Saako Saara Aalto finaalipaikan? Sitä jännitetään tänä viikonloppuna. Kuva: Sub
Saako Saara Aalto finaalipaikan? Sitä jännitetään tänä viikonloppuna. Kuva: Sub

Britannian X Factorissa kilpaileva suomalaislaulaja esittää lauantaina kaksi hittikappaletta ja tekee Suomea tunnetuksi joulumaana.  

Saara Aallon, 29, ja hänen kilpakumppaninsa reaaliaikaiset esitykset nähdään nyt ensimmäistä kertaa suorana Suomessa.

X Factor UK -kilpailua voi katsoa tänä iltana suorana lähetyksenä sekä Sub-kanavalla että MTV Katsomossa. Semifinaali alkaa kello 22.

Suoran lähetyksen vuoksi ohjelma nähdään ilman suomenkielisiä tekstityksiä, MTV ja Sub kertovat.

Kilpailussa on jäljellä neljä kilpailijaa, jotka kaikki esittävät illan lähetyksessä kaksi kappaletta. Teemana on joulu.

Suomen Lontoon-instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg kertoi Ylelle, että Suomi on näyttävästi esillä semifinaaleissa.

– Suomi näkyy ohjelmassa todella positiivisesti. Erityisesti se, mitä Suomi on joulun maana. Jouluteema ei olisi voinut tulla kilpailussa parempaan saumaan, Ståhlberg sanoi. Enempää hänellä ei ollut lupa kertoa siitä, millä tavalla Suomi näkyy ohjelmassa.

”Suomi näkyy ohjelmassa todella positiivisesti. Erityisesti se, mitä Suomi on joulun maana.”

Saara Aalto esittää lauantaina Sian Chandelier-hitin vuodelta 2014 ja Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You -joulubiisin vuodelta 1994. Saara veti Chandelier-kappaleen myös X Factorin karsinnoissa loppukesästä.

Sunnuntai-iltana 4. joulukuuta selviää, pääseekö Saara Aalto jatkoon Britannian X Factorissa. Se tarkoittaisi finaalipaikkaa suomalaislaulajalle.

Suorat X Factor UK -lähetykset sekä lauantaina että sunnuntaina kello 22 Subilla ja MTV Katsomossa.

 

Kysely

Aiotko katsoa Saara Aallon semifinaaliesitykset suorana lähetyksenä?

Kyllä
Kyllä
89.5%
En
En
10.4%
Ääniä yhteensä: 259

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.