Mia ja Karam rakastuivat vuonna 2012. He pitävät yhteyttä lähinnä Skypen välityksellä. Kuva: Liv
Mia ja Karam rakastuivat vuonna 2012. He pitävät yhteyttä lähinnä Skypen välityksellä. Kuva: Liv

Mia ja Karam kertovat vuosien taistelusta Kielletty rakkaus -ohjelmassa. Jos sinulla on samankaltaisia kokemuksia, vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn!

Maanantai-illan Kielletty rakkaus -jaksossa rakkaustarinansa kertovat Mia, 46, ja Karam, 34. Kaksikon yhteydenpito sai  alkunsa Facebookissa 2012. Parin kuukauden viestittelyn jälkeen Mia päätti lähteä käymään Karamin luona Tuniassa. Tapaamisen jälkeen rakkaus roihahti, ja vuonna 2013 pari meni naimisiin. 

Mia ja Karam ovat joutuneet kuitenkin pitämään yhteyttä lähinnä vain Skypen välityksellä, sillä Karam ei ole saanut lupaa tulla Suomeen.

”Me ollaan naimisissa, mutta mies ei saa tulla tänne.”

– Siitä on nyt viisi vuotta, kohta kuusi, kun me olemme ensimmäisen kerran laittaneet viisumihakemuksen. Se oli nopea päätös, että ei, ei ei. Me ollaan naimisissa, mutta mies ei saa tulla tänne, Mia kertoo jaksossa.

Päätös on harmittanut luonnollisesti molempia.

– Ei ollut mitään muuta syytä kuin se, että hänen oletettiin olevan tällainen hengailijapoika, joka haluaa lähteä kiertelemään ympäri Eurooppaa ja kattelemaan maailmaa, Mia ihmettelee jaksossa.

Vuosien vääntö suomalaisten maahanmuuttoviranomaisten kanssa on ollut Mian mukaan raskasta.

”Parin vuoden taistelun jälkeen ajattelin, että mä en enää jaksa.”

– Tämä vaatii ihan hirveästi parisuhteelta. Parin vuoden taistelun jälkeen ajattelin, että mä en enää jaksa. Että en jaksa taistella tästä enää yhtään – että antaa olla. Hain sitten avioeroa, Mia kertoo.

Pari ei ole enää naimisissa. Vuosien taistelu on kuitenkin tuottanut sen verran tulosta, että illan jaksossa nähdään, kuinka Karam on vihdoin saanut 45 päivän viisumin Suomeen. Pari toivoo pääsevänsä vihdoin aloittamaan normaalin arjen.

Miltä tuntuu rakastua ulkomaalaistaustaiseen kumppaniin? Onko sinulla samankaltaisia kokemuksia kuin Mialla ja Karamilla? Kerro tarinasi jutun lopussa! Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutussa.

Kielletty rakkaus Livillä ma kello 21.00

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Mia, 46, tapasi netissä kolmekymppisen tunisialaismiehen ja rakastui: ”Olemme naimisissa, mutta mies ei saa tulla Suomeen”

Luojan kiitos maahanmuutto ei ole niin helppoa, että vihkitodistus riittäisi. Suomessa on niin paljon "suvakkinaisia", jotka menee naimisiin kaikkien "hädässä" olevien kanssa. Naittaisivat varmaan lesket mummonsakin. Ei siinä kunhan ei tule rötöstelemään tai sossutuille, niin tervetuloa vaan, kun on jo vaimokin valmiina.
Lue kommentti

Uutuussarja Design 3000 ja Kasper Strömman sukeltaa muotoilun maailmaan hauskalla otteella.

IS TV-LEHTI: Sisustuksesta, muotoilusta ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneita katselijoita hemmotellaan uudella kahdeksanosaisella sarjalla Design 3000 ja Kasper Strömman. Ensimmäisessä jaksossa suosittua Kasper Diem -blogia kirjoittava graafinen suunnittelija Kasper Strömman tutkii värejä ja muotoja.

Vitsikäs Strömman tapaa jokaisessa jaksossa alan ammattilaisia. Ensimmäinen heistä on tanskalainen väri- ja tekstiilisuunnittelija Margrethe Odgaard, joka avaa värien vaikutusta ihmisiin. Hänen ansiostaan alan itsekin pohtia aihetta syvällisemmin.

Heidän tutkiessaan luonnosta löytyviä erilaisia värivivahteita omatkin aistit virkistyvät. Luontoa pitäisi muistaa tarkkailla enemmän: jopa vanhasta maassa makaavasta kaarnasta voi löytää upeita sävyjä teollisten, tylsien perusvärien tilalle.

Kiinnostava fakta on, että autovärikarttaan kuuluu nykyään enää vain 13 väriä ja niistäkin suurin osa harmaan eri sävyjä. Miksi värejä ei uskalleta enää käyttää?

