Daniel Craig vakuuttaa Bondina.
Daniel Craig vakuuttaa Bondina.

Jos terassit eivät houkuttele ja mielessä vilkkuu todellinen löhölauantai, nyt on oikea päivä linnottautua sohvalle ja viettää pienimuotoinen leffafestari. Laadimme lauantain lukujärjestyksen.

Klo 09.00 Herätyskello soi. Aamiainen ja päivän lehdet. Pikku jumppa, jotta perslihakset kestävät koko päivän.

Klo 10.15. Kauppamatkustajan kuolema, Teema
Luulitte varmaan, että festarit aloitetaan jollain helpolla nakilla. Ehei, luvassa on vahvaa draamaa heti aamusta. Saksalainen mestariohjaaja Volker Schlöndorff on tarttunut Arthur Millerin klassikkonäytelmään eikä lopputulos ainakaan näyttelijöistä jää kiinni. Pääosissa ovat nimittäin Dustin Hoffman ja John Malkovich.


Klo 11.45 Boys and Girls, TV5
Onko avaus sittenkin liian tuhti? Vaihda kesken kaiken college-komediaan, jossa lastentarhasta saakka toisensa tunteneet tyttö ja poika eivät millään meinaa tajuta olevansa toisilleen oikeat. Vähän niin kuin nuorisoversio leffasta Kun Harry tapasi Sallyn.

Klo 14.10 Robots, MTV3
Sitten voikin kaivaa itsestään lapsen tai ainakin lapsenmielisyyden esiin ja nauttia Ice Agen tekijöiden hauskasta animaatiosta, jossa robotti Rodney haaveilee tekevänsä maailmasta paremman paikan, mutta pahikset laittavat kampoihin.

Klo 17.25 Saippuaprinssi, TV2
Päivän kotimaisen annoksen tarjoilevat Mikko Leppilampi, Pamela Tola ja Outi Mäenpää, joilla on aikamoinen kolmiodraama menossa saippuasarjoille irvailevassa komediassa.

Klo 19.00-21-00
Kevyt happihyppely, mahdollisesti sauna sekä illallinen. Ja taas jatketaan.

Klo 21.00 Casino Royale, Nelonen TAI Julie & Julia, TV5
Daniel Craig vai Meryl Streep? Craigin ensimmäisestä Bond-leffasta ei nollanollaseiskat paljon parane, mutta komeasti toimii myös naisohjaajien huippuihin kuuluvan Nora Ephronin kahteen aikatasoon sijoittuva draama, jossa kokataan intohimoisesti.

Klo 22.05 The American
On tietysti aina mahdollista, että George Clooney vie voiton sekä Danielista että Merylistä. Jännitysdraama ei tosin kuulu miehen huippuleffoihin. Ei vaikka sen alussa nähdään myös Irina Björklund toistaiseksi näkyvimmässä Hollywood-roolissaan.

Klo 23.00 Coraline ja toinen todellisuus
Robots-leffan tarinaa ei voi väittää kovin ainutlaatuiseksi, mutta päivän toinen animaatio onkin sitten tässä suhteessa omaa luokkaansa. Kuuluisan sarjakuvakäsikirjoittajan ja kirjailijan Neil Gaimanin romaaniin perustuvassa elokuvassa 11-vuotias Coraline-tyttö löytää salaisen oven rinnakkaistodellisuuteen, jossa kaikki vaikuttaa olevan paremmin kuin meidän maailmassamme. Paino sanalla vaikuttaa.

Klo 02.30 Luunkerääjä
Eikö nukuta? Vielä voi jahdata sarjamurhaajaa Angelina Jolien ja Denzel Washingtonin kanssa.