Kimmo, 24, kertoo olevansa niin valmis parisuhteeseen kuin ihminen voi olla. Kuvat: MTV3
Kimmo, 24, kertoo olevansa niin valmis parisuhteeseen kuin ihminen voi olla. Kuvat: MTV3

Tommilla, 26, on luomutila Valkealassa.
Tommilla, 26, on luomutila Valkealassa.

Myös Mikko on 26-vuotias luomutilallinen. Hän asuu Pöytyällä.
Myös Mikko on 26-vuotias luomutilallinen. Hän asuu Pöytyällä.

Juhani on 30-vuotias mansikanviljelijä Vilppulasta.
Juhani on 30-vuotias mansikanviljelijä Vilppulasta.

32-vuotias Mikko on maanviljelijä ja koneurakointiyrittäjä Janakkalasta.
32-vuotias Mikko on maanviljelijä ja koneurakointiyrittäjä Janakkalasta.

43-vuotiaalla Katjalla on hevostila Rahulassa.
43-vuotiaalla Katjalla on hevostila Rahulassa.

Heidi, 24, asuu Kuusamossa Husky-koiriensa kanssa.
Heidi, 24, asuu Kuusamossa Husky-koiriensa kanssa.

22-vuotias suomenruotsalainen Laura on maanviljelijä ja eläinkouluttaja Vantaalta.
22-vuotias suomenruotsalainen Laura on maanviljelijä ja eläinkouluttaja Vantaalta.

Maajussille morsian -sarja jatkuu tänään.

Ensimmäisessä jaksossa esitellään kahdeksen uutta maajussia ja -jussitarta. Tv-katsojien kannalta kiinnostavimmalta heistä vaikuttaa Toholammella asuva Kimmo.

24-vuotiaan maatalousyrittäjän työpäivät saattavat venyä yökahteen asti, mutta Kimmo on kyllästynyt, että elämä on pelkkää työntekoa.

– Kyllä se rupiaa niin tympäsee tuo yksineläminen. Aamulla kun heräät, sä oot yksin. Ja illalla meet nukkuu, ni sä oot taas yksin. Ja päivän aikana sä oot navetassa ja traktorissa yksin. Et olis se nyt kiva, kun siinä olis joku, jonka kanssa olla. Kuhan vaikka vaan kahtoo yhdessä tv:tä, Kimmo kertoo jaksossa.

Puheliaalle höpöttäjälle tunteistakaan puhuminen ei ole vaikeaa.

– Kaikesta pystyy puhua ja sopia. Mä ainakin osaan avautua ja sanoa omat tunteeni, niin että se toinenkin vois sanoa, mitä tuntee.

Ensi viikon torstaina esitettävässä jaksossa maajussit ja -jussittaret pääsevät lukemaan heille lähetettyjä kirjeitä. Silloin Kimmo yllättyy iloisesti kirjeiden määrästä.

– Melkosta tunnemyllerrystä. Mä en taho löytää minkäänlaisia sanoja, kun oon niin sekasin – selvinpäin päissään.

Kimmo on hämillään myös siitä, että naiset kertovat olevansa ihastuneita tämän avoimuuteen.

– Se tuntuu oudolta, kun kehutaan ja ylistetään. Kun ei oo tottunut semmoseen, että mäkin saatan ehkä olla jotain jollekin. Täälläpäin yleensä ihmisiä vaan haukutaan ja mollataan.

Maajussille morsian torstaisin MTV3:lla klo 20.05.

Lue myös:

Maajussille morsian -sarjan Vilja joutui salaamaan suhteensa

Maajussille morsian -pari erosi: nyt toiveissa sutjakka nahistelutoveri

Testaa treffiseurasi maajussitttaren vinkeillä

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia pureutuu Venäjän presidentin miljardiomaisuuden taustoihin.

IS TV-LEHTI: Toukokuussa neljännen kautensa aloittaneeksi presidentiksi Vladimir Putinin voisi sanoa elävän suhteellisen normaalia elämää, ainakin mitä tulee henkilökohtaiseen varallisuuteen. 

Toki reilun 100 000 dollarin luokkaa oleva vuosipalkka on taviksen tuloihin nähden suuri, mutta omistukset ovat melko vaatimattomat – Venäjän presidentiksi: 1 500 neliön tontti, 77 neliön asunto, autotalli, kaksi vanhaa neuvostovalmisteista autoa, Lada Niva ja peräkärry. Näin siis virallisen totuuden mukaan. 

Putinin rahakuvioita aiemminkin tutkineiden Nicolas Tonevin ja Anastasia Kirilenkon Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia (Putin and the Mafia, 2017) esittää hänen haalineen miljardien omaisuuden, johon kuuluu esimerkiksi valtavia kiinteistöjä ja palatseja Venäjällä ja ulkomailla. Dokumentissa etsitään muun muassa kartanotiluksia Venäjänsaarella lähellä Viipuria.

Dokumentin mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa.  Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Dokumentti setvii Putinin salaillun omaisuuden alkuperää. Rahavirtoja kartoitetaan 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin apulaispormestarina. Tonev ja Kirilenko todistelevat, kuinka tämä oli virkamiesroolinsa ohella keskeinen tekijä hallinnon ja rikollisten välisissä hämäräbisneksissä. Liikeelämältä pumpatun korruptiorahan lisäksi Putin hyötyi apulaispormestarina Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisestä tilanteesta, jossa harmaa talous takoi miljardeja. 

Kuvaavaa on, kuinka usein 1990-luvulla Venäjällä tehdyissä korruptiotutkimuksissa Putinin nimi nousi esiin. Vuosien saatossa todisteita on ilmaantunut lisää Putinin ja venäläismafian yhteyksistä. Ainoat seuraukset ovat tunteneet nahoissaan Putinia vastaan nousseet, jotka ovat muuttaneet maasta tai päässeet hengestään, joskus molempia.

Putin ja mafia ei tuo varsinaisesti mitään uutta Putiniin liitettyihin raskaisiin syytöksiin. Laaja todistusaineisto todistajalausuntoineen auttaa kuitenkin hahmottamaan kuvion mittakaavaa. 

Dokumentti esittää kiinnostavan näkemyksen Putinin vallan- ja kullanhimon motiiveista. Sen mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa. Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Ulkolinja: Putin ja mafia, TV1 klo 22.00