Gladiaattorit-ohjelma oli Renny Harlinin (oikealla olevassa kuvassa alarivissä keskellä) ja tuottaja Markus Selinin projekti. Ohjelman juonsivat Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling, vasemman puoleisessa kuvassa keskellä) ja J-P Jalo. Kuvat: MTV/Sub
Gladiaattorit-ohjelma oli Renny Harlinin (oikealla olevassa kuvassa alarivissä keskellä) ja tuottaja Markus Selinin projekti. Ohjelman juonsivat Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling, vasemman puoleisessa kuvassa keskellä) ja J-P Jalo. Kuvat: MTV/Sub

90-luku oli kohumissi Tanja Vienosen, F1-kuski Mika Häkkisen ja kiekkoleijonien – mutta myös Gladiaattorit-ohjelman – aikaa. Tiedätkö, mitä aikansa suosikkiohjelman gladiaattoreille on tapahtunut ohjelman jälkeen?

Mohikaani, Terminattori, Viikinki, Amazoni, Salama, Timantti. Harva 90-luvun alussa tv:tä katsonut on voinut välttyä näiltä lihaskimpuilta, kun he taistelivat Gladiaattorit-ohjelmassa. Nyt ohjelma palaa ruutuun, sillä Sub aikoo näyttää toiveuusintoina vuosina 1993–1994 esitetyn suosikkiohjelman. Muistatko, mitä osalle gladiaattoreista on tapahtunut ohjelman jälkeen?

Viikinki – Tony Halme


Tony ”Viikinki” Halme vuonna 1993 ja vuonna 2009. Kuvat: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
 

Showpainija, ammattinyrkkeilijä, henkivartija, kaupungin valtuutettu, kansanedustaja. Tony ”Viikinki” Halme tuli tunnetuksi monelta eri alalta, mutta Suomessa hänestä tuli julkkis Gladiaattorit-ohjelman jälkeen. Alun perin Halmeen julkinen ura alkoi showpainijana, kun hän otteli nimellä Ludvig Borga niin Japanissa kuin Yhdysvallossakin. Vuonna 1995 Halme pääsi tekemään pienen sivuroolin Die Hard -elokuvassa ja vuonna 1997 hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka pääsi ottelemaan UFC-vapaaottelusarjassa. Eduskuntaan Halme pääsi vuonna 2003, kun sai yli 16 000 ääntä.

2000-luvulla Halme tuomittiin useista rikoksista, esimerkiksi ampuma-aserikoksesta ja huumausaineiden käyttörikoksesta. Halmeen värikäs elämä päättyi vuonna 2010, kun hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Lue myös: Ex-vaimo elämästään Tony Halmeen rninalla: ”Jopa mehun unohtaminen kaupasta johti päivien helvettiin”

Amazoni – Marianne Kiukkonen

Gladiaattoreissa Marianne Kiukkonen tunnettiin nimellä Amazoni. Ohjelman lisäksi Kiukkonen tuli 90-luvulla tunnetuksi  fitnessammattilaisena. Hänellä ja toisella gladiaattorilla, Tony Halmeella oli suhde, ja kaksikko nähtiin 90-luvun puolivälissä usein yhdessä myös lehtien palstoilla. 2000-luvulla Kiukkonen valmistui poliisiksi, ja nelisen vuotta sitten hän oli mukana myös Poliisit-sarjassa. Poliisiuraan tuli särö vuonna 2014, kun Kiukkonen tuomittiin sakkoihin luvattomasta tietojen urkinnasta.

Lue myös arkistojuttu: Marianne ja Tahiti teettivät itsestään entistä ehommat

Mohikaani – Mika Ounaskari


Mika ”Mohikaani” Ounaskari vuonna 1993 ja 2016. Kuvat: Sub/MTV ja Sanoma-arkisto / Joonas Salo
 

Tony Halmeesta tuli Gladiaattoreiden jälkeen julkkis, mutta sarjan esittämisen aikoihin monen katsojan suosikki oli tumma, raamikas Mohikaani eli Mika Ounaskari. Ohjelman jälkeen Mika oli pitkään kuntosaliyrittäjä, mutta hänen Instagram-sivuiltaan selviää, että tällä hetkellä hänellä on oma pelialan maahantuontiyritys. Syyskuussa 2016 Ounaskari kertoi Ilta-Sanomille, että vaihtoi alaa vuonna 2008. Hän kertoi lehdelle myös, että rakkauselämässä menee mukavasti. 52-vuotias Ounaskari asuu 21-vuotiaan Titan kanssa avoliitossa.

