Lauri Tähkä, Chisu, Hector, Anna Puu, Mikael Gabriel, Mikko Kuustonen ja Suvi Teräsniska ovat viidennen kauden Vain elämää -tähdet. Tv:ssä kausi nähdään 16. syyskuuta alkaen. Kuva: Nelonen
Lauri Tähkä, Chisu, Hector, Anna Puu, Mikael Gabriel, Mikko Kuustonen ja Suvi Teräsniska ovat viidennen kauden Vain elämää -tähdet. Tv:ssä kausi nähdään 16. syyskuuta alkaen. Kuva: Nelonen

– On varmasti nykymuodossaan viimeinen Vain elämää -kausi, formaatin Suomeen tuonut Anssi Rimpelä kertoo Ilta-Sanomille.

Vain elämää -ohjelmasta nähdään syksyllä jo viides tuotantokausi. Monet katsojat ovat kuitenkin miettineet jo parin vuoden ajan, riittääkö Suomessa enää tarpeeksi kiinnostavia artisteja tuleville kausille.

Ohjelman tuottaja Anssi Rimpelä kertoo Ilta-Sanomille, että ainakaan hän ei ole ohjelmassa enää mukana tämän kauden jälkeen. Rimpelän puheiden perusteella myös ohjelman jatko on epävarmaa.

– Olen tuonut tämän homman Suomeen ja viisi kautta sitä tehnyt, ja nyt lopetan tässä nykyisessä toimessa. Tuo on varmasti nykymuodossaan viimeinen Vain elämää.

– Tulevaisuudesta ei ole ihan tarkkaan vielä tietoa, Rimpelä kertoo lehdelle.

IS:n mukaan tuottajan lähtö liittyy kansainvälisiin yrityskauppoihin ja siihen, että tuotantoyhtiö on myyty.

Anssi Rimpelä toi hollantilaisen tv-formaatin Suomeen vuonna 2012. Suomen lisäksi ohjelma on esitetty Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Virossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela
Anssi Rimpelä toi hollantilaisen tv-formaatin Suomeen vuonna 2012. Suomen lisäksi ohjelma on esitetty Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Virossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Viidennen kauden Vain elämää -kuvaukset Satulinnassa päättyivät tällä viikolla. Ohjelma nähdään Nelosella pe 16.9. Jaksojärjestys julkaistaan elokuussa.

Kysely

Toivotko, että Vain elämää saa jatkoa vielä tämän kauden jälkeen?

Kyllä.
Kyllä.
47.8%
En.
En.
33.0%
Ihan sama.
Ihan sama.
19.1%
Ääniä yhteensä: 209

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00