Kipinät sinkoilevat, kun Mentalist-sarjan tähti Simon Baker ja Damages-sarjan Rose Byrne tapaavat hersyvän romanttisessa leffassa. Kuva: Nelonen
Kipinät sinkoilevat, kun Mentalist-sarjan tähti Simon Baker ja Damages-sarjan Rose Byrne tapaavat hersyvän romanttisessa leffassa. Kuva: Nelonen

Vuoden se kestää on Bridget Jones -elokuvien tuottajien komedia, joka ravistelee perinteisiä parisuhdeasetelmia.

Nat ja Josh (Rose Byrne ja Rafe Spall) säntäävät naimisiin tunnettuaan toisensa vain muutaman kuukauden, ja leffan nimen tapaiset mielipiteet ovat yleisiä heidän häissään.

Pian molemmat alkavat tuntea vetovoimaa toiseen, Nat komeaan jenkkiliikemieheen Guyhin (Mentalistin ihana Simon Baker) ja Josh exäänsä Chloeen (Anna Faris). Yhdeksän kuukauden jälkeen he istuvat terapiassa ja kavereiden häissä povaama, edes vuoden kestävä avioliitto alkaa näyttää saavuttamattomalta.

Hauskan erilainen romanttinen komedia kääntää perinteisen juonen päälaelleen, eli alkaa siitä, mihin tällaiset elokuvat tapaavat loppua. Se ei silti haittaa edes perinteisen kaavan kannattajia, sillä kemiaa ja kipinöitä on saatu kuitenkin mahtumaan mukaan erityisesti Natin ja Guyn väliseen suhteeseen.

Mainitsimmeko jo, että aussikomistus Simon Baker on ihana?

Vuoden se kestää, Nelonen su 21.6. klo 21.00

Lue myös:

Nyt se on tutkittu: Näin kauan kestää sydänsurusta toipuminen

Nainen! Et juuri hyödy avioliitosta – ainakaan terveytesi kannalta

Myönnä pois – sinäkin pelailet ihmissuhteilla!

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen