Suomea euroviisuissa edustaa seinäjokelainen Softengine.
Suomea euroviisuissa edustaa seinäjokelainen Softengine.

Kysyimme neljältä euroviisutietäjältä, mitkä maat sijoittuvat illan finaalissa kärkeen.

Kaisa Pylkkänen, käsikirjoittaja

"Omat suosikkini ovat Suomi, Ranska ja Itävalta. Pidän myös Kreikasta, Unkarista ja Saksasta. Kärkeen veikkaan kuitenkin Ruotsia, Armeniaa ja Ukrainaa.

Suomen Softengine jää luultavasti kärkikymmenikön ulkopuolelle. Pelkään, että Something Better -kappaleemme hukkuu massaan. Biisi on aidosti hyvä, ja meillä on ihanat, loistavat esiintyjät, mutta ehkä kappale ei jää ensi kuulemalta mieleen riittävän vahvasti."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tero Paloniemi, toimittaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Omat suosikkini ovat Itävalta, Unkari ja Italia, mutta veikkaan, että voittaja löytyy kolmikosta Armenia, Azerbaidžan ja Unkari. Suomi jää finaalissa top-10:n ulkopuolelle, lähemmäs sijaa 20. Valitettavasti. Softenginen pojat on nuoria, komeita ja lahjakkaita, eikä biisi ole tyypillinen kosiskeleva euroviisu, mutta muissa maissa ei tiedetä bändistä mitään.

En muuten ymmärrä, miksi niin monet ovat innoissaan Ison-Britannian kappaleesta. Se on hirveä kosiskelevine 'maailmankaikkeuden lapset, valta ihmisille' -kliseineen."

Mari Julku, toimittaja

"Veikkaan top 3:n olevan Tanska, Azerbaidžan ja Malta. Suomi ottaa parhaan sijoituksensa sitten vuoden 2007, jolloin Hanna Pakarinen oli 17. Something better -kappaleemme ei ole innostanut 'perinteisiä' euroviisufaneja mutta uppoaa puhelinäänestäjiin ja saa myös tuomaristoilta ääniä, mikäli live-esitys sujuu. Something Better on nykyaikainen ja raikas kappale, ja siinä on kauniit sanat. Vanha mies muistelee pettyneenä elämäänsä vaimon kuoleman jälkeen, mutta tulee lopulta siihen tulokseen, että parilla oli kuitenkin 'jotain parempaa'.

Pelottaa vain, kestävätkö Softenginen nuoret miehet valtavat paineet. Kolmen minuutin aikana pitäisi hurmata koko Eurooppa, joten esityksen on pakko onnistua ja läsnäolon on tultava televisiosta läpi."

Jarkko Valtee, radiojuontaja ja drag-artisti

"Suosikkini ovat Unkari, Ukraina, Itävalta ja vahvasti kotiinpäin vetäen Suomi. Ja joo, tiedän, mikään niistä ei voita. Tänä vuonna ollaan joko äärettömän vihaisia maailmalle tai sitten se halataan vaikka väkisin ihanaksi. Tai sitten ollaan ihan kreisibailua."

Eurovision Song Contest 2014: Finaali, TV2 la 10.5. klo 22.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla