Samuel (ylärivi vas.), Mikko, Kimmo, Milla (alarivi vas.), Heidi ja Tiina menevät naimisiin illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa. Kuvat: Ava
Samuel (ylärivi vas.), Mikko, Kimmo, Milla (alarivi vas.), Heidi ja Tiina menevät naimisiin illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa. Kuvat: Ava

Ensitreffit alttarilla -kaudella nähdään vain kolmekymppisiä pareja.

Suosittu tosi-tv-ohjelma Ensitreffit alttarilla jatkuu tänään. Ensimmäisessä jaksossa esitellään parit, mutta he eivät vielä tapaa toisiaan eivätkä mene naimisiin. Jaksossa katsojille tulevat tutuiksi myös uudet asiantuntijat: seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen, psykologi Tony Dunderfelt ja Oxfordin yliopiston tutkija ja teologian tohtori Jason Lepojärvi.

MTV julkisti kolmannen kauden sinkut viime viikolla, mutta nyt myös kuvat ovat julkisia. Nämä sinkut menevät ohjelmassa naimisiin.

Milla

27-vuotias Millaa luonnehditaan sosiaaliseksi tyypiksi. Hän matkustelee paljon ja on asunut moneen kertaan ulkomailla. Milla on koulutukseltaan restonomi ja työskentelee lentokentällä.

Milla unelmoi suhteesta, jossa voisi viettää kumppanin kanssa hyvää arkea ja matkustaa yhdessä. Hän ei ole aikaisemmin asunut miehen kanssa tai ollut lähelläkään naimisiinmenoa.

Heidi               

                                                                           

31-vuotiasta Heidiä kuvaillaan taiteelliseksi ja tunteelliseksi. Hän työskentelee englannin ja espanjan opettajana yläasteella ja harrastaa muun muassa grafiikan piirtämistä, valokuvaamista ja salsatanssia. Heidi kertoo, että hänellä ovat sekä itku että nauru herkässä.

Heidi haluaisi löytää puolison, jonka kanssa voi nauraa, jakaa kiinnostavia asioita ja matkustaa. 

Tiina

34-vuotias Tiina on esittelyn mukaan sanavalmis ja nauravainen. Neljä vuotta sitten seikkailunhaluinen Tiina teki yksin maailmanympärimatkan. Hän on koulutukseltaan BBA-tradenomi ja työskentelee pankissa.

Tiina toivoo löytävänsä kumppanin, joka on rehellinen sekä valmis kehittämään itseään ja yhteistä suhdetta. 

Samuel

32-vuotiasta Samuelia kuvataan keskustan sykkeessä viihtyväksi liiketoiminnan kehityspäälliköksi. Hän on opiskellut tuotantotalouden ylemmän korkeakoulututkinnon ja työskennellyt muun muassa konsulttina.

Samuel haluaisi löytää avoimen ja tunneälykkään puolison, jonka kanssa rakentaa tasa-arvoinen suhde ja joka olisi myös paras kaveri.

Mikko

30-vuotiasta Mikkoa kuvataan sosiaaliseksi, iloiseksi ja urheilulliseksi. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee sijoitusasiantuntijana ja varainhoitajana. Mikko asuu rivitalossa pienellä paikkakunnalla kissansa Äijän kanssa.

Mikko haaveilee rakastavasta ja rakastettavasta vaimosta sekä perheestä.

– Toivottavasti voi sitten lapsille ja lapsenlapsille kertoa, miten mummo ja vaari tapas, Mikko pohtii. 

Kimmo

31-vuotias Kimmo luonnehtii itseään positiiviseksi, kiltiksi ja huumorintajuiseksi. Lentokentällä työskentelevä Kimmo harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa, tapaa ystäviä ja lähtee reissuun aina, kun on mahdollisuus.

Kimmo unelmoi ihanasta vaimosta ja lapsista.

Kaikki kolmekymppisiä heteroita

Tony Dunderfelt kertoi aikaisemmin, että tällä kaudella mukana olevia miehiä yhdistää se, että kaikki ovat hyviä kuuntelijoita, mutta he osaavat puhua myös tunteistaan.

– Parit ovat tulleet tositarkoituksella mukaan. Erityisesti voidaan huomioida ”puhuvat miehet”, eli he ovat keskustelevia, kuuntelevia ja tunteistaan puhuvia miehiä. He murtavat lopullisesti myytin suomalaisesta, tuppisuisesta, puhumattomasta miehestä, Dunderfelt sanoi elokuussa.

Katsojat taas ovat etukäteen kiinnittäneet huomiota sinkkujen ikään ja seksuaaliseen suuntautumiseen.Osa katsojista on toivonut sosiaalisessa mediassa, että ohjelmassa voisi vaihteeksi olla mukana yksi nais- tai miespari. Jotkut katsojat ovat puolestaan harmitelleet, että sinkut ovat kolmekymppisiä.

Mitä mieltä sinä olet: Olisitko kaivannut ohjelmaan hieman vanhempia pareja? Entä nais- tai miesparia? Kerro kommenttikentässä!

Ensitreffit alttarilla jatkuu Avalla ti 6. syyskuuta kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00