Lauri Tähkän esitys koskettaa erityisestä Suvi Teräsniskaa ja Mikko Kuustosta – mutta myös häntä itseään. Kuva: Sanoma-arkito / Seppo Solmela
Lauri Tähkän esitys koskettaa erityisestä Suvi Teräsniskaa ja Mikko Kuustosta – mutta myös häntä itseään. Kuva: Sanoma-arkito / Seppo Solmela

Varo biisipaljastusta! Seuraavassa Vain elämää -jaksossa Lauri Tähkä kertoo, miksi eräs Suvi Teräsniskan biisi kolahti niin kovaa hänelle.

Lauri Tähkä esittää seuraavassa Vain elämää -jaksossa kappaleen, jonka teksti on hänelle henkilökohtainen. Vaikka kyse on Suvi Teräsniskan kappaleesta, Lauri kertoo jaksossa samastuneensa tekstiin.

– Heti kun tämä biisi tuli, se kolahti mulle. Se on kummallista, koska oot niin perhekeskeinen, et sulle ei oo varmastikaan tapahtunut tätä. Mutta silti se tunne on siinä biisissä, Lauri perustelee jaksossa biisivalintaansa Suvi Teräsniskalle.

Suvi kertoo, että kappaleessa lauletaan biisin nimen mukaan vaietusta rakkaudesta. Siitä, millaista on kun rakkaus ei kestä päivänvaloa – eikä siitä voi puhua kenellekään.

Suvi kertoo, että hänellä itsellään ei ole tästä kokemusta, mutta hän sai oikean tunteen biisiin ajattelemalla yhtä hyvää ystäväänsä. Lauri taas kertoo ennen esitystään, että hänellä taas on kokemusta vaietusta rakkaudesta.

– Teksti on niin puhutteleva. Kyse on vaietusta rakkaudesta ja sellasesta painostuksesta, että kun ei pysty nukkua. Mä oon kokenut ton, niin sillai mä osaan siihen vähän mennäkin. Jos saan sen herkkyyden siihen biisiin, siitä voi tulla ihan passeli, Lauri kertoo kameralle ennen esitystään.

”Heti kun tämä biisi tuli, se kolahti mulle.”

Jussi Humaljoen sanoittamassa biisissä lauletaan muun muassa näin:

Kun tavattiin tunteet salattiin, alussa pitkään toisiltamme vaan periksi annettiin

Aamu sarastaa kaipuu ahdistaa, kuinka voi kukaan noin kaunis ja järkevä minua rakastaa

Kaiken jälkeen toivon että saamme sen mahdollisuuden

Tää on vaiettu rakkaus, josta ääneen ei puhua saa

On kai kielletty onnellisuus, kaiken taa se täytyy piilottaa

Tää on vaiettu rakkaus, josta tarinan vois kirjoittaa, vaan ei saa, se pitää sydämeen tallettaa

Lauri vetää kappaleen tunteella, ja biisi herkistää erityisesti Suvin ja Mikko Kuustosen. Mutta myös Lauri itse herkistyy kappaleen jälkeen. Suvi kysyykin vielä Laurilta, oliko kappaleessa jotain henkilökohtaista.

– Joo. Kyllä mä olen ollut elämässä sellaisessa tilanteessa, jossa on täytynyt pitää vähän suuta supussa, Lauri myöntää.

Vain elämää perjantaisin kello 20.00. Suvi Teräsniskan jakso on ollut katsottavissa Ruutu+:ssa viime perjantaista alkaen. Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.