Salama – Marjo Krishi


Marjo ”Salama” Krishi vuonna 1993 ja 2005. Kuvat: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Hannes Heikura
 

Salamana tunnettu gladiaattori jatkoi ohjelman jälkeen kehonrakennusta, ja voitti vuonna 1995 lajin MM-kultaa. Sittemmin hän siirtyi fitnessuralle. Vuonna 2015 Krishi kertoi MTV.fi:lle, että lopetti aktiiviuransa vuonna 2005, mutta on yhä kuntosaliyrittäjä. Hän asuu miehensä ja koiransa kanssa Keravalla.

Terminaattori – Mikko Tukonen


Terminaattori vuonna 1992 ja 2012. Kuva: MTV/Sub ja Sanoma-arkisto / Kimmo Räisänen
 

Katsojat saattavat muistaa Mikko ”Terminaattori” Tukosen kovana kilpailijana, mutta myös hänen leveästä hymystään. Miehen nettisivuilta selviää, että ohjaaja Renny Harlin nimesi Tukosen Terminaattoriksi, koska tämä muistutti ulkoisesti Arnold Schwarzeneggeriä.

Tukosen mukaan Gladiaattorit poiki hänelle monia tv-pestejä ja mallitarjouksia. Ohjelman jälkeen Tukonen kertoo olleensa mukana suoramyyntibisneksessä, kunnes perusti 2000-luvun vaihteessa perusti valmennusyrityksen. Kahden lapsen isä asuu tällä hetkellä Heinolassa.

– Työt viime vuosina ovat olleet erittäin vaihtelevia ja jopa vaikeita. Toimin erityyppisissä asiantuntijatehtävissä, ja se vaatii jatkuvaa ”skarppaamista”. Hyvä niin. Olen kyllä onnistunut elättämään perheeni, ja elämänhalu on ihan kohdillaan, Tukonen päivitti nettisivuilleen vuonna 2015.

Timantti – Virpi Butt

Sittemmin Lucrezia Buttiksi nimensä vaihtanut gladiaattori tuomittiin runsas 10 vuotta sitten elinkautiseen Pirkkalan paloittelumurhasta. Poikkeuksellisen raaka murha kuohutti aikoinaan koko Suomea.

Skorpioni – Lisbeth Hälikkä

Moni gladiaattoreista teki ohjelman jälkeen uraa kuntosalilla – myös Lisbeth ”Skorpini” Hälikkä (kuvassa alarivissä vasemmalla). Hän kilpaili vuosia fitneksessä. Tällä hetkellä hän pyörittää tanssikoulua.

– Gladiaattori-ajoilta on jäänyt erityisesti mieleen Rennyn ja Geenan tapaaminen. Oli upeaa päästä tapaamaan heitä. Markus Selin oli myös hauska tyyppi. Meillä oli hienoja loppubileitä, Lisbeth muisteli vuonna 2015 MTV.fi:lle.

Katariina Laakkonen (o.s. Ebeling) tuli 90-luvulla tunnetuksi pestistään Gladiaattoreiden juontajana, mutta myös siitä, että seurusteli Renny Harlinin kansa. Lisäksi hän teki menestyksekkään uran triathlonistina. Nykyään kolmen lapsen äiti pyörittää Helsingissä pyöräkrossirataa.

– Gladiaattorit-aikoja ei tule kauheasti muisteltua. On minulla tallella joitain lehtileikkeitä, jotka ovat olleet säkissä tähän asti. Katselin niitä yhtenä päivänä, että tsiisus, äkkiä takaisin säkkiin! Ei kiinnosta, se vaihe on ohi, Laakkonen kertoi MTV.fi:lle vuonna 2015.

Ohjelman toinen juontaja, J-P Jalo, on yhä samalla alalla kuin 90-luvulla. Hän on urheiluselostaja.

