Käsikirjoittaja paljastaa, mikä tosi-tv-ohjelmissa on todellisuudessa käsikirjoitettua.

Tosi-tv-ohjelmissa nähdään aina riitoja, kyyneliä ja välillä melko hurjiakin tunteenpurkauksia – eikä Temptation Island Suomi tee tässä poikkeusta.

On varmasti totta, että ristiriidoista syntyy mielenkiintoista televisio-ohjelmaa. Toisinaan niin mielenkiintoista, että tilanteiden aitoutta alkaa jopa epäillä. Etenkin kun ohjelman lopputeksteissäkin mainitaan käsikirjoittaja.

Ovatko tosi-tv-ohjelmien tapahtumat siis tosia vai käsikirjoitettuja?

– Reality-ohjelmissa käsikirjoittaminen tarkoittaa oikeastaan sitä, että kirjoitamme tilanteita, joiden avulla toivomme saavamme ihmisistä tunteita irti. Temptation Island Suomi -ohjelmassa se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voimme välillä rajoittaa sitä, miten osallistujat voivat valita treffikumppaneitaan. Tai päätämme treffikohteen ja treffien luonteen sen mukaan, keitä treffeille on lähdössä. Tosi-tv-ohjelman käsikirjoittamista voisi siis verrata pelimerkkien sijoittamiseen laudalle, sarjan käsikirjoittaja Outi Keskevaari sanoo.

Mitään vuorosanoja tai tapahtumia osallistujille ei siis kirjoiteta?

– Ei tietenkään. Se olisi huonointa kesäteatteria ikinä. Kyllä ne ihmiset ovat ihan omia itsejään ja tekevät itse omat päätöksensä. Käsikirjoittaminen on ainoastaan heidän tönimistään haluttuun suuntaan.

Ohjelman leikkausvaiheessa käsikirjoittaja on mukana pohtimassa sitä, kuinka paljon kenenkin tarinaa seurataan ja missä vaiheessa.

Outin mukaan tyypillistä on myös se, että kaikki, mitä on suunniteltu etukäteen, menee kuvausten alettua uusiksi.

– Juuri ne ihmiset, joiden ei olisi ikinä kuvitellut kiinnostuvan toisistaan, alkavatkin toimia juuri toisin. Käsikirjoittajan ei pidä koskaan pitää kynsin ja hampain kiinni suunnitelmistaan. Ne menevät kuitenkin metsään. Realityn tekeminen on nopeaa päätöksentekoa.

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptaiton Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Näin tavallisesta naisesta tehdään Temptation Island -viettelijä

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei viime tuotantokaudella juotu alkoholia? Tuottaja vastaa

Terhi Kokkonen esitti Mira Luodin päivänä Pinnan alla -kappaleen yhdessä siskonsa kanssa.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstain jaksossa Danny esitti todella vahvan tulkintansa PMMP:n Lautturi-kappaleesta. Mutta vahva oli myös Terhi Kokkosen veto. Hän esitti perjantaina tulkintansa Miran soolouralla tekemästä biisistä Pinnan alla.

Terhi esitti Miran kappaleen yllättäen yhdessä siskonsa Pauliina Kokkosen kanssa.

Katso esitys kokonaisuudessaan tästä:

Ennen Terhin esitystä Mira kertoi, että Pinnan alla -kappaleen tekohetkellä hänen elämänsä oli taitekohdassa. Samaan aikaan, kun Mira teki ensimmäistä sooloalbumiaan, hänen veljensä sairastui vakavasti ja menehtyi.

– En ollut hänen luonaan kun hän kuoli ja se harmittaa ihan kauheesti, Mira kertoi itkien.

Terhin ja Pauliinan esiintymisen jälkeen Mira halasi kumpaakin naista pitkään. 

– Se oli nyt vähän tuollainen iloinen, Terhi totesi Miralle.

Lähtö tuli yllättäen

Terhi Kokkosta ei nähty Miran päivän aikana missään muussa aktiviteetissa kuin lounaalla ja päivällisellä. Terhin tulkinta Miran kappaleesta jäi hänen viimeisekseen Vain elämää -ohjelmassa. Esiintymisensä jälkeen Terhiä ei nähty lainkaan.

Vaikka Terhin kuvauksista poistumisesta on uutisoitu runsaasti ja sitä on puitu jo pitkin kevättä, ohjelmassa se sivuutettiin melkolailla kokonaan. Terhi katoaa illallispöydästä kuin tuhka tuuleen.

Muut artistit kommentoivat jakson lopussa Terhin lähtöään kierrellen, mainitsematta häntä suoraan nimeltä.

– Tämä päivä antoi minulle taas enemmän ymmärrystä siitä, että se ei kulje minkään käsikirjoituksen mukaan. Se on aina käänteitä täynnä ja se pitää ottaa vastaan sellaisena, mitä tapahtuu, Mira totesi.

Katso videolta, kuinka Aki Tykki, Mira Luoti, Sani ja Arttu Wiskari kokivat Terhin lähdön kuvauksista:

Dubliniin sijoittuvassa draamassa nuori asianaja perustaa oman firman. Näytön paikka -sarja on virkistävän täynnä tunnetta!

IS TV-LEHTI: Uusi irlantilaissarja Näytön paikka (Striking Out, 2017–2018) kertoo nuoren asianajan Tara Raffertyn (Amy Huberman) elämästä, jossa unelmat tuhoutuvat yhdessä silmänräpäyksessä. 

Tara on onnistunut yhdistämään työn ja vapaa-ajan tyylikkäästi, sillä hän työskentelee arvostetussa dublinilaisessa lakitoimistossa, jonka omistaa hänen tulevan miehensä Eric Dunbarin (Rory Keenan) isä.

Tara ja Eric ovat menossa naimisiin, ja luvassa on vuosikymmenen häät. Sitten sulhanen jää rysän päältä kiinni pettämisestä. Kaiken kukkuraksi kyseessä on heidän yhteinen kollegansa. Taran unelmat särkyvät, eikä hän voi enää kuvitella työskentelevänsä ex-sulhasensa kanssa samassa lakitoimistossa. 

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet.

Hän perustaa pienen lakifirman ja saa avukseen assistentti Ray Lamontin (Emmet Byrne), yksityisetsivä Meg Reillyn (Fiona O’Shaughnessy) sekä ystävänsä Vincent Piken (Neil Morrissey).

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet. Näytön paikka -sarjaa on kehuttu amerikkalaismedioissa siitä, miten se ei ole aivan tavallinen lakisarja. Taran elämän käänteet ovat yllättäviä ja erilaisia kuin on totuttu. Sarjassa puidaan tavallisten ihmisten päivittäisiä lakiongelmia ja samalla Taran surua.  Moneen lakisarjaan verraten suuret tunteet ovat tässä sarjassa isossa osassa. 

Lakisarjan ohella sarja on ansiokkaasti tehty draama- ja jännityssarja, jota on kehuttu Irlannin parhaimmaksi draamasarjaksi.

 Näytön paikka, TV1 klo 21.05