Jari Leskinen, Laila Snellman, Vesa Peräkylä ja Anne Kukkohovi ovat Mallikoulun tuomarit. Jenni Dahlman (kesk.) tsemppaa ja on mallikokelaiden tukena.
Jari Leskinen, Laila Snellman, Vesa Peräkylä ja Anne Kukkohovi ovat Mallikoulun tuomarit. Jenni Dahlman (kesk.) tsemppaa ja on mallikokelaiden tukena.
Nämä 10 tyttöä muuttavat Mallikoulu-taloon. Kuvat: Ava
Nämä 10 tyttöä muuttavat Mallikoulu-taloon. Kuvat: Ava
Maya.
Maya.
Vera.
Vera.
Amanda.
Amanda.
Petra.
Petra.
Nette.
Nette.
Sofia.
Sofia.
Vilin.
Vilin.
Eveliina.
Eveliina.
Emma.
Emma.
Cecilia.
Cecilia.

Mallikoulu-ohjelma palaa tänään ruutuun.

Mallikoulu-ohjelma palaa sunnuntai-iltana ruutuun vuosien tauon jälkeen. Ensimmäisessä jaksossa tuomarit arvioivat kaksikymmentä mallikokelasta, joista kymmenen pääsee jatkoon.

Rajuinta kritiikkiä saa 22-vuotias Ruut.

– Sä urheilet, mutta ootko sä tietoinen, että sä oot ihan liian iso? Sulla on aika paljon liikaa lantiossa, Laila Snellman sanoo jaksossa Ruutille.

– Joo, kyllä… Mutta ainahan sitä voi timmiytyä, Ruut selittää.

Anne Kukkohovi ihastuu Ruutin hymyyn ja persoonaan, mutta ei saa vakuutettua muita tuomareita.

Moni muukin mallikokelas saa kuulla suoraa palautetta. Syyniin joutuvat erityisesti alle 175-senttiset sekä liian lihaksikkaat tytöt.

– Toisin kuin lehdistö luulee, niin mallit eivät suurene. Nyt haetaan ehdottomasti pitkiä ja hoikkia malleja, Laila selittää.

Katso kuvagalleriasta, ketkä kymmenen tyttöä valittiin ohjelmaan.

Mallikoulu Avalla sunnuntaisin klo 21.00.

Lue myös:

Mallikoulu-ohjelman tuomari-Vesan raju menneisyys: kiusaamista ja väkivaltaa

Jenni Dahlman: ”Rinnallani on turvallinen ihminen”

Mitä laukustasi löytyy, Jenni Dahlman? Katso video!

Onko ollut ikävä Alexia, Mickania, Freddeä, Annaa tai Ovea? Katso kuvista, miltä he näyttävät suomalaisversiossa.

Vihdoin! Suomi saa oman Solsidanin, kun Onnela ilmestyy katsottavaksi C More -suoratoistopalveluun torstaina. Ruotsalainen sarja on ollut Suomessa menestys, joten suomalaisversioltakin on lupa odottaa paljon. C More on nyt julkaissut kuvat hahmoista – ja ainakin ulkoisesti niissä on samaa henkeä kuin alkuperäisissä hahmoissa.

Fredde ja Mickan ovat Suomessa Markus ja Mette. Heitä näyttelevät Pekka Strang ja Anna-Maija Tuokko. Alex ja Anna on muutettu puolestaan Antiksi ja Saaraksi. Heitä näyttelevät Eero Ritala ja Elena Leeve. Ove ja Anette ovat suomalaisversiossa Jorma ja Titta. Jormaa näyttelee Santtu Karvonen ja Tittaa Pirjo Heikkilä.

Tältä Onnelan hahmot näyttävät Solsidaniin verrattuna

Fredde ja Mickan ovat Markus ja Mette


Suomen Mette ja Markus.
Anna-Maija Tuokko on Mette ja Pekka Strang Markus.
Ruotsin Mickan ja Fredde.
Mickan ja Fredde.
 


