Käsikirjoittaja paljastaa, mikä tosi-tv-ohjelmissa on todellisuudessa käsikirjoitettua.

Tosi-tv-ohjelmissa nähdään aina riitoja, kyyneliä ja välillä melko hurjiakin tunteenpurkauksia – eikä Temptation Island Suomi tee tässä poikkeusta.

On varmasti totta, että ristiriidoista syntyy mielenkiintoista televisio-ohjelmaa. Toisinaan niin mielenkiintoista, että tilanteiden aitoutta alkaa jopa epäillä. Etenkin kun ohjelman lopputeksteissäkin mainitaan käsikirjoittaja.

Ovatko tosi-tv-ohjelmien tapahtumat siis tosia vai käsikirjoitettuja?

– Reality-ohjelmissa käsikirjoittaminen tarkoittaa oikeastaan sitä, että kirjoitamme tilanteita, joiden avulla toivomme saavamme ihmisistä tunteita irti. Temptation Island Suomi -ohjelmassa se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voimme välillä rajoittaa sitä, miten osallistujat voivat valita treffikumppaneitaan. Tai päätämme treffikohteen ja treffien luonteen sen mukaan, keitä treffeille on lähdössä. Tosi-tv-ohjelman käsikirjoittamista voisi siis verrata pelimerkkien sijoittamiseen laudalle, sarjan käsikirjoittaja Outi Keskevaari sanoo.

Mitään vuorosanoja tai tapahtumia osallistujille ei siis kirjoiteta?

– Ei tietenkään. Se olisi huonointa kesäteatteria ikinä. Kyllä ne ihmiset ovat ihan omia itsejään ja tekevät itse omat päätöksensä. Käsikirjoittaminen on ainoastaan heidän tönimistään haluttuun suuntaan.

Ohjelman leikkausvaiheessa käsikirjoittaja on mukana pohtimassa sitä, kuinka paljon kenenkin tarinaa seurataan ja missä vaiheessa.

Outin mukaan tyypillistä on myös se, että kaikki, mitä on suunniteltu etukäteen, menee kuvausten alettua uusiksi.

– Juuri ne ihmiset, joiden ei olisi ikinä kuvitellut kiinnostuvan toisistaan, alkavatkin toimia juuri toisin. Käsikirjoittajan ei pidä koskaan pitää kynsin ja hampain kiinni suunnitelmistaan. Ne menevät kuitenkin metsään. Realityn tekeminen on nopeaa päätöksentekoa.

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptaiton Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Näin tavallisesta naisesta tehdään Temptation Island -viettelijä

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei viime tuotantokaudella juotu alkoholia? Tuottaja vastaa