Gladiaattorit-ohjelma oli Renny Harlinin (oikealla olevassa kuvassa alarivissä keskellä) ja tuottaja Markus Selinin projekti. Ohjelman juonsivat Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling, vasemman puoleisessa kuvassa keskellä) ja J-P Jalo. Kuvat: MTV/Sub
Gladiaattorit-ohjelma oli Renny Harlinin (oikealla olevassa kuvassa alarivissä keskellä) ja tuottaja Markus Selinin projekti. Ohjelman juonsivat Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling, vasemman puoleisessa kuvassa keskellä) ja J-P Jalo. Kuvat: MTV/Sub

90-luku oli kohumissi Tanja Vienosen, F1-kuski Mika Häkkisen ja kiekkoleijonien – mutta myös Gladiaattorit-ohjelman – aikaa. Tiedätkö, mitä aikansa suosikkiohjelman gladiaattoreille on tapahtunut ohjelman jälkeen?

Mohikaani, Terminattori, Viikinki, Amazoni, Salama, Timantti. Harva 90-luvun alussa tv:tä katsonut on voinut välttyä näiltä lihaskimpuilta, kun he taistelivat Gladiaattorit-ohjelmassa. Nyt ohjelma palaa ruutuun, sillä Sub aikoo näyttää toiveuusintoina vuosina 1993–1994 esitetyn suosikkiohjelman. Muistatko, mitä osalle gladiaattoreista on tapahtunut ohjelman jälkeen?

Viikinki – Tony Halme


Tony ”Viikinki” Halme vuonna 1993 ja vuonna 2009. Kuvat: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
 

Showpainija, ammattinyrkkeilijä, henkivartija, kaupungin valtuutettu, kansanedustaja. Tony ”Viikinki” Halme tuli tunnetuksi monelta eri alalta, mutta Suomessa hänestä tuli julkkis Gladiaattorit-ohjelman jälkeen. Alun perin Halmeen julkinen ura alkoi showpainijana, kun hän otteli nimellä Ludvig Borga niin Japanissa kuin Yhdysvallossakin. Vuonna 1995 Halme pääsi tekemään pienen sivuroolin Die Hard -elokuvassa ja vuonna 1997 hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka pääsi ottelemaan UFC-vapaaottelusarjassa. Eduskuntaan Halme pääsi vuonna 2003, kun sai yli 16 000 ääntä.

2000-luvulla Halme tuomittiin useista rikoksista, esimerkiksi ampuma-aserikoksesta ja huumausaineiden käyttörikoksesta. Halmeen värikäs elämä päättyi vuonna 2010, kun hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Lue myös: Ex-vaimo elämästään Tony Halmeen rninalla: ”Jopa mehun unohtaminen kaupasta johti päivien helvettiin”

Amazoni – Marianne Kiukkonen

Gladiaattoreissa Marianne Kiukkonen tunnettiin nimellä Amazoni. Ohjelman lisäksi Kiukkonen tuli 90-luvulla tunnetuksi  fitnessammattilaisena. Hänellä ja toisella gladiaattorilla, Tony Halmeella oli suhde, ja kaksikko nähtiin 90-luvun puolivälissä usein yhdessä myös lehtien palstoilla. 2000-luvulla Kiukkonen valmistui poliisiksi, ja nelisen vuotta sitten hän oli mukana myös Poliisit-sarjassa. Poliisiuraan tuli särö vuonna 2014, kun Kiukkonen tuomittiin sakkoihin luvattomasta tietojen urkinnasta.

Lue myös arkistojuttu: Marianne ja Tahiti teettivät itsestään entistä ehommat

Mohikaani – Mika Ounaskari


Mika ”Mohikaani” Ounaskari vuonna 1993 ja 2016. Kuvat: Sub/MTV ja Sanoma-arkisto / Joonas Salo
 

Tony Halmeesta tuli Gladiaattoreiden jälkeen julkkis, mutta sarjan esittämisen aikoihin monen katsojan suosikki oli tumma, raamikas Mohikaani eli Mika Ounaskari. Ohjelman jälkeen Mika oli pitkään kuntosaliyrittäjä, mutta hänen Instagram-sivuiltaan selviää, että tällä hetkellä hänellä on oma pelialan maahantuontiyritys. Syyskuussa 2016 Ounaskari kertoi Ilta-Sanomille, että vaihtoi alaa vuonna 2008. Hän kertoi lehdelle myös, että rakkauselämässä menee mukavasti. 52-vuotias Ounaskari asuu 21-vuotiaan Titan kanssa avoliitossa.

