Saara Aalto. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Saara Aalto. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Saara Aalto on jo kuuden parhaan joukossa X Factor -kilpailussa. Hänen pahimmat kilpailijansa ovat 5 After Midnight ja Matt Terry.

Saara Aalto, 29, on Britanniassa kovassa nosteessa – sen todistaa Saaran saama suosio viime viikon X Factor -äänestyksessä. Tuotantoyhtiö ei kerro tarkkoja äänestysprosentteja, mutta viime sunnuntaina Saara oli yksi eniten ääniä saaneista laulajista.

Myös tuomarit ovat ylistäneet Saaraa viikko toisensa jälkeen. Monien mielestä Saara on jopa koko kisan paras esiintyjä. Hän ei ole pelkästään hyvä laulaja, vaan osaa myös tanssia sekä vetää aina näyttävän show'n. Saaran lavashow’t ovat olleet aivan eri luokkaa kuin kilpailijoillaan, ja hänon noussut kärkikahinoihin. Rankkasimme hänen pahimmat haastajansa.

Saara Aallon pahimmat kilpailijat järjestyksessä (pahimmista alkaen):

1. 5 After Midnight

 

A photo posted by The X Factor (@thexfactor) on

Kieran Alleyne, Nathan Lewis ja Jordan Le osaavat sekä laulaa että tanssia. He ovat saaneet tuomareilta hehkutusta, eivätkä ole olleet putoamisuhan alla kertaakaan.

2. Matt Terry

 

A photo posted by The X Factor (@thexfactor) on

Myöskään Matt Terry ei ole ollut vielä kertaakaan putoamisuhan alla. Matt on saanut paljon faneja tytöistä, ja myös tuomarit ovat tykänneet. Matt on varma ja hyvä laulaja.

3. Honey G

 

A photo posted by The X Factor (@thexfactor) on

Honey G, oikealta nimeltään Anna Georgette Gilford on kilpailun ristiriitaisin hahmo. Osa inhoaa, mutta hänellä on paljon uskollisia faneja. Viime viikolla Honey G aiheutti kohun, kun hän kertoi käyttäneensä nuorena kokaiinia, marihuanaaa ja sieniä. Jotkut katsojat vaativat, että räppäri pitäisi poistaa kilpailusta. Räppäri kuitenkin vakuutti kanavalle, että huumeet ovat menneisyyttä.

4. Emily Middlemas

 

A photo posted by The X Factor (@thexfactor) on

Emily on hurmannut suloisuudellaan, mutta ei ole osoittanut muuntautumiskykyä. Viime lauantain disco-jaksossa paljastui, ettei hän osaa revitellä eikä tanssia.

5. Ryan Lawrie

Ryanista (Emily Middlemasin poikaystävä) on Saaralle vähiten uhkaa. Hänen esityksensä ovat jääneet ihan kiva -tasolle. Ennustamme, että hän seuraava, joka joutuu jättämään kilpailun.

Seuraavan kerran Saara nähdään X Factor -lavalla lauantaina 19.marraskuuta kello 22 Suomen aikaa.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00