Hector, Chisu, Lauri Tähkä, Mikael Gabriel, Anna Puu, Suvi Teräsniska ja Samu Haber. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Sanoma-arkisto/Satu Kemppainen, Pete Aarre-Ahtio, Antti Hämäläinen, Seppo Solmela
Hector, Chisu, Lauri Tähkä, Mikael Gabriel, Anna Puu, Suvi Teräsniska ja Samu Haber. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Sanoma-arkisto/Satu Kemppainen, Pete Aarre-Ahtio, Antti Hämäläinen, Seppo Solmela

Ovatko Hector, Chisu, Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä, Mikael Gabriel,  Anna Puu ja Samu Haber uudet Vain elämää -artistit? Ainakin keikkakalenterien mukaan ohjelmaan osallistuminen sopisi heille.

7 päivää -lehti väitti jo maaliskuussa tietävänsä uuden Vain elämää -kauden artistit. Lehden mukaan mukana olisivat  Hector eli Heikki HarmaChisuSuvi TeräsniskaLauri TähkäMikael Gabriel ja Anna Puu – ja ehkä myös  Sunrise Avenuen Samu Haber. Nyt  Nelonen ja Radio Suomipop ovat julkaisseet nettisivuillaan listan, josta kaikkien mukana olevien artistien nimet löytyvät. Listasta löytyvät myös kaikki nämä artistit, jotka Seiska mainitsi keväällä.

Kansa on toivonut Chisua ja vuosia ohjelmaan, ja nyt hänen mukana olonsa näyttää todennäköisemmältä kuin koskaan. Ohjelma kuvataan kesäkuun alussa, ja Chisun keikkakalenteri on silloin tyhjä. Hänen seuraava keikkansa on vasta 17. kesäkuuta.

Lisäksi Chisu ei tyrmännyt ohjelmaan osallistumista syksyllä Me Naisten haastattelussa. Hän sanoi tuolloin, että tähän mennessä ohjelmalle ei vain ole ollut luontevaa hetkeä hänen kalenterissaan.

– Tykkään kyllä sarjasta ja odotan sitä aina. Ihailen, miten muusikot panostavat juttuun täysillä, Chisu sanoi haastattelussa syyskuussa 2015.

Hector ja Mikael Gabriel kiemurtelevat

Keikkakalenterien mukaan ohjelma sopisi myös muiden artistien aikatauluihin. Lauri Tähkän ja Suvi Teräsniskan keikkakalenterissa ei tällä hetkellä ole lainkaan keikkoja, ja Sunrise Avenuella näyttää olevan seuraava keikka vasta syyskuussa.

Myös Anna Puun ja Mikael Gabrielin kalentereissa on tyhjää kesäkuun alussa.

Hectorin nettisivut eivät tällä hetkellä toimi, mutta hän ei kiellä mukana oloaan tiistain Ilta-Sanomien printtilehdessä.

– No comments! Minulla ei ollut tähän aiemminkaan mitään sanottavaa eikä ole nytkään, muusikko sanoi.

Mikael Gabriel puolestaan kiemurteli vastauksessaan, kun IS kysyi, onko hän mukana.

– No, en tiedä, en osaa sanoa tohon oikein mitään.

Tässä yli 50 nimen lista, josta löytyvät uudet Vain elämää -artistit.

Ketkä seitsemän sinä haluaisit nähdä ohjelmassa? Kerro kommenteissa!

ROOPE SALMINEN
ISMO ALANKO
CHISU
KARITA MATTILA
PETRI NYGÅRD
J. KARJALAINEN
JARKKO AHOLA
VILLE VALO
MIKKO KUUSTONEN
SAMU HABER
HOVIMUUSIKKO ILKKA
TARJA TURUNEN
JORE MARJARANTA
AURORA
KALLE AHOLA
SUVI TERÄSNISKA
MIRA LUOTI
ARTTU WISKARI
JUSSU PÖYHÖNEN
STIG
KAKE RANDELIN
JESSE KAIKURANTA
SAMULI PUTRO
NOPSAJALKA
PEPE WILLBERG
OLAVI UUSIVIRTA
KRISTA SIEGFRIDS
LAURI YLÖNEN
ELLI HALOO
MARKKU ARO
TERHI KOKKONEN
KASMIR
KARI PEITSAMO
FREEMAN
JONNA TERVOMAA
MARTTI SYRJÄ
SINI SABOTAGE
KIM HEROLD
MARION RUNG
JANNIKA B
PAPERI T
HERRA YLPPÖ
ARJA KORISEVA
MEIJU SUVAS
TAPANI KANSA
LAURI TÄHKÄ
REDRAMA
JYRKI69
MICHAEL MONROE
HANNA PAKARINEN
MIKAEL GABRIEL
OLLI HERMAN
HEIKKI SALO

 

Vain elämää -artistit julkistetaan kesäkuun alussa.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30