Salama – Marjo Krishi


Marjo ”Salama” Krishi vuonna 1993 ja 2005. Kuvat: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Hannes Heikura
 

Salamana tunnettu gladiaattori jatkoi ohjelman jälkeen kehonrakennusta, ja voitti vuonna 1995 lajin MM-kultaa. Sittemmin hän siirtyi fitnessuralle. Vuonna 2015 Krishi kertoi MTV.fi:lle, että lopetti aktiiviuransa vuonna 2005, mutta on yhä kuntosaliyrittäjä. Hän asuu miehensä ja koiransa kanssa Keravalla.

Terminaattori – Mikko Tukonen


Terminaattori vuonna 1992 ja 2012. Kuva: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Kimmo Räisänen
 

Katsojat saattavat muistaa Mikko ”Terminaattori” Tukosen kovana kilpailijana, mutta myös hänen leveästä hymystään. Miehen nettisivuilta selviää, että ohjaaja Renny Harlin nimesi Tukosen Terminaattoriksi, koska tämä muistutti ulkoisesti Arnold Schwarzeneggeriä.

Tukosen mukaan Gladiaattorit poiki hänelle monia tv-pestejä ja mallitarjouksia. Ohjelman jälkeen Tukonen kertoo olleensa mukana suoramyyntibisneksessä, kunnes perusti 2000-luvun vaihteessa perusti valmennusyrityksen. Kahden lapsen isä asuu tällä hetkellä Heinolassa.

– Työt viime vuosina ovat olleet erittäin vaihtelevia ja jopa vaikeita. Toimin erityyppisissä asiantuntijatehtävissä, ja se vaatii jatkuvaa ”skarppaamista”. Hyvä niin. Olen kyllä onnistunut elättämään perheeni, ja elämänhalu on ihan kohdillaan, Tukonen päivitti nettisivuilleen vuonna 2015.

Timantti – Virpi Butt

Sittemmin Lucrezia Buttiksi nimensä vaihtanut gladiaattori tuomittiin runsas 10 vuotta sitten elinkautiseen Pirkkalan paloittelumurhasta. Poikkeuksellisen raaka murha kuohutti aikoinaan koko Suomea.

Skorpioni – Lisbeth Hälikkä

Moni gladiaattoreista teki ohjelman jälkeen uraa kuntosalilla – myös Lisbeth ”Skorpini” Hälikkä (kuvassa alarivissä vasemmalla). Hän kilpaili vuosia fitneksessä. Tällä hetkellä hän pyörittää tanssikoulua.

– Gladiaattori-ajoilta on jäänyt erityisesti mieleen Rennyn ja Geenan tapaaminen. Oli upeaa päästä tapaamaan heitä. Markus Selin oli myös hauska tyyppi. Meillä oli hienoja loppubileitä, Lisbeth muisteli vuonna 2015 MTV.fi:lle.

Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling) tuli 90-luvulla tunnetuksi pestistään Gladiaattoreiden juontajana, mutta myös siitä, että seurusteli Renny Harlinin kansa. Lisäksi hän teki menestyksekkään uran triathlonistina. Nykyään kolmen lapsen äiti pyörittää Helsingissä pyöräkrossirataa.

– Gladiaattorit-aikoja ei tule kauheasti muisteltua. On minulla tallella joitain lehtileikkeitä, jotka ovat olleet säkissä tähän asti. Katselin niitä yhtenä päivänä, että tsiisus, äkkiä takaisin säkkiin! Ei kiinnosta, se vaihe on ohi, Laakkonen kertoi MTV.fi:lle vuonna 2015.

Ohjelman toinen juontaja, J-P Jalo, on yhä samalla alalla kuin 90-luvulla. Hän on urheiluselostaja.

Gladiaattorit Subilla ke 25.1.2017 klo 18.00 alkaen.

Don Mega

Legendaarinen Gladiaattorit-ohjelma palaa ruutuun – mitä heille kuuluu nyt?

rikollista toimintaa, siinä sivussa poliisin toimia (käyvät hyvin käsikäteen), murhaajia, uhkapelejä. tällaista porukkaa ovat kehonrakentajat. väkivaltainen steroidihörhö stereotypia todellakin perustaa todellisuuteen. nyt jäädään jännittämään ovatkohan uudetkin samasta niin tutuksi käyneestä muotista.
Lue kommentti

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00