Tässä he ovat! Kuvat: Liv / Ari Ojanperä
Tässä he ovat! Kuvat: Liv / Ari Ojanperä

Joukko naisia havittelee pian taas Suomen ehkä mahtavinta miestä, kun uusi Bachelor-kausi alkaa.

Maaliskuussa jännitetään taas, keneen ”komea, huumorintajuinen ja sporttinen” Suomen uusi Bachelor rakastuu. Enitenhän tässä kiinnostaisi, että minkälainen hemmo se komea, charmikas, aito, ihastuttava, komea, sporttinen, mahtava, kertakaikkinen miesten mies Bachelor on, mutta toistaiseksi tiedetään vasta, että hän on 30-vuotias lentäjä.

Tässä ovat kuitenkin Bachelorin naiset! Liv-kanava on tarjonnut viihdyttävät esittelytekstitkin:

Andrea, 20, Vantaa

Työskentelee myyjänä, harrastaa kuntosalilla käyntiä, lukemista ja sosiaalista elämää. ”Spontaani hetkessä eläjä, joka ei halua liikaa suunnitella tulevaisuuttaan.”

Julia, 22, Sastamala

Maalaistyttö! Harrastaa bikini fitnessiä ja työskentelee liikuntakeskuksen vastaanotossa. ”Sydän sykkii miehekkäille miehille, jotka ovat hänen luottamuksensa arvoisia.”

Aija, 21, Hämeenlinna

Hevostenhoitaja työkseen, ja myös harrastukset liittyvät hevosiin. ”Tunneälykäs ja kiltti Aija on aina heikomman puolella.”

Krista, 23, Helsinki

Opiskelija, tulevaisuudessa matematiikan opettaja. Harrastaa ratsastusta ja käsitöitä. ”Perhekeskeinen ja huolehtivainen Krista on hyvin eläinrakas ja välillä jopa liiankin rehellinen, sillä Krista inhoaa valehtelua.”

Marika, 23, Helsinki

Parturi-kampaajaksi opiskeleva ”mystinen kaunotar”, mutta myös hiljainen, tarkkaileva, herkkä, sydämellinen ja ystävällinen kuuntelija. ”Charmikas, itsevarma ja itsenäinen mies vie Marikalta jalat alta.”

Heidi, 28, Espoo

Rempseä sairaanhoitaja, harrastaa ratsastusta, sukellusta ja laskettelua. ”Pieni ja pippurinen Heidi on suorapuheinen, rehellinen ja toimelias eikä siedä jatkuvaa valittamista.”

Laura Karoliina, 24

Estenomiopiskelija, joka harrastaa shoppailua, kuntosalia ja koiran kanssa ulkoilua. ”Ei ole pelkästään nätti naama, vaan hänen kauniin kuorensa alla on myös vahva ja persoonallinen luonne.”

Ninja, 24, Helsinki

Kokkiopiskelija. Harrastaa urheilua ja matkustelemista. ”Tätä luonnonlasta näkee harvoin huonolla tuulella, sillä hän on suloinen hassuttelija ja osaa iloita pienistäkin asioista.”

Maria, 26, Tampere

Personal trainer, bikini fitnessiä ja joogaa harrastava ihminen, joka ”viihtyy erittäin hyvin kuntosalilla”. Etsii kohteliasta, urheilullista ja huumorintajuista miestä. 

Milla, 27, Kuopio

Parturi-kampaaja, 7-vuotiaan pojan äiti, liikunnallinen, syvällinen, huumorintajuinen, älykäs ja vahva nainen, joka ei jää sanattomaksi. ”Etsii pitkää ja komeaa herrasmiestä, jolla on sydän paikallaan.”

Laura, 22, Tampere

Sairaanhoitajaopiskelija, jolla on pisamia. Harrastaa maastohiihtoa, lenkkeilyä ja kuntosalilla käymistä. ”Temperamenttinen Laura kiihtyy nollasta sataan, mutta leppyy helposti.”

Mindi, 22, Vihti

Cheerleadingia ja spinningiä harrastava tradenomiopiskelija, ryhmän ilopilleriksi ennakoitu. ”Mindi on ahkera, itsevarma, rento ja reilu kaunotar, joka osaa aina nähdä kaikessa jotain positiivista.”

Niikka, 24, Helsinki

Yrittäjä, harrastaa kulttuuria, kunnianhimoinen ja puhelias. ”Säkenöivää ja valovoimaista Niikkaa ei voi olla huomaamatta ja kuulematta, kun hän astuu huoneeseen.”

Mirka, 28, Helsinki

Liikunnanopettaja, matkustelija, surffaaja, lautailija, tanssija ja ”karismaattinen seikkailijatar”. Räväkkä ja vauhdikas hahmo: ”Kuka tahansa tossukka ei hänen menossaan pysy mukana, vaan miehen on oltava yhtä lailla sporttinen ja spontaani”.

Saara, 23, Lahti

Baaritarjoilija, harrastaa salilla käymistä ja ystävien tapaamista. Ihastuu fiksuihin miehiin. ”Positiivisen elämänasenteen omaava Saara ei jää tuleen makaamaan, vaan hänellä jatkuvasti hyvä draivi päällä.”

Sanna, 23, Espoo

Sisustusmyyjä, harrastaa lenkkeilyä, pyöräilyä ja uintia. Tykkää matkustella. ”Rohkea, puhelias ja huumorintajuinen persoona, eikä hän pelkää tarvittaessa nostaa kissaa pöydälle ja puhua vaikeistakin asioista.”