Gladiaattorit Subilla ke 25.1.2017 klo 18.00 alkaen.

Don Mega

Legendaarinen Gladiaattorit-ohjelma palaa ruutuun – mitä heille kuuluu nyt?

rikollista toimintaa, siinä sivussa poliisin toimia (käyvät hyvin käsikäteen), murhaajia, uhkapelejä. tällaista porukkaa ovat kehonrakentajat. väkivaltainen steroidihörhö stereotypia todellakin perustaa todellisuuteen. nyt jäädään jännittämään ovatkohan uudetkin samasta niin tutuksi käyneestä muotista.
Lue kommentti

Kymmenosaisessa sarjassa selvitellään Suomen hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä.

IS TV-LEHTI: Ostan baarista tuopin olutta ja haluan juoda sen ravintolan ulkoterassilla, mutta en saa viedä juomaa terassille itse.

Tässä hyvä esimerkki monien ihmeellisten sääntöjen Suomesta.

Nyt näitä erikoisia, hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä selvitetään uudessa Sääntö-Suomi-ohjelmassa, jota juontaa Jussi Heikelä.

– Ohjelman idea on kertoa suomalaisten sääntöuskovaisuudesta. Meillä saattaa olla jopa vähemmän määräyksiä kuin muualla maailmassa, mutta se, miten me niihin suhtaudumme, on pirun poikkeuksellista, Heikelä sanoo.

– Suomi on ihan kärkimaita – ellei jopa paras – ohjeiden noudattamisessa ilman, että niitä voisi vapaasti soveltaa. Sääntöjen seuraamisessa suomalaiset ovat todella hyviä!

”Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi.”

Ohjelmaa suunniteltaessa Heikelä tutustui suomalaisten sääntöjen lisäksi myös muiden maiden määräyksiin, ja huomasi selvän poikkeavuuden.

– Suomessa ohjeita seurataan pilkulleen, vaikka joku kärsisi. Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi. Katolisissa maissa taas perhe ja lähimmäiset tulevat ennen sääntöjä ja järjestelmää, Heikelä sanoo.

Kompleksinen suhtautuminen määräyksiin ja lakeihin johtuu pitkälti suomalaisten rehellisyydestä.

– Jossain päin maailmaa saatettaisiin suuttua siitä jääräpäisyydestä, jolla suomalaiset pitävät kiinni säännön noudattamisesta. Meiltä puuttuu tietty pelinlukutaito.

Ohjelmassa tavalliset kansalaiset kertovat kokemuksistaan sääntöviidakossa, ja katugallupeissa kuullaan lisää kansan mielipiteistä kaavoihin ja käytäntöihin.

– Haimme ilmoituksen avulla ihmisten omia kertomuksia, ja tarinoita tulee minulle vieläkin, vaikka kuvaukset olivat jo kesällä. Suomessa riittää näitä keissejä, Heikelä sanoo.

Jaksoissa käsiteltäviä teemoja ovat yrittäjyys, eläimet, terveys, liikkuminen, arki, ruoka, asuminen, yhteisöt, yhteiskunta ja maankäyttö.

– Kiersin ympäri Suomen tapaamassa ihmisiä, jotka kokevat sääntöjen vuoksi vääryyttä. Jaksoissa selvitellään asioita ja ehdotan ratkaisuja. Toivottavasti ohjelma tuo myös painetta päättäjille nyt, kun näitä ongelmia nostetaan esiin, Heikelä toivoo.

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan alkoholin tarjoilusta, junalippujen outouksista, mutta myös vakavistakin aiheista.

– Käsittelemme ratsastusonnettomuudessa vaikeasti vammautuneen Saara Auvisen, 23, tapausta. Vakuutusyhtiö ei suostu maksamaan korvauksia. Tällaiset tapaukset ovat sarjan raskaampaa antia.

