Anthony (toinen oik.) viipottaa pitkin maailmaan murkinoimassa ja tapaamassa ihmisiä.
Anthony (toinen oik.) viipottaa pitkin maailmaan murkinoimassa ja tapaamassa ihmisiä.

Jamie Oliver ja Anthony Bourdain ovat monella tapaa toistensa vastakohdat, mutta jotain yhteistäkin löytyy – nimittäin hyvä ruoka.

Aivan aluksi täytyy antaa maailmanmatkaaja-kokki Anthony Bourdainille anteeksi, että hänen Anthony Bourdain maailmalla -sarjansa vuonna 2012 esitetty Suomi-jakso oli kliseinen, ankea ja nolo. Muuten Bourdainin ohjelmissa yhdistyvät onnistuneella tavalla matkailu ja ruoka – nuo länsimaista punkeroa eniten kiinnostavat vapaa-ajanviettotavat.

Bourdain on terävä ja sarkastinen ja taiteilee koko ajan sillä rajalla, onko kuuttakymppiä lähestyvän newyorkilaisen katujätkämäinen meininki uskottavaa vai kiusaannuttavaa. Toistaiseksi on pysytty siellä paremmalla puolella

Bourdainin brittikollega Jamie Oliver tekee samaa, joskin vielä tiiviimällä tahdilla kuin ikämies-Bourdain. Oliverin omaa nimeä kantavia ruoka- ja/tai matkailuohjelmasarjoja on yli 30, ja hän täyttää toukokuussa (vasta) 40 vuotta.

Jamie on monella tavalla Bourdainin vastakohta: ässävikainen, suloinen mammanpoika, joka on matkoillaan aina hitusen eksyeen tuntuinen. Siis sillä tavalla, että jos Bourdain saisi väärällä alueella liikkuessaan turpaan, Jamie päästettäisiin säälistä pakoon.

Molemmilla on ehdottomasti paikkansa Suomen televisiossa: Jamie näkyy kanavilla viikon aikana yhteensä yhdeksän kertaa, Bourdain häviää seitsemällä kerrallaan.

Anthony Bourdain maailmalla, JIM klo 15.20

Ruokaritarit Jamie & Jimmy, AVA klo 16.00

Lue lisää:

Jamie Oliver hehkuttaa Suomea

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen