Suomea euroviisuissa edustaa seinäjokelainen Softengine.
Suomea euroviisuissa edustaa seinäjokelainen Softengine.

Kysyimme neljältä euroviisutietäjältä, mitkä maat sijoittuvat illan finaalissa kärkeen.

Kaisa Pylkkänen, käsikirjoittaja

"Omat suosikkini ovat Suomi, Ranska ja Itävalta. Pidän myös Kreikasta, Unkarista ja Saksasta. Kärkeen veikkaan kuitenkin Ruotsia, Armeniaa ja Ukrainaa.

Suomen Softengine jää luultavasti kärkikymmenikön ulkopuolelle. Pelkään, että Something Better -kappaleemme hukkuu massaan. Biisi on aidosti hyvä, ja meillä on ihanat, loistavat esiintyjät, mutta ehkä kappale ei jää ensi kuulemalta mieleen riittävän vahvasti."

Tero Paloniemi, toimittaja

"Omat suosikkini ovat Itävalta, Unkari ja Italia, mutta veikkaan, että voittaja löytyy kolmikosta Armenia, Azerbaidžan ja Unkari. Suomi jää finaalissa top-10:n ulkopuolelle, lähemmäs sijaa 20. Valitettavasti. Softenginen pojat on nuoria, komeita ja lahjakkaita, eikä biisi ole tyypillinen kosiskeleva euroviisu, mutta muissa maissa ei tiedetä bändistä mitään.

En muuten ymmärrä, miksi niin monet ovat innoissaan Ison-Britannian kappaleesta. Se on hirveä kosiskelevine 'maailmankaikkeuden lapset, valta ihmisille' -kliseineen."

Mari Julku, toimittaja

"Veikkaan top 3:n olevan Tanska, Azerbaidžan ja Malta. Suomi ottaa parhaan sijoituksensa sitten vuoden 2007, jolloin Hanna Pakarinen oli 17. Something better -kappaleemme ei ole innostanut 'perinteisiä' euroviisufaneja mutta uppoaa puhelinäänestäjiin ja saa myös tuomaristoilta ääniä, mikäli live-esitys sujuu. Something Better on nykyaikainen ja raikas kappale, ja siinä on kauniit sanat. Vanha mies muistelee pettyneenä elämäänsä vaimon kuoleman jälkeen, mutta tulee lopulta siihen tulokseen, että parilla oli kuitenkin 'jotain parempaa'.

Pelottaa vain, kestävätkö Softenginen nuoret miehet valtavat paineet. Kolmen minuutin aikana pitäisi hurmata koko Eurooppa, joten esityksen on pakko onnistua ja läsnäolon on tultava televisiosta läpi."

Jarkko Valtee, radiojuontaja ja drag-artisti

"Suosikkini ovat Unkari, Ukraina, Itävalta ja vahvasti kotiinpäin vetäen Suomi. Ja joo, tiedän, mikään niistä ei voita. Tänä vuonna ollaan joko äärettömän vihaisia maailmalle tai sitten se halataan vaikka väkisin ihanaksi. Tai sitten ollaan ihan kreisibailua."

Eurovision Song Contest 2014: Finaali, TV2 la 10.5. klo 22.00

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30

Hjallis Harkimo saa illan uudessa keskusteluohjelmassa viereensä poikansa Joelin. 

IS TV-LEHTI: Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo on jo tuttu näky tv:n keskusteluohjelman vetäjänä, mutta nyt hän saa aisaparikseen poikansa Joel Harkimon.

Uudessa Harkimot -talk show’ssa he jututtavat kotimaisia eturivin tähtiä ja heidän perheenjäseniään.

– Idea ohjelmaan lähti siitä, että olen tehnyt keskusteluohjelmaa monta vuotta yksin ja halusin tehdä jotain uutta. Olemme aina olleet Joelin kanssa läheisiä, ja nyt saamme ennen kaikkea olla enemmän yhdessä. Se on hienoa, Hjallis sanoo.

”En halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa.”

Isänsä jalanjäljissä politiikkaan ja liike-elämään siirtynyt Joel ei ollut aluksi varma, haluaako hän lähteä vetämään keskusteluohjelmaa.

– Aluksi ajattelin, ettei talkshow ole minun juttuni, koska en halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa enkä ole kiinnostunut julkisuudesta. Mutta ajattelen tämän huikeana kokemuksena, koska olen tosi kiinnostunut ihmisistä.

Kussakin jaksossa yksi julkisuudesta tuttu henkilö ja tämän lapsi tai vanhempi tapaa Harkimot.

Aloitusjaksossa nähdään vaikeasta isä-poika -suhteestaan avautuvat Joonas ja Vesa-Matti Loiri.

Keskusteluiden ydin muodostuu vieraiden elämän tähtihetkistä ja kipukohdista, joiden kautta myös Harkimot avautuvat syvällisemmin omasta isä-poika-suhteestaan.

– En koe olevani haastattelija, vaan keskustelija. Reflektoin vieraiden ajatuksia myös omiin vanhempiini ja lapsuuteeni, Joel sanoo.

Hjallis uskoo, että hän on pystynyt antamaan myös omalla toiminnallaan opastusta tv-työhön.

– Joel tykkää tehdä kanssani juttuja, ja toivon tietysti, että hän myös oppii minulta jotain asioita. Mutta Joel saa tehdä ohjelmassa kyllä ihan kaikkea, mikä häntä huvittaa.

”Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Isä on tekijämies.”

Joel sanoo oppineensa isältään etenkin periksiantamattomuutta.

– Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Olen aina arvostanut hänen päättäväisyyttään. Isä on tekijämies.

Isä ja poika ovat luonteeltaan melko erilaisia.

– Se on hyväkin asia, sillä täydennämme toisiamme. Isä on välillä vilkas kuumakalle, itse olen vähän iisimpi. Olen myös se, joka saa ensimmäisenä kuulla, jos joku asia ei ole mennyt hyvin.

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Jutta Gustafsberg ja tytärpuoli Camilla Jussila, jääkiekkoilijalegenda Kimmo Timonen ja äiti Marja-Liisa, Hjalliksen pikkuveli Roy Harkimo ja tytär Amanda.

Harkimot, TV5 su klo 21.00