Autovärikarttaan kuuluu nykyään enää vain 13 väriä.

Strömman tutustuu myös setelisuunnitteluun sekä muotoilun stereotypioihin. Normikriittisestä muotoilusta tohtoriksi väitellyt Karin Ehrnberger havainnollistaa, mitä mielleyhtymiä syntyy, kun porakoneen terä vaihdetaan sauvasekoittimeen ja perinteinen koneen estetiikka muuttuu.

Ohjelma pureutuu niin väreihin kuin muotoiluun pintaa syvemmältä mutta kuitenkin kepeästi. Odotan, että tulevissa jaksoissa sanavalmis Strömman heittäytyy taustalta valokeilaan kokeilemaan uusia asioita ja ehkä myös kyseenalaistamaan väittämiä.

Design 3000 ja Kasper Strömman, Teema & Fem ma klo 18.30

Silta ja Saga eivät enää palaa. Mutta onneksi on, mitä muistella.

Nyyh! Nyt se on loppu. Saga Norén – ja Silta – eivät enää palaa. Vaikka tiesimme sen varmaksi jo ennen viimeisen, neljännen kauden alkua, Silta-sarjan loppuminen jättää tyhjiön. Sarja oli nordic noirin suunnannäyttäjä, eikä muut sarjat ole vetäneet sille vertoja. Ainakaan toistaiseksi. Mutta onneksi on, mitä muistella.

Näitä asioita jäämme kaipaamaan:

 1. Kun Saga Norén ilmestyi sunnuntai-iltoihimme seitsemän vuotta sitten, maanantaisin ei kahvipöydissä muusta keskusteltu kuin Sagasta. Jotkut samastuivat sosiaalisesti kömpelöön hahmoon. Ja muut taas pitivät muuten vain virkistävänä, että päähenkilönä oli niin suoraviivainen tyyppi. Ilman Sagaa – ja näyttelijä Sofia Heliniä – Silta ei olisi ollut Silta! 
   

  Henkilön Yle Areena (@yleareena) jakama julkaisu

  Ihana Saga! 
 2. Toki Saga opetti meille myös monia tärkeitä asioita elämästä ja ihmisyydestä. Esimerkiksi sen, että ihmissuhteita on joskus turha märehtiä. Ja olihan hänen suhtautumisensa myös seksiin ihailtavan mutkatonta.
 3. Ja Sagan tyyli – ihanan yksinkertaista ja sukupuolineutraalia! Nahkahousut, maiharit, tumma palttoo ja perus paita. Eikä mitään väreillä ilottelua, vaan maanläheisiä sävyjä: ruskeaa, vihreää, harmaata, mustaa, valkoista. Katso ohjeet Sagan tyyliin tästä jutusta.
 4. Ja Sagan Porsche! Tarkemmin Porsche 911 S, vuosimallia 1977. Nätti kuin mikä!
  Sagan Porschella ei tietenkään ajanut kukaan muu kuin hän itse. Kuva: Yle Kuvapalvelu
  Sagan Porschella ei tietenkään ajanut kukaan muu kuin hän itse. Kuva: Yle Kuvapalvelu
 5. Tanskalaiset design-huonekalut! Mistä tv-sarjasta niitä nyt voi bongailla?
 6. Toisen kauden jälkeen Silta-faneilla tuli hetkeksi paniikki. Voiko sarja toimia ilman Martin Rohdea (Kim Bodnia)? Lue Kim Bodnian haastattelu Gloria.fi:stä. Mutta Henrik Sabroe eli näyttelijä Thure Lindhardt astui kuvioon, kukaan ei kaivannut enää Martinia. Niin kiinnostavaksi oli Henrikin rooli kirjoitettu. Ja Lindhardtkin oli roolissa täydellinen!
 7. Henrikin myötä sarjaan saatiin myös rakkautta – ovathan Saga ja Henrik täydellisiä sielunkumppaneita.
 8. Kielikylpy loppui. Juuri kun alkoi tuntua, että ruotsin kieli – ja vähän myös tanska – alkoivat kuulostaa tutuilta, kielikylpy loppui. Sillassa oli kätevästi molemmat yhdessä.
 9. Värimaailma ja hienot kuvat. Aina oli pilvistä, harmaata ja pimeää. Suomalaiselle niin tuttua ja turvallista.
 10. Juutinrauman silta. Tuo kahdeksan kilometriä pitkä luomus Tanskan Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön välillä. Sarja päättyi oikeutetusti juuri sillalle. Ja sitäkin tulee ikävä. 
 11. Tunnusmusiikki Hollow Talk. Niin kaunis ja haikea. Paina playta ja fiilistele vielä kerran!

   

Kysely

Olisitko halunnut, että Sillasta olisi tehty vielä yksi kausi?