Miklu, Lauri ja Suvi yllättivät. Kuvat ja video: Nelonen
Miklu, Lauri ja Suvi yllättivät. Kuvat ja video: Nelonen

Vain elämää -kausi lähestyy loppuaan.

Niin herkkä – ja sopivan kelmi Lauri Tähkä

Mikä mies! Kuva: Warner Music
Mikä mies! Kuva: Warner Music

Ensimmäinen Vain elämää -jakso antoi odottaa kaikkien aikojen parasta kautta. No sitä ei tästä kaudesta tullutkaan, mutta Lauri Tähkän päivä oli Vain elämäätä parhaimmillaan!

Rakastettu ja vihattu artisti sai katsojat sekoamaan. Laurilla oli sydän niin auki, että moni katsoja olisi halunnut olla pyyhkimässä krokotiilinkyyneleitä Laurin sängeltä.

Eniten Lauri hurmasi kuitenkin kädentaidoillaan. Hän osaa rakentaa linnunpönttöjä ja omakotitaloja, mutta kokkaa myös täydellistä tattirisottoa. Ja onpa hän vielä rakastava yksinhuoltajaisäkin.

Valitettavasti Laurin esitykset alkoivat hieman toistaa itseään kauden edetessä, mutta onhan hän nyt lavalla melkoinen peto!

Laurin vilpittömyydestä ei ehkä kannata vetoa lyödä, mutta ehkä se on juuri se, mikä Laurissa kiehtoo. Ja toki Vaietussa rakkaudessa artisti näytti olevan niin auki kuin ihminen olla voi. Katso vaikka!

2773965

Lue myös: Sekositko sinäkin? Tässä analyysi, miksi Lauri Tähkästä tuli niin kuuma

Mikael Gabriel teki cheekit Cheekiäkin isommin

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka lähes jokainen 90-luvun jälkeen syntynyt rakasti MG:tä ennen ohjelmaa, monelle ohjelman kohderyhmään kuuluvalle Miklu oli arvoitus. Mutta Mikael Gabriel teki sen, mitä tuotanto häneltä varmasti odotti. Hän täytti tulokaskiintiön ja teki itsestään koko kansa Miklun. Miklu todellakin teki saman kuin Cheek vuonna 2012, mutta symppispisteitä heruu Miklulle taatusti Cheekiä enemmän – pelkästään jo hänen taustojensa takia.

Tähkän tavoin myös Miklu oli sydän auki. Ja olivathan hänen elämänviisautensa jotenkin söpöjä. Ennen kaikkea Miklu yllätti lähes jokaisessa esityksessään ja sai tehtyä Leri Leskisen avustuksella jokaisesta biisistään omansa. Miklulla oli myös pokkaa: sen osoitti esimerkiksi tarttuminen Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen -klassikkoon.

Lue myös: Mikael Gabriel on pian koko kansan Miklu! Testaa, montako räppärin biisiä tiedät

Mikael Gabrielin Vain elämää -jakso on kenties paras ikinä! 4 syytä

Ihanan tavallinen Suvi

Suvin elämässä ei ole tapahtunut samanlaista draamaa kuin muilla artisteilla, mutta tässä joukossa hän tuntui ihanan tavalliselta. Omana päivänään Suvi myös muistutti meitä elämän perusasioista. Mummot ovat ihania – ja tavallinen, tasapainoinen rakkaus on mahdollista. Miten sympaattista!

Suvi on ollut valtavan suosittu jo vuosia, mutta nyt hän sai taatusti uusia faneja myös Kehä III:sen sisäpuolelta. Jos joku ei vielä tiennyt, Suvi todella on loistava laulaja!

Ensi viikolla Vain elämää -ohjelmassa nähdään encore-päivä, jolloin kuullaan duettoina artistien hittejä, joita ei vielä ole esitetty. Kaikki biisit -päivä nähdään 11. marraskuuta. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: