Matthew McConaughey nähdään Floridaan sijoittuvan intensiivisen jännitysdraaman pääosassa. Kuva: Hero
Matthew McConaughey nähdään Floridaan sijoittuvan intensiivisen jännitysdraaman pääosassa. Kuva: Hero

Kun Hollywood-hottis Matthew McConaughey on asialla, ei elokuvaa kannata missata, jos miestä yhtään fanittaa. Matthew tekee tällä kertaa loistotyötä The Paperboy -leffassa.

On 1960-luvun loppu Etelä-Floridaan hikisenkosteilla suomailla. Rotuennakkoluulot rehottavat ja osa soiden keskellä asuvista ihmistä on lähes täysin niin sanotun sivistyksen ulkopuolella. Eräs heistä on pahansisuinen ja väkivaltainen Hillary Van Wetter (yleensä mukavan miehen rooleista tunnettu John Cusack). Häntä syytetään paikallisen sheriffin murhasta ja hän odottelee kuolemantuomion täytäntöönpanoa vankilassa.

Kotikonnuiltaan kaupunkiin paennut toimittaja Ward Jensen (Matthew McConaughey) näkee Van Wetterin tarinassa aineksia reportaasiin, joka sinkoaisi kirjoittajansa journalismin huipulle. Hän matkustaa tutkimaan tapausta yhdessä mustan valokuvaajansa (David Oyelowo) kanssa. Avukseen miehet saavat Wardin pikkuveljen Jackin (Zach Efron), joka on lopettanut koulut kesken ja jäänyt tyhjäntoimittajaksi kotikaupunkiin.

Tutkimuksiin sekaantuu myös kaunis mutta omituinen paikallinen nainen Charlotte Bless (Nicole Kidman), joka käy kirjeenvaihtoa kuolemaantuomitun kanssa.

Tässä ainekset rikosdraamalle, joka kovista näyttelijöistään huolimatta jäi ilmestyessään aika vähälle huomiolle. Leffa voisi olla parempi suoraviivaisena rikostarinana, mutta silloin se menettäisi kyllä jotain hämärästä tunnelmastaan ja arvaamattomuudestaan.

Nicole Kidman nähdään muutamissa aika roiseissa kohtauksissa, ja McConaughey on loistava – niin kuin on totuttu näkemään! Ehkä hänen vuokseen leffasta tulee välillä mieleen True Detectivin ensimmäinen kausi.

The Paperboy, Hero ke 12.8. klo 21.00

Lue myös:

Katso suloiset kuvat! Matthew McConaughey juhli perheensä kanssa

6 hauskaa asiaa, joita et vielä tiennyt palkitusta Matthew McConaugheystä

Näyttelijä Matthew McConaughey pääsi viimein valioluokkaan

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen