Kohta 18 -sarja on säilyttänyt elokuvan raikkaan otteen ja vauhdikkaalta tuntuvan kerronnan.

Maarit Lallin elokuva Kohta 18 putsasi pöydän Jussi-gaalassa viime vuonna, ja ansaitusti. Elokuvan valmistumisen jälkeen Lallia ja hänen poikaansa, leffan toisena käsikirjoittajana toiminutta Henrik Mäki-Tanilaa jäi harmittamaan, että leffasta jäi pois niin paljon hienoa materiaalia. Näin syntyi ajatus tv-sarjasta.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa esitellään kaikki viisi päähenkilöä Joni (Ben Thompson Coon), André (Karim Al-Rifai), Karri (Henrik Mäki-Tanila), Akseli (Arttu Lähteenmäki) ja Pete (Anton Thompson Coon).

Kertojaäänenä toimiva Joni on jo täyttänyt 18, ja vapauden huumassa mopo on karata käsistä. André kantaa vastuuta pikkuveljestään Maxista samaan aikaan, kun heidän äitinsä hurvittelee omilla teillään. Karri ajaa ajokorttia taksikuskiäitinsä opastuksella ja saa samalla ”nauttia” tämän elämänviisauksista. Akseli matkustaa kesäksi maalle ja tapaa isänsä, jonka kanssa ei ole ollut juuri missään tekemisissä. Pete puolestaan unohtaa eräänä iltana ottaa kortsut mukaan, ja tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan ensimmäisessä jaksossa kaikki tarinat eivät vielä pääse kunnolla vauhtiin. Vaikuttavasta sivuhenkilökaartistakin (muun muassa Mari Perankoski, Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman, Mats Långbacka ja Niina Nurminen) muutama jää kokonaan tapaamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jutun voima on siinä, että kaikille pian 18 vuotta täyttäville kolleille tapahtuu leffan aikana paljon, mutta tarinoita ei ole silti ladattu liian täyteen. Kerrontaan jää ilmaa ja huumoria, ja kaikki tuntuu niin todelta, että melkein voisi luulla katsovansa dokkaria. Myös kesäinen Helsinki näyttää parhaat puolensa.

Neliosainen Kohta 18 on erinomainen idea ja erittäin hyvä kotimainen sarja. Se on säilyttänyt elokuvan raikkaan otteen ja vauhdikkaalta tuntuvan kerronnan, vaikka materiaalia on tullut rutkasti lisää. Elokuvasta puuttuneet kohtaukset eivät jumita tai tunnu ylimääräisiltä, vaan ne kasvattavat päähenkilöiden tarinoita ja tekevät heistä vielä aidompia hahmoja.

Kohta 18 ,

TV2 ke klo 21.00

Lue myös:

Jussi-voittajat Maarit Lalli ja Henrik Mäki-Tanila: "Totta kai otamme välillä yhteen"

(Jutun otsikkoa muutettu 25.2.2014 klo 11:59. Kohta 18 tulee televisiosta vasta keskiviikkona.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla