Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire  uudessa Syke- tv-sarjassa.
Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire uudessa Syke- tv-sarjassa.

Tänään se, hehkutettu kotimainen sairaalasarja Syke. Mutta kuka sairaanhoitaja on kukin? Ja missä ovat kaikki lääkärit?

Uusi kotimainen tv-sarja Syke kertoo neljän sairaanhoitajan työstä suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolla. Työtahti on kiihkeä, mutta ohessa ehditään tietenkin puida myös naisten yksityiselämää. Kuinka ollakaan sairaalaan käytävillä ja leikkaussaleissa syntyy myös romansseja.

Traumaosaston hoitsuja näyttelevät Tiina Lymi, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Lena Meriläinen.

Nämä perusasiat on hyvä tietää ennen kuin nopeatahtinen sarja alkaa, jotta pysyt mukana käänteissä:

Iiris (Iina Kuustonen) on yksinhuoltaja, jolla on salattu menneisyys seuralaispalvelussa. Kova elämä näkyy hänen olemuksessaan, Iiris ei ole mikään kiltti naapurintyttö.

Marleena (Tiina Lymi) on porukan empaattisin. Hän on niin herkkä, ettei aina kestä työn raadollista puolta ja turvautuu siksi lääkkeisiin. Marleenan biologinen kello tikittää kovaa, vaikkei hän olekaan vielä löytänyt elämänsä miestä. 

Johanna (Leena Pöysti) on kuvitellut olevansa unelma-ammatissaan, kunnes hänessä herää ammatillinen kunniahimo. Aviomies puolestaan toivoisi Johannan viihtyvän enemmän kotona ja keskittyvän äidinrooliinsa. Osaston sydänkirurgilta Maxilta (Antti Luusuaniemi) Johanna saa ymmärrystä haaveilleen, ja taitaa Maxilla olla muutakin mielessään naisen pään menoksi...

Apulaisosastonhoitaja Lenitan (Lena Meriläinen) perheessä on tapahtunut vakava onnettomuus. Hänen miehensä makaa tajuttomana sairaalassa, ja Lenita tietää, ettei hän herää enää koskaan.  Lenitan tytär haluaa kuitenkin uskoa isänsä toipumiseen. Tilannetta sotkee Lenitan miehen sairaanhoitaja (Juha-Pekka Mikkola), jonka kanssa Lenita kokee tulevansa ymmärretyksi, mutta joka on naista melkein 20 vuotta nuorempi. 

Myöhemmin sarjassa nähdään myös Matti Ristinen, Jarkko Niemi ja Lauri Tilkanen.

Sairaalasarja Syke alkaa 29.10 klo 21 TV2:lla.

Lue lisää:

Odotettu Syke alkaa

Tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Iina Kuustonen sydänleikkauksessa tv-roolia varten: "Suu loksahti auki, kun ihmisen rintakehä avattiin."

Uuden rakkaan löytänyt Tiina Lymi: "Olen ollut ihmissuhteiden megaepäonnistuja"

Leena Pöysti: "Olen aina ollut eläkeläissielu"

Pamela Tola ja Lena Meriläinen: "Ei ole asioita, joista emme voisi puhua"

Lähde: YLE

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta. Ensimmäisessä jaksossa selvitellään koiraneidin kiusallista vaivaa.      

IS TV-LEHTI: Leikkauspöydällä on tiibetinspanieli, jolta otetaan koepalaa maksasta. Jos ei ole itse terveydenhoidon ammattilainen, niin leikkauksen katsominen on usein vaikeaa, oli operaation kohteena ihminen tai eläin – kuten tässä tapauksessa.

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta.

– Omistajan kannattaa luottaa itseensä. Osa lemmikeistä osaa peittää huonon kunnon, mutta jos eläimen kanssa tulee olo, ettei kaikki ole niin kuin pitää, on asia hyvä tutkituttaa. Ja vaikka eläin ei valita, mutta esimerkiksi ontuu, niin onhan se oire jostain, sisätauteihin erikoistunut eläinlääkäri Jenni Sukura sanoo.

Alkujaksossa eläinsairaalaan tuodaan weimarinseisoja Elsa, jolla on virtsaamisongelmaa. Vaikka omistaja tietää sen voivan olla ohimenevää, hän tahtoo, että nuori koira tutkitaan kunnolla vakavan taudin poissulkemiseksi.

Ohjelmassa mukana oleva Jenni Sukura on ollut töissä Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli pienemmillä klinikoilla.

– Eläinsairaalassa on runsaasti erityisosaajia, joiden kanssa on hyvä neuvotella eri potilastapauksista. Omaan alaan keskittyminen on myös helpompaa kuin pienellä vastaanotolla, hän kuvailee.

”Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa.”

Pieneläinlääkäriksi Sukura halusi, sillä hän on koiraihminen. Kotona on kaksi parsonrussellinterrieriä.

– Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa, ja ala alkoi kiinnostaa erikoistumismielessä.

Jenni Sukura kertoo, että hänen eksoottisimpia hoidokkejaan ovat olleet joutsenet. Hänen aviomiehensä, eläinlääkäri Okko Sukura puolestaan sai viime joulun alla hoidettavakseen todellisen erityistapauksen, kun Helsingin Sea Lifen sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun. Raipen hoito vaati melko erikoisia toimenpiteitä, sillä sen tuottama sähkövirta on hyvin voimakas. Okko Sukura on vaimonsa tavoin mukana uudessa ohjelmassa.

Suomalaisessa eläinsairaalasarjassa meno on ulkomaisiin versioihin verrattuna asiallista, eivätkä tilanteet kuohu. Maallikko voi ihmetellä, miten eläinlääkäri pysyy rauhallisena, kun esimerkiksi pitää lopettaa lemmikin elämä.

– Ilman tunteita ei kukaan eläinlääkäri selviä työstään. Mutta jos eläin on vakavasti sairas, ja ennuste kertoo kärsimyksestä, on sillä oikeus saada lähteä elämästä rauhassa. Eläin ei osaa suunnitella tulevaisuutta ja toivoa, että jospa tästä vielä paranisi. Sillä on rajattu todellisuus, ja se voi olla pelkkää kipua.

Yliopistollinen eläinsairaala, TV2 klo 20.00

Illan elokuvassa Leijonasydän uusnatsiporukan johtohahmo rakastuu kiihkeästi. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika. Voittaako rakkaus ennakkoluulot? 

Dome Karukosken Leijonasydän on todellinen sydämen elokuva. Se haastaa pohtimaan syvästi sellaisia tunteita kuin viha, kunnia, rakkaus ja veljeys. Näin vahvaa elokuvaa suomalaisesta rasismista ei ole ennen tehty ja nähty.

Teppo (Peter Franzén) ja Sari (Laura Birn) kohtaavat ja rakastuvat suin päin. Sari kuitenkin käyttäytyy oudosti nähtyään Tepon isänmaalliset tatuoinnit. Kummallakin on salaisuus: Teppo kuuluu vihamielisten uusnatsien jengiin, Sarilla taas on lapsi tummaihoisen ex-miehen kanssa. Rakkaus on rajoja vahvempi, mutta ulkomaailmasta tulee ongelma.

Franzénin täydellisesti tulkitsema, moniulotteinen Teppo rikkoo helppoa hyvä–paha-asetelmaa. Äärivihainen pikkuveli Harri (Jasper Pääkkönen) on kopean julma vastus. Sarin poikaa esittävä Yusufa Sidibeh on aito ja hauska.

Tarina sisältää hieman liikaa rönsyjä ja muutaman kuopan, mutta säilyttää lämmön rajuun loppuun saakka.

Leijonasydän, TV2 klo 21.00