 Sääntö-Suomi, MTV3 ti klo 21.00

PirjoLiisa

Tänään tv:ssä: Sääntö-Suomi-uutuussarjan juontaja Jussi Heikelä: ”Seuraamme Suomessa ohjeita pilkulleen, vaikka joku kärsisi”

Et oo sitten tainnut kauheesti matkustella. Taidat myöskin olla ylipainoinen vetelys jos oluen tiskiltä hakeminen tuottaa noin suuria ongelmia. Itse haen mielummin kaljani tiskiltä, kuin odotan ensin tarjoilijan saapumista, sitten kaljani saapumista, sitten uudestaan tarjoilijan saapumista, että voin pyytää laskun ja sitten vielä sen laskun saapumista.
Lue kommentti
Vierailija

Tänään tv:ssä: Sääntö-Suomi-uutuussarjan juontaja Jussi Heikelä: ”Seuraamme Suomessa ohjeita pilkulleen, vaikka joku kärsisi”

Suomalaisen ravintolakulttuurin ongelma ei ole se että kaljaa ei saa viedä itse pöytään. Ongelma on se että se kalja tarttee itse hakea tiskiltä. En ole missään muussakaan maassa nähnyt edes yhden tähden paikoissa kansan kanniskelevan kaljaa tiskiltä terassille, vaan tarjoilijat hakee tilaukset pöydästä ja toimittaa tavaran perille. Suomesta puuttuu pöytiintarjoilu ja se on ay-liikkeen syytä. Se on todellinen ongelma. Se että jalkakäytävällä ei saa kanniskella kaljaa, on ihan ok, joskin...
Lue kommentti

Illan dokumentissa pohditaan, miksei ihmisiä kiinnosta ilmastonmuutos.

IS TV-LEHTI: Suomalainen dokumenttiohjaaja John Webster vietti perheineen vuoden käyttämättä öljyä ja syntyi dokumenttielokuva Katastrofin aineksia (2008). Nyt hän palaa jälleen ympäristöaiheeseen.

Webster suuntaa dokumentin Tulevilla rannoilla (2017) tulevaisuuden lapsenlapsenlapselleen. Pienet keltaiset kumisaappaat tepsuttavat 50 vuoden päässä, vuonna 2063 syntyneen kuvitellun Dorit-tytön elämässä. Silti dokumentin ote on vahvasti tässä päivässä. Miksei ihmisiä kiinnosta ilmastonmuutos?

Aviomiehen mielestä ilmastotaistelun tulisi olla kaikkien tärkeyslistan kärkipäässä. Vaimo ehdottaa terapiaa pakkomielteiselle.

Websterin vaimon puheenvuoro on kuvaava. Ilmastonmuutoksen tärkeys on arvoasteikolla noin sijalla 4/10. Edelle astuvat muun muassa lainanmaksu ja työterveys. Aviomiehen mielestä ilmastotaistelun tulisi olla kaikkien tärkeyslistan kärkipäässä. Vaimo ehdottaa terapiaa pakkomielteiselle.

Dokumentti on henkilökohtainen ja tunteellinen. Se esittää faktoja, mutta vetoaa ihmiskunnan perihyvyyteen – jos sitä on. Missiona on näyttää, että yksikin ihminen voi tehdä paljon.

Websterin dokumentti toivoo yleistä heräämistä. Se, ettei osa maailmasta joudu veden alle tai että lastemme jälkeläiset saavat puhdasta vettä, on omalla vastuullamme.

Satojen tuntien materiaalista huolimatta dokumentti etenee kauniisti ja rauhallisesti ja yhdistää nykyelämämme yhteiselle ihmiskunnan aikajanalle.

Se myös kertoo mielenkiintoisen, evoluutioon perustavan syyn sille, miksi meidän on hankala ryhtyä oikeasti toimiin.

Dokumenttiprojekti: Tulevilla rannoilla, TV1 ma klo 21.30

HUOH

Tänään tv:ssä: Näytä tämä kaunis dokumentti ilmastonmuutoksen epäilijälle – mieli saattaa muuttua

Juuri tuollaisten ihmisten takia, kuin ensimmäinen kommentoija, olemme tässä tilanteessa, kun kukaan ei tee mitään ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Harmi, että et todennäköisesti elä enää silloin, kun maapallo tuhoutuu tämän päivän ihmisten tekojen takia. Ei ole kyse mielipiteistä vaan faktoista... Harmi että suurin osa ihmisistä ei jaksa perehtyä asioihin, vaan kieltää kaiken epämiellyttävän.
Lue kommentti