Alex ja Anna ovat Antti ja Saara


Eero Ritala on Antti ja Pirjo Heikkilä Saara.
Ruotsin Anna ja Alex.
 


Fredde ja Anette ovat Jorma ja Titta


Pirjo Heikkilä on Titta ja Santtu Karvonen Jorma.
Ove ja Anette.
 

Sivuraiteilla-blogin Emilia katsoi Onnelan ensimmäisen jakson ennakkoon. Lue lisää:

Onnela on katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa to 23.11. alkaen. Jaksoja julkaistaan kaksi torstaisin. Niitä on yhteensä 10. Sarja tulee myöhemmin katsottavaksi MTV3:lle ja Katsomoon.

Jääkiekkolegendat kertovat tämäniltaisessa Urheilu-Suomessa, miten jääkiekko nousi Suomen suosituimmaksi lajiksi.

IS TV-LEHTI: Urheilu-Suomen toinen jakso kertoo siitä, kuinka Suomesta on leivottu lätkähullujen maa. Tarinan kertojina ja päähenkilöinä ovat suomalaisen jääkiekon legendat Kalevi Nummisesta Patrik Laineeseen ja Veli-Pekka Ketolasta Teemu Selänteeseen.

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä loistaa tälläkin kaudella iso nippu suomalaistähtiä. Nykypelaajat ovat voineet lähteä Atlantin toiselle puolelle itsevarmoina – ovathan kiekkomaailman kirkkaimmissa parrasvaloissa ennen heitä paistatelleet muun muassa Jari Kurri, Jere Lehtinen ja Saku Koivu

”Jonkun pitää hiihtää umpihankeen, jotta saadaan latu liukkaaksi.”

Toisin oli 1970-luvulla. Kun Veli-Pekka Ketola lähti kiekkoammattilaiseksi Kanadaan 1974, suomalaisia esikuvia ei ollut tarjolla. Keskushyökkääjä Ketola ja hänen kanssaan WHA-liigan Winnipeg Jetsissä pelannut Heikki Riihiranta olivat ensimmäiset Suomessa kiekko-oppinsa saaneet pelaajat Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa.

– Jonkun pitää hiihtää umpihankeen, jotta saadaan latu liukkaaksi, Ketola, 69, sanoo IS Tv-lehdelle.

Porissa kasvanut Ketola sai kiekkouralleen mainiot lähtökohdat. Hän kasvoi urheilukentän vieressä ja harrasti pikkupojasta lähtien monipuolisesti urheilua. Lajivalinta sinetöityi, kun hän pääsi 15-vuotiaana Porin Karhujen jääkiekon edustusjoukkueeseen.

”Jotkut saivat pelaamisesta vähän rahaa, mutta tähän päivään verrattuna se oli hyvin minimaalista.”

Ammattilaisuus oli tuolloin suomalaisessa jääkiekossa pitkän tien takana. Pääsarjojen pelaajat kävivät siviilitöissä, jääkiekko ei nimittäin kukkaroa täyttänyt.

– Jotkut saivat pelaamisesta vähän rahaa, mutta tähän päivään verrattuna se oli hyvin minimaalista. Jos puhutaan ammattilaisuudesta, niin Suomessa pitää mennä aina 1990-luvun alkuun. Vasta silloin siirryttiin siihen, ettei pelaajilla ollut enää siviilityötä, Ketola kertoo.

Pohjois-Amerikassa Ketola pääsi maistamaan ammattilaisuutta jo 1970-luvulla. Muutos oli melkoinen: yhtäkkiä ei tarvinnutkaan kiirehtiä töistä harjoituksiin ja peleihin.

– Se oli ehkä elämäni mukavinta ja helpointa aikaa. Ei tarvinnut tehdä muuta kuin keskittyä pelaamiseen.

Ja pelaamisesta sai tietysti palkkaa. Tosin nykyisten huippujen tienaamiin miljooniin nähden 40 vuotta sitten palkat olivat pikkurahoja.

 Urheilu-Suomi, Teema & Fem ke 21.00