paljon kuvauksissa. Aikaa oli todella vähän, ja koko ajan oli joku vähän iholla. Jos olisin ottanut kontaktia johonkin kilpailijaan ja kysellyt, miten tällä menee, niin tällä ihmisellä olisi ollut vaara paljastua. En voinut alkaa osoittelemaan. Ihmiset eivät halunneet paljastua. Ja oli vaikea järjestää tilanteita, joissa olisi voinut jutella. Mutta muutama pakollinen keskusteluhetki jokaisella toki oli, Stenroos kertoi radiohaastattelussa.

”Valmistauduimme siihen, että joku haluaa jättää kisan kesken.”

Stenroosin mukaan ohjelma on kilpailijoille henkisesti paljon rankempi kuin miltä se kotisohville näyttää. Myös Mirko Baas kertoi aikaisemmin, että tuotantoryhmä varautui romahduksiin.

– Kyseessä on haastava tv-sarja. Valmistauduimme siihen, että joku haluaa jättää kisan kesken. Samassa paikassa (Filippiineillä) kuvattiin vuonna 2016 kuuden eri maan Selviytyjiä. Yksikään ei selvinnyt ilman, että joku ei olisi keskeyttänyt. Mutta ihmisen terveys menee aina tv-ohjelman edelle, joten kilpailijalla on aina mahdollisuus keskeyttää kisa, Baas kertoi.

Videolla Kimmo Vehviläinen ja Laura Stenroos kertovat, mitä Kimmolle oikein tapahtui, kun tämä oli luovuttaa. Video: Radio Aalto
 

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.