Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire  uudessa Syke- tv-sarjassa.
Iina Kuustosen, Lena Meriläisen, Tiina Lymin ja Leena Pöystin näyttelemillä hoitsuilla on kiire uudessa Syke- tv-sarjassa.

Tänään se, hehkutettu kotimainen sairaalasarja Syke. Mutta kuka sairaanhoitaja on kukin? Ja missä ovat kaikki lääkärit?

Uusi kotimainen tv-sarja Syke kertoo neljän sairaanhoitajan työstä suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolla. Työtahti on kiihkeä, mutta ohessa ehditään tietenkin puida myös naisten yksityiselämää. Kuinka ollakaan sairaalaan käytävillä ja leikkaussaleissa syntyy myös romansseja.

Traumaosaston hoitsuja näyttelevät Tiina Lymi, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Lena Meriläinen.

Nämä perusasiat on hyvä tietää ennen kuin nopeatahtinen sarja alkaa, jotta pysyt mukana käänteissä:

Iiris (Iina Kuustonen) on yksinhuoltaja, jolla on salattu menneisyys seuralaispalvelussa. Kova elämä näkyy hänen olemuksessaan, Iiris ei ole mikään kiltti naapurintyttö.

Marleena (Tiina Lymi) on porukan empaattisin. Hän on niin herkkä, ettei aina kestä työn raadollista puolta ja turvautuu siksi lääkkeisiin. Marleenan biologinen kello tikittää kovaa, vaikkei hän olekaan vielä löytänyt elämänsä miestä. 

Johanna (Leena Pöysti) on kuvitellut olevansa unelma-ammatissaan, kunnes hänessä herää ammatillinen kunniahimo. Aviomies puolestaan toivoisi Johannan viihtyvän enemmän kotona ja keskittyvän äidinrooliinsa. Osaston sydänkirurgilta Maxilta (Antti Luusuaniemi) Johanna saa ymmärrystä haaveilleen, ja taitaa Maxilla olla muutakin mielessään naisen pään menoksi...

Apulaisosastonhoitaja Lenitan (Lena Meriläinen) perheessä on tapahtunut vakava onnettomuus. Hänen miehensä makaa tajuttomana sairaalassa, ja Lenita tietää, ettei hän herää enää koskaan.  Lenitan tytär haluaa kuitenkin uskoa isänsä toipumiseen. Tilannetta sotkee Lenitan miehen sairaanhoitaja (Juha-Pekka Mikkola), jonka kanssa Lenita kokee tulevansa ymmärretyksi, mutta joka on naista melkein 20 vuotta nuorempi. 

Myöhemmin sarjassa nähdään myös Matti Ristinen, Jarkko Niemi ja Lauri Tilkanen.

Sairaalasarja Syke alkaa 29.10 klo 21 TV2:lla.

Lue lisää:

Odotettu Syke alkaa

Tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Iina Kuustonen sydänleikkauksessa tv-roolia varten: "Suu loksahti auki, kun ihmisen rintakehä avattiin."

Uuden rakkaan löytänyt Tiina Lymi: "Olen ollut ihmissuhteiden megaepäonnistuja"

Leena Pöysti: "Olen aina ollut eläkeläissielu"

Pamela Tola ja Lena Meriläinen: "Ei ole asioita, joista emme voisi puhua"

Lähde: YLE

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00