Lauri Huttunen ja Jarona Steinberg juhlivat häitään elokuussa 2014 nokialais-israelilaisissa tunnelmissa, sillä morsiamen isä on israelilaissyntyinen. Kuva: Aliisa Ristmeri / Yle Kuvapalvelu
Lauri Huttunen ja Jarona Steinberg juhlivat häitään elokuussa 2014 nokialais-israelilaisissa tunnelmissa, sillä morsiamen isä on israelilaissyntyinen. Kuva: Aliisa Ristmeri / Yle Kuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa ollaan nokialais-israelilaisissa tunnelmissa.

Illan Satuhäät-jaksossa toisensa saavat Lauri Huttunen ja Jarona Steinberg. Lauri tunnetaan autonrassaajista kertovasta Latela-sarjasta, ja Satuhäissäkin katsojille tulee selväksi, että autot ovat Laurille henkireikä.

– Tein jo alussa selväksi, että siihen on turha puuttua. Kun mies menee autotalliin, mies menee talliin, Lauri kertoo jaksossa.

Lauri ja Jarona tutustuivat toisiinsa vuonna 2007. Parin kuukauden tapailun jälkeen välit kuitenkin erkaantuivat, sillä Lauri ei ollut valmis vakavaan suhteeseen. Kaksikko kuitenkin törmäsi toisiinsa jatkuvasti ja lähentyi ystävinä.

– Mulla oli menovaihe päällä ja ajauduin muihin houkutuksiin.

– Sitten me todettiin, ettei me päästä toisistamme eroon. On mukavaa, kun on on ystävä, jonka kanssa voi muhinoida, Lauri sanoo.

Parin suhde oli katkolla vielä myöhemminkin, mutta lopulta molemmat ymmärsivät, mitä haluavat.

– Mä olin se, joka pyysi anteeksi, ja sanoi, että otetaanpas uusi startti.

Vuonna 2012 Lauri ja Jarona päättivät ostaa omakotitalon yhdessä. Silloin Lauri huomasi olevansa valmis myös isäksi – tosin Jarona tuli raskaaksi nopeammin kuin Lauri osasi kuvitella.

– Kun Jarona lopetti pillerit, ajattelin, ettei se noin nopeasti tärppäisi. Mutta kun laatutavaralla ampuu, kyllä siitä sitten lähtee.

Satuhäät maanantaisin TV2:lla klo 21.00.

Lue myös:

Satuhäät-sulhanen hieroo morsiamensa uneen lähes joka yö

Satuhäät-pari menetti lapsensa: ”Koettelemuksista yksi kauheimmista”

Satuhäät-pari avioitui salaa 19-vuotiaina – näin heillä menee 6 aviovuoden jälkeen

Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu
Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Mika Ronkaisen dokumentissa seurataan konkurssin tehnyttä pariskuntaa, joka yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.

IS TV-LEHTI: Vuosituhannen vaihteessa 1990-luvun lama oli monien mielikuvissa vaihtunut jo Nokia-vetoiseksi nousukaudeksi, mutta Mika Ronkaisen ohjaaman mainion dokumentin Autobonus (2001) esittämä arki on toisenlainen.

Suomessa lienee tuhansia, jotka jakavat Kaisu ja Viljo Mikkosen kohtalon: takana oli konkurssi omassa rakennusalan firmassa, ja jaloilleen pääseminen vaati sitkeyttä.

Autobonus kuvaa myös toista vuosituhannen lopun ilmiötä: nopean rikastumisen ideaa palvovaa verkostomarkkinointia.

Nykyperspektiivistä huuhaa on helppo tunnistaa, mutta aikoinaan moni fiksukin ihminen lankesi ystävyys- ja sukulaisuussuhteilla rahastaviin pyramidibisneksiin.

Myös Mikkosten haaveissa siintävät verkostomarkkinoinnilla saavutettavat kymppitonnien viikkotienestit tai ainakin luvattu autobonus. Kaksikon suhautellessa ympäri Pohjois-Suomea esittelemässä Amerikasta tuotua liikeideaansa käy katsojalle yhä selvemmäksi, ettei homma tule lyömään leiville.

Ronkaisen tunnetuimmat dokumentit ovat siirtolaisuuden pirstomaa identiteettiä kuvannut Jussi-palkittu Laulu koti-ikävästä (2013) sekä oululaisen rugbyjoukkueen edesottamuksia seurannut Freetime Machos (2010).

Autobonuksessa on jo läsnä ohjaajan myöhemmistä elokuvista tuttu lämmin huumori. Kaisun ja Viljon tarina saa tragikoomisia piirteitä, mutta Ronkainen ei ilkeile. Yritteliään pariskunnan keskinäisessä suhteessa on voimaa ja uskoa, jota tarvitaan vaikeina aikoina.

Dokumenttiprojekti: Autobonus, TV1 ma klo 21.30

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä: