Uuden Maajussille morsian -kauden maajussit ovat 22–44-vuotiaita.

Maajussille morsian -ohjelman 11. kauden maajussit on julkistettu. Heidät esitellään tarkemmin maanantai-iltana MTV3-kanavalla. Kahdeksan uutta maajussia etsii tälläkin kaudella rakkautta Vappu Pimiän avustuksella.

Tässä he ovat:

Aapeli, 31, Rantsila

Suuren maitotilan isäntä Aapeli asuu rauhallisessa omakotitalossa puron rannalla. Hänellä on edellisestä liitostaan 2-vuotias poika, jota hän näkee säännöllisesti. Perheeseen kuuluu myös ajokoiraksi koulutettava koira Ässä, sekä omaehtoisesti taloon muuttanut kissa Hertta. Pihalta löytyy myös muutama harrastelammas.

Aatu, 22, Alavus

Maajusseista nuorin, 22-vuotias alavutelainen Aatu on toiminut vanhempiensa vanhalla tilalla isäntänä 19-vuotiaasta lähtien. Tulevaisuudessa Aatu haluaisi kehittää tilaansa eteenpäin, haaveissa on modernimpi navetta ja uusi talo.

Vapaa-aikansa Aatu viettää ystäviensä ja perheensä seurassa, sekä kouluttaen kahta koiraansa. Lisäksi hänestä löytyy seikkailullisempikin puoli. Tällä hetkellä Aatu kokee elävänsä unelmaelämäänsä, josta puuttuu vain yksi palanen.

Aino, 35, Hämeenkoski

Pian 36 vuotta täyttävä Aino toimii hevostalouden opettajana maatalousoppilaitoksessa. Kotoa löytyy myös 11 hevosta, suurin osa Ainon ja hänen siskonsa omia. Eläinrakas Aino asuttaa Hämeenkoskella pientä mummonmökkiä, jonne helposti mahtuisi kahden kissan ja koiran lisäksi vielä mieskin.

Hauska, iloinen ja älykäs Aino ei ole vielä koskaan seurustellut. Hän toivoo tulevan puolisonsa olevan rehellinen, luotettava ja sellainen, joka saa hänet nauramaan. Ruoanlaittotaito on plussaa, sillä se ei ole Ainon vahvuus.

Antti-Jussi, 30, Kangasala

Antti-Jussi on maitotilallinen Kangasalta. Robottilypsytilalta löytyy 85 lehmää sekä kissa. Antti-Jussi on ollut tilansa isäntä vuodesta 2014, ja hänen vanhempansa ovat edelleen tiiviisti farmin töissä mukana.

Antti-Jussi harrastaa amerikanrautoja, omalla pienellä punttiksellaan käyntiä ja kaverin pienlentokoneella mukana lentämistä. Treffeillä AJ veisikin mielellään naisen yläilmoihin.

Ilmari, 26, Nousiainen

Musikaalinen Ilmari viljelee sokerijuurikasta, öljy-rapsia, ruokahernettä, ruista ja tänä vuonna lisäksi kuminaa tilallaan Nousiaisissa. Viljelyn lisäksi tilan arkeen kuuluu jonkin verran metsätöitä ja toimistohommia.

Kansanmusiikki ja tanssi ovat Ilmarille intohimo, joiden lisäksi mies soittaa myös vähärivistä haitaria. Sosiaalisuudestaan ja vilkkaasta tansseissa käymisestään huolimatta Ilmari ei ole vielä koskaan varsinaisesti seurustellut.

Mauno, 35, Perniö

Pian 36-vuotta täyttävä Mauno on omien sanojensa mukaan sekoitus maajussia ja perusnörttiä. Perniössä isovanhempiensa vanhalla maatilalla asuva Mauno viljelee sokerijuurikasta ja viljoja.

Välillä maatilan tulevaisuus mietityttää, mutta jos löytyisi toinen ihminen hänen rinnalleen tilaa pyörittämään, Mauno voisi vähentää it-alan töitään ja keskittyä maatilaan. Naisen ei kuitenkaan tarvitse tulla tilalle emännäksi, jos mieluummin käy töissä muualla. Myös Maunon päivätyö on Salossa.

Petra, 44, Hämeenkoski

44-vuotias Petra toimii päätyönään sijoitusneuvojana, jonka lisäksi hänellä on tilallaan kenneltoimintaa. Petra kasvattaa italialaista lampaanajokoirarotua maremmano-abruzzesea, lisäksi tilalla on lampaita. Petra haaveilee myös alpakoista sekä jonkinlaisesta luontomatkailutoiminnasta.

Petra kuvailee itseään empaattiseksi ja aidoksi. Kun koirien ja lampaiden hoidolta jää aikaa, Petra harrastaa koiranäyttelyitä. Lisäksi hän viettää aikaa tyttäriensä kanssa hassutellen.

Tuomo, 31, Rantasalmi

Tuomo on 31-vuotias, komea ja iloinen maitotilallinen. Tilanhoidon lisäksi Tuomolla on vuokramökkitoimintaa turisteille. Mökkitoiminnassa häntä auttavat vanhemmat.

Tuomo harrastaa lumilautailua, kuuntelee suomipoppia ja tykkää Jaajo Linnonmaan huumorista. Töitä tehdään paljon, mutta aikaa riittää myös laajalle ystäväpiirille. Parisuhteita Tuomolta löytyy taustalta muutamia, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt.

Maajussille morsian esittelyjakso, MTV3 ma klo 20.00

Aikaisemmin Ruudussa nähty Keisari Aarnio alkaa Nelosella. Jokaisen jakson jälkeen nähdään myös sarjan teemoja luotaava Keisari Aarnio Talk Show.

IS TV-LEHTI: Rikossarja Keisari Aarnio perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen menestyskirjaan. Toimittajat ovat tarinan päähenkilöt, ja heitä näyttelevät Kirsi Ylijoki sekä Pilvi Hämäläinen.

Jo näyttelijöiden ulkonäkö on lähes identtinen toimittajien kanssa. Kummatkin ovat omaksuneet myös toimittajien puhetyylin. Tosin Passin hahmosta on tehty vähän kimittävä ja lapsenomainen, ja näitä ominaisuuksia en Passista tunnista.

Toimittajat itse ovat muistuttaneet, että tarina ei mukaile täysin todellisuutta. Esimerkiksi heidän tutustumisensa ei mennyt kuten sarjassa, eikä heidän välillään ollut kilpailuasetelmaa, kuten aloitusjaksossa annetaan ymmärtää.

Kolmannen päähenkilön eli Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rooliin valittiin Kari ”Hissu” Hietalahti, joka vakuuttaa vakavassa roolissaan. Hän opetteli ulkoa oikeudenpöytäkirjoja ja omaksui Aarnion puhetyylin.

Sarjan ohjaajat J-P Siili ja Taavi Vartia kävivät käsikirjoittajatiimin kanssa läpi kymmeniä tuhansia sivuja oikeudenpöytäkirjoja, jotta tarinasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Samalla se on tarinan ongelma: kaikki yritetään selittää ja selventää katsojille vähän turhankin tarkkaan.

Tarina on toki monisyinen, mutta olisin toivonut, että tarina olisi käynnistynyt heti alkuunsa dramaattisilla tapahtumilla – vaikka Aarnion ja alamaailman kohtaamisella. Dramaattisia kohtauksia saadaan odottaa aivan liian pitkään. Aloitusjakso on suorastaan puuduttava liian informaationsa vuoksi. Sarja onneksi paranee seuraavissa jaksoissa.

Jokaisen jakson jälkeen nähdään puolen tunnin mittainen Keisari Aarnio Talk Show, jota juontaa Riku Rantala. 10-osaisessa sarjassa poraudutaan Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin.

Keisari Aarnio, Nelonen klo 21.00 

Keisari Aarnio Talk Show, Nelonen klo 22.00

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30