Riikka, 25, Tuusula

Terveydenhoitaja, kahvakuulailija, koirienomistaja, myös lempeä ja rauhallinen pohdiskelija. ”Sydämellinen ja oikeudenmukainen Riikka on aina valmis auttamaan muita ja riitatilanteissa hän toimiikin usein rauhantekijänä.”

Veera, 25, Oulu

Hammaslääketieteen kandi, joten luonnollisesti ”varmasti moni mies unohtaakin hammaslääkäripelkonsa tämän upean kaunottaren vastaanotolla”. Harrastaa kuntosalia, lenkkeilyä ja sisustusta, ei halua tossun alle jäävää miestä.

Verna, 24, Joensuu

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskeleva ihminen, myös ”kujeileva vaaleaverikkö”, jolla on suuri sydän ja sädehtivän kaunis hymy. ”Rakastaa käytännön piloja.”

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Bela Q

Kuka heistä saa Bachelorin? 19 naista kilpailee unelmien poikamiehestä

Tämä on tehty edellistä halvemmalla, se näkyy tyttöjen stailauksessa, joillakin on koko ajan täys tällinki meikkiä ja iltapuvut ovat halvan näköisiä hörhelöitä, pikkukilpailut on lainattu Viidakon tähdistä . Jos ovat tytöt kypsymättömän oloisia kikattajia, valittajia, itkuisia selkäänpuukottajia, niin eipä bacherorikaan ole kaksinen. Kiltti löperö saa naiset epävarmoiksi ja kiukkuisiksi. Kotiin jääneille ei ollut muuta ohjelmaa kuin liottaa varpaitaan uima-altaan reunalla. Herran puhetyyli on...
Lue kommentti

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka:

Palkittu elokuva Saamelaisveri on nyt katsottavissa Viaplaylla. 

IS TV-LEHTI: Strasbourgissa Euroopan parlamentin käytävällä kävelee kaksi Norjan saamelaisten perinneasuihin sonnustautunutta, hymyilevää nuorta. 20-vuotias Lene Sparrok ja 14-vuotias Mia Sparrok saavat kaikkien päät kääntymään uteliaisuudesta. Jokainen haluaa sisaruksista oman palansa.

He ovat päätähtiä muun muassa Euroopan parlamentin myöntämän Lux-palkinnon voittaneessa Saamelaisveri-elokuvassa, joka on saamelaistaustaisen Amanda Kernellin ensiohjaus ja käsikirjoitus.

Se kertoo kahdesta saamelaistytöstä, jotka pakotetaan sisäoppilaitokseen opiskelemaan ruotsin kieltä. Elokuvassa sisarukset joutuvat valtaväestön silmätikuiksi ja pilkattaviksi: saamelaisia pidettiin 1930-luvulla vähä-älyisinä.

”Oli vaikea esittää, että haluan eroon saamelaisuudesta, sillä oikeasti olen ylpeä alkuperästäni.”

Nykyään asenteet ovat toisenlaiset: Lene ja Mia saavat juhlavan vastaanoton. He ovat tottuneet huomioon, sillä elokuva on voittanut jo useita palkintoja.

Siskokset asuvat saamelaiskylässä Keski-Norjassa ja työskentelevät poronhoitajina. He halusivat osallistua elokuvaan, koska pitivät aihetta tärkeänä. Vaikka Lenen suoritusta on ylistetty, oli näytteleminen hänelle vaikeaa, sillä tämä oli hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa.

– Oli myös vaikea esittää, että haluan eroon saamelaisuudesta, sillä oikeasti olen ylpeä alkuperästäni, sanavalmis Lene kertoo Tv-lehdelle.

Tarinassa Njenna, nuorempi sisaruksista, ei halua häivyttää saamelaisuuttaan. Elle Marja taas haluaa oppia ruotsin kielen, jotta pääsisi pois saamelaisyhteisöstä Uppsalaan, jossa voisi opiskella opettajaksi ja unohtaa juurensa, joita häpeää. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin hän toivoo, vaikka hän pääseekin karkaamaan kaupunkiin.

”On tärkeää, että saamelaisiin kiinnitetään huomiota.”

Rotubiologit (joita oli myös Suomessa) mittailevat yhdessä elokuvan kohtauksessa saamelaisnuoria ja pakottavat heidät riisuutumaan kaikkien nähden. Kohtaus on silmiinpistävän kiusallinen.

– Oli iso kynnys tehdä se kohtaus, mutta ajattelin, että go for it. En halua hävetä itseäni. Olen kyllästynyt kuulemaan, miten kaikkien pitäisi näyttää Barbie-nukeilta. Kaikkien pitäisi saada olla oma itsensä. Olen myös kyllästynyt stereotypioihin joikaamisesta, laavuissa asumisesta ja kuulemaan, miten söpöjä olemme, tokaisee Lena.

Teos on saanut paljon huomiota maailmalla. Sisarusten mukaan yleisö on ollut ihmeissään, miten Ruotsi, Norja ja Suomikin on kohdellut kansalaisiaan.

– Elokuvan teemaa ei ole käsitelty aiemmin. On tärkeää, että saamelaisiin kiinnitetään huomiota. Olen myös iloinen, että elokuvassa puhutaan omaa kieltämme, eteläsaamea, jota puhuu vain 500 ihmistä.

Lene ja Mia asuvat vanhempiensa ja kolmannen siskonsa kanssa edelleen saamelaiskylässä ja viihtyvät siellä. He eivät ole päättäneet, haluavatko jatkaa näyttelijöinä.

– Elän päivä kerrallaan. Ehkä joskus voin yhdistää porojenhoidon ja elokuvien tekemisen, se olisi parasta! Lene ilmoittaa.

Saamelaisveri, Viaplay 14.1. alkaen