Viisiosaisessa tv-sarjassa tanskalaistoimittaja lähtee tutkimaan, mitä kuoleminen oikein tarkoittaa.

Tanskalaiset ja kuolema, mikäs tämä juttu nyt sitten on? Hiljattain suosittu tanskalainen tv-persoona Mikkel Much-Fals kiersi pitkin maailmaa etsimässä todisteita kuoleman jälkeisestä elämästä sarjassa Kaikuja tuonpuoleisesta. Nyt hänen kollegansa, tunnettu toimittaja ja talk show isäntä Anders Lund Madsen lähtee puolestaan tutkimaan, mitä itse kuoleminen oikein tarkoittaa.

Viisiosaisen sarjan pari ensimmäistä jaksoa on läheistä sukua sarjalle Viimeiset sanani, joista on nähty myös suomalainen versio. Lund Madsen tapaa ihmisiä, jotka tietävät pian kuolevansa sekä ihmisiä, jotka kuolevat ohjelman kuvausten aikana. Sen jälkeen ohjelma siirtyy tutkimaan, mitä tapahtuu ihmiselle kuoleman jälkeen niin fyysisesti kuin muutenkin.

Kuolemasta puhutaan niin harvoin suoraan ja kiertelemättä, että jokainen ohjelma, jossa mysteereistä suurimman verhoa raotetaan, on kiehtova ja jopa virkistävä. Niin kuin Viimeisissä sanoissakin, jälleen tulee todistettua, että helpointa kuolemasta puhuminen on niille, joilla kuolema on lähimpänä. Pelko ja kauhu kuuluvat meille muille, jotka ainakin haluamme uskoa, että elämää on vielä pitkälti jäljellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan tämä aika synkkä kesäohjelma, mutta ehkä se kannattaa katsoa juuri siksi? Pian on taas syksy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuoleman edessä 22.7. TV1 klo 20.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla