Daniel Craig vakuuttaa Bondina.
Daniel Craig vakuuttaa Bondina.

Jos terassit eivät houkuttele ja mielessä vilkkuu todellinen löhölauantai, nyt on oikea päivä linnottautua sohvalle ja viettää pienimuotoinen leffafestari. Laadimme lauantain lukujärjestyksen.

Klo 09.00 Herätyskello soi. Aamiainen ja päivän lehdet. Pikku jumppa, jotta perslihakset kestävät koko päivän.

Klo 10.15. Kauppamatkustajan kuolema, Teema
Luulitte varmaan, että festarit aloitetaan jollain helpolla nakilla. Ehei, luvassa on vahvaa draamaa heti aamusta. Saksalainen mestariohjaaja Volker Schlöndorff on tarttunut Arthur Millerin klassikkonäytelmään eikä lopputulos ainakaan näyttelijöistä jää kiinni. Pääosissa ovat nimittäin Dustin Hoffman ja John Malkovich.


Klo 11.45 Boys and Girls, TV5
Onko avaus sittenkin liian tuhti? Vaihda kesken kaiken college-komediaan, jossa lastentarhasta saakka toisensa tunteneet tyttö ja poika eivät millään meinaa tajuta olevansa toisilleen oikeat. Vähän niin kuin nuorisoversio leffasta Kun Harry tapasi Sallyn.

Klo 14.10 Robots, MTV3
Sitten voikin kaivaa itsestään lapsen tai ainakin lapsenmielisyyden esiin ja nauttia Ice Agen tekijöiden hauskasta animaatiosta, jossa robotti Rodney haaveilee tekevänsä maailmasta paremman paikan, mutta pahikset laittavat kampoihin.

Klo 17.25 Saippuaprinssi, TV2
Päivän kotimaisen annoksen tarjoilevat Mikko Leppilampi, Pamela Tola ja Outi Mäenpää, joilla on aikamoinen kolmiodraama menossa saippuasarjoille irvailevassa komediassa.

Klo 19.00-21-00
Kevyt happihyppely, mahdollisesti sauna sekä illallinen. Ja taas jatketaan.

Klo 21.00 Casino Royale, Nelonen TAI Julie & Julia, TV5
Daniel Craig vai Meryl Streep? Craigin ensimmäisestä Bond-leffasta ei nollanollaseiskat paljon parane, mutta komeasti toimii myös naisohjaajien huippuihin kuuluvan Nora Ephronin kahteen aikatasoon sijoittuva draama, jossa kokataan intohimoisesti.

Klo 22.05 The American
On tietysti aina mahdollista, että George Clooney vie voiton sekä Danielista että Merylistä. Jännitysdraama ei tosin kuulu miehen huippuleffoihin. Ei vaikka sen alussa nähdään myös Irina Björklund toistaiseksi näkyvimmässä Hollywood-roolissaan.

Klo 23.00 Coraline ja toinen todellisuus
Robots-leffan tarinaa ei voi väittää kovin ainutlaatuiseksi, mutta päivän toinen animaatio onkin sitten tässä suhteessa omaa luokkaansa. Kuuluisan sarjakuvakäsikirjoittajan ja kirjailijan Neil Gaimanin romaaniin perustuvassa elokuvassa 11-vuotias Coraline-tyttö löytää salaisen oven rinnakkaistodellisuuteen, jossa kaikki vaikuttaa olevan paremmin kuin meidän maailmassamme. Paino sanalla vaikuttaa.

Klo 02.30 Luunkerääjä
Eikö nukuta? Vielä voi jahdata sarjamurhaajaa Angelina Jolien ja Denzel Washingtonin kanssa.

Joonas ja Vesa-Matti Loiri kertovat Harkimot-ohjelmassa, että heidän suhteensa on täysin kaverillinen.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri sai varsinkin lapsena kuulla kuuluisasta sukunimestään. Joonas ja Vesku ovat sunnuntaina toisen kuuluisan isä-poikaparin vieraina Hjallis ja Joel Harkimon uudessa tv-ohjelmassa Harkimot.

Loirit kertovat ohjelmassa, että heidän suhteensa oli Joonaksen lapsuudessa vuosia katkolla Veskun erottua Joonaksen äidistä. Joonas oli kuusivuotias, kun näki Veskun lähtevän kotoa taksilla.

Sen jälkeen kuudesta seitsemään vuotta meni niin, että Vesku ei ollut lainkaan yhteydessä Joonakseen ja Jenni-tyttäreensä. Näin Vesa-Matti kuvaili ajanjaksoa Loirinuotiolla-ohjelmassa kaksi vuotta sitten:

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikel.loa, ja asia hoitui sillä tavalla.

Sovinto kymmenessä minuutissa

Isä ja poika tekivät aikanaan sovinnon laivalla konjakin ääressä – kymmenessä minuutissa. 

– Emme oikeastaan puhuneet siitä, mistä kaikki lähti, vaan siitä, miten nyt jatketaan, Joonas kertoo Harkimoissa. 

”Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten.”

Loirit kertovat, että nyt heidän välinsä ovat hyvät, mutta suhde on täysin kaverillinen. Vesku esittää kuitenkin ohjelmassa pojalleen anteeksipyynnön:

– Haluan pyytää anteeksi sitä, etten ollut aktiivisempi.

– Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten, Joonas vakuuttaa.

Harkimot sunnuntaisin 22.10. alkaen TV5:llä klo 21.

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?