Vaikka se vaikealta tuntuukin, lempisarjojaan kannattaa pantata, jenkkisivusto ehdottaa.

Jos et vielä tiennyt, vankilasarja Orange Is The New Blackin toinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä. Nyt netti on täynnä OITNB-hehkutusta ja Facebook-virrasta päätellen joka toinen ihminen jännittää jaksojen äärellä yöuniensa kustannuksella. Kun kaikki jaksot voi katsoa vaikka putkeen, onhan ne nyt pakko ahmia! Vai?

Vaikka lempisarjan jakso loppuisi kesken jännittävän tapahtumasarjan ja seuraava olisi käsillä, Science of Us -sivusto neuvoo panttaamaan katselua sen sijaan, että koko sarja vetäistäisiin maratonityyliin.

Panttaamisen tueksi sivusto esittää tutkimuksia, jotka todistavat, että hyvän asian odottaminen tekee ihmisen tyytyväiseksi. Erään tutkimuksen mukaan opiskelijat, jotka söivät suklaapatukan, olivat onnellisempia ennen sen syömistä kuin syömisen jälkeen. Sama suklaapatukkateoria toimii Science of Usin mukaan myös lomailuun eli olemme onnellisia odottaessamme lomaa, emme välttämättä sen aikana tai jälkeen. Miksei sama toimisi myös sarjoihin? Mitä enemmän odotettavaa, sitä tyytyväisempi katselija!

Siispä: älä ahmi lempisarjojasi, vaan katso ne jakso kerrallaan – olet onnellisempi.

Lue myös:

Minne suosikkisarjani katosi? No se lopetettiin!

Will Gardnerin lähtö pilasi Good Wifen – ja 7 muuta järkyttävää juonenkäännettä