Nyt, kaikki sinkkunaiset! Tilaisuutenne on tullut!

Suomessa alkaa nimittäin maailman tunnetuin rakkausohjelma, Bachelor Suomi. Ohjelmaa on esitetty 30 maassa, ja Liv-kanavan mukaan ohjelmasta on syntynyt eniten onnellisia rakkaustarinoita. Pareja on muodostunut 125, ja ensimmäinen Bachelor-vauvakin syntyi Yhdysvalloissa vuonna 2011.

Sopivaa poikamiestä etsittiin Suomen versioon puoli vuotta. Miehen henkilöllisyys julkaistaan vasta myöhemmin, mutta näin häntä kuvaillaan tiedotteessa:

– Suomen Bachelor on ihastuttava liike-elämässä menestynyt sinkkumies, iältään kolmenkympin paremmalla puolella. Hän on urheilullinen ja raamikas, viihtyy niin kaupungin sykkeessä kuin luonnossa ja mökkeilemässäkin. Hän on romanttinen ja karismaattinen, aito ja avoin. Naisen hän hurmaa miehekkyydellään, huumorintajullaan, kokkailuillaan sekä hullaannuttavan kauniilla katseellaan. Nyt hän etsii omaa satumaista rakkaustarinaansa – tositarkoituksella.

Mieshän todella kuulostaa unelmien poikamieheltä. Toivottavasti hän ei tuota yhtä riipaisevaa pettymystä kuin Miljonääri-Jussi. Reilu 10 vuotta sitten esitetyssä ohjelmassahan paljastui lopulta, että Miljonääri-Jussi olikin todellisuudessa tyhjätaskuinen helsinkiläinen opiskelija, ja koko ohjelman upeat puitteetkin olivat vain lavastusta.

Bachelor Suomi alkaa Livillä keväällä 2016. 25 vuotta täyttäneet sinkkunaiset voivat hakea ohjelmaan täältä.

Muistatko vielä Antin ja Hannun?

Bachelor Suomen kerrotaan olevan "tuore, vuoden 2016 versio tutusta ohjelmasta". Vuosina 2008 ja 2009 naiset tavoittelivat "ihannemiehen" huomiota Unelmien poikamies -nimellä esitetyssä ohjelmassa. Kuvassa vuoden 2008 Unelmien poikamies Antti Peltonen ja hänen valitsemansa sinkku Bettina Eklund. Parin suhde päättyi ennen kuin loppuratkaisu ehdittiin esittää televisiossa. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Hannu Koistinen oli vuoden 2009 Unelmien poikamies. Kuva: Sanoma-arkisto / Aleksi Kinnunen

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00