Aatami etsii Eevaa -ohjelman Juuso työskentelee aliupseerina Jyväskylän Tikkakoskella. Kuva: Nelonen
Aatami etsii Eevaa -ohjelman Juuso työskentelee aliupseerina Jyväskylän Tikkakoskella. Kuva: Nelonen

Keskisuomalaisen mukaan ammattisotilaana työskentelevän Juuson tv-esiintyminen nakudeittiohjelmassa tutkitaan.

Puolustusvoimat aikoo tutkia Aatami etsii Eevaa -deittiohjelmassa mukana olleen Juuson tv-esiintymisen. Puolustusvoimien viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoo Keskisuomalaisessa, että alastomana esiintyminen julkisesti ei ole sopivaa ammattisotilaalle.

Jämsäläinen aliupseeri Juuso nähtiin maanantaina ohjelman avausjaksossa, jossa sinkut deittailevat alasti paratiisisaarella.

– Henkilökohtaisesti totean, että sotilaan alasti esiintyminen tv:ssä on lähtökohtaisesti yllättävää ja erikoista käytöstä, Kalliomaa sanoo lehdessä.

Sotilailla on tarkat käyttäytymissäännöt, ja ammattisotilas voi saada sopimattomasta käyttäytymisestä muistutuksen, varoituksen tai kurinpitosakon. Sotilaita ei kuitenkaan ole erikseen ohjeistettu erikoisia tv-esiintymisiä varten. Kalliomaan mukaan sotilaan pitäisi silti muistaa aina ”Puolustusvoimien näkökulma” julkisissa esiintymisissä.

– Tämä koskee kaikkia julkisia tilanteita, joissa sotilas on liitettävissä Puolustusvoimien palveluksessa olevaksi henkilöksi.

Lue myös:

Miksi Aatami etsii Eevaa -sarjassa ei nähdä häpykarvoja?

He etsivät seuraa alasti – Aatami etsii Eevaa -sinkut julki

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.