Maya (vas.) ja Amanda (oik.) ovat Mallikoulu-finalistit. Kilpailusta putosi sunnuntaina Eveliina (oik.). Kuva: Ava
Maya (vas.) ja Amanda (oik.) ovat Mallikoulu-finalistit. Kilpailusta putosi sunnuntaina Eveliina (oik.). Kuva: Ava

Amanda, Maya ja Eveliina pääsivät Lontoon muotiviikkojen catwalkille ja tapaamaan Kate Mossin agenttia. Pudotus tuli heille yllätyksenä.

Mallikoulu-ohjelman finalistit ovat nyt selvillä. He ovat vasta 16-vuotias Amanda Hakalax ja 20-vuotias Maya Tuominen. Ohjelmasta kotiin joutui lähtemään 18-vuotias Eveliina Lehtisalo, jota moni piti ennakkosuosikkina. 177-senttisen Eveliinan valttikorttina pidettiin hänen pitkiä sääriään ja pituuttaan.

Pudotus tuli tytöille täysin yllätyksenä. He olivat lontoolaisessa hotellihuoneessa, kun stylisti Vesa Silver ja juontaja Jenni Dahlman ilmoittivat, että yksi tytöistä joutuu lähtemään kotiin. Normaalisti tytöt ovat joutuneet tuomariston eteen ennen pudotusta.

Eveliina kertoi jaksossa, että hänellä on ollut koko kilpailun ajan vaikeuksia luottaa itseensä ja rentoutua. Hän oli kuitenkin tyytyväinen, että oppi ohjelman aikana sietämään epätäydellisyyttä ja mokaamista.

– En osannut odottaa tätä. Mutta pitää olla ylpeä itsestään. Toivon, että tämä avaisi jotain ovia, hän sanoi pudotuksen jälkeen.

Vesa perusteli pudotusta koko kauden suorituksilla. Lisäksi päätökseen vaikutti tyttöjen esiintyminen Lontoossa, jossa he pääsivät kävelemään muotiviikkojen catwalkilla. Lisäksi he kävivät Garcia Jeansin castingissä ja esittäytymässä Kate Mossin agentille.

Muotinäytöksessä ja castingissa parhaiten pärjäsi Amanda, vaikka häntä on pidetty liian lyhyenä catwalkeille. Amandalla meni parhaiten myös castingissa, ja sen ansiosta hän pääsee kesällä avaamaan Garcia Jeansin näytöksen Hollannissa.

Ohjelman voittaja selviää ensi sunnuntaina 31.5. Voittaja saa mallisopimuksen Paparazzin ja kansainvälisen mallitoimiston kanssa.

Lue myös:

Mallikoulu-tytöiltä kiellettiin lähes kaikki urhailulajit: nämä lajit Laila Snellman hyväksyy

Mallikoulu-Vesan raju menneisyys: kiusaamista, väkivaltaa ja raju ero

Mallikoulu-tytöille tylyä palautetta: ”Sä oot ihan liian iso”

Kuningatar Elisabet II:n elämästä kertovan hittisarjan toinen kausi on nyt katsottavissa Netflixissä. Mitkä koukuttavan sarjan tapahtumista ovat historiankirjojen valossa totta – ja mitkä eivät?

Prinssi Philip lähti seikkailemaan ja jätti Elisabetin yksin

Totta. Kakkoskauden yksi suurista teemoista on prinssi Philipin etsikkoaika. Vuonna 1956 mies todella lähti viideksi kuukaudeksi seilaamaan pitkin poikin maailman meriä rehvakkaassa herraseurassa. Hänen rinnallaan oli aviokriisissä rypevä Mike Parker (1920–2002), joten myös prinssin moraali joutui epäilyttävään valoon. 

Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix
Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix

Prinssi Philip oli rakastunut ballerinaan

Ei todisteita! Kun Elisabet sujauttaa tv-sarjassa miehensä matkalaukkuun kirjeen, hän  törmää medaljonkiin, jossa on ballerina Galina Ulanovan kuva. Sarjassa annetaan ymmärtää, että kuvassa oli prinssin salainen rakastettu.

Galina Ulanova (1910-1998) oli tosiaan venäläinen ballerina, ja hän saapui Lontooseen uransa loppuvaiheessa vuonna 1956, mutta hän ei tuntenut prinssiä. 

Tanssijarakastetun hahmo perustunee huhuun, jonka mukaan Philipillä olisi ollut suhde Pat Kirkwoodin (1921–2007) kanssa vuonna 1948 (samaan aikaan, kun Elisabet oli raskaana, auts). Tanssija-näyttelijä itse tyrmäsi aina suhdehuhut ja sanoi heidän olleen vain ystäviä. 

Pääministeri ei uskonut Lontoon savusumun vaarallisuuteen, sitten avustaja kuoli

 Osittain totta, osittain ei. Pääministeri Winston Churchill (1874–1965) ei tosiaan tahtonut uskoa Lontoon tappavaan savusumuun, ja kyllä vuonna 1952 savusumu aiheutti 12 000 ihmisen kuoleman. Savusumun takia bussiturmassa menehtynyt avustaja on kuitenkin keksitty hahmo, joka on kirjoitettu useamman Churchillin entisen avustajan muistelmien pohjalta.

Prinsessa Margaretilla oli kielletty suhde Peter Townsendiin 

Totta. Hävittäjälentäjä ja ylitallimestari Peter Townsend (1914–1995) ja prinsessa Margaret todella rakastuivat, mutta koska miehellä oli takanaan avioero, avioliitto ei tullut kysymykseenkään. Kakkoskaudenkin prinsessalla on edessään lisää historiallisesti paikkansapitävä sydänsuruja.

Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix
Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix

Prinssi Philip pakotti poikansa karuun ja kaukaiseen sisäoppilaitokseen

Valitettavasti totta. Kuningataräiti toivoi, että herkkä nuorukainen olisi saanut jäädä opiskelemaan lähemmäs kotia, mutta prinssi Philip vaati, että hänen poikansa lähtee Gordonstounin tiukkakuriseen sisäoppilaitokseen Skotlantiin. Prinssi Philip oli itse opiskellut siellä ja viihtynyt. Charles kuitenkin vihasi aikaansa opinahjossa, ja on kuvaillut sitä ”vankeusrangaistukseksi”.  

Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix
Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix

The Crownin toinen kausi nyt Netflixissä.

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57