Suihkurusketus ja tekokynnet leikki-ikäiselle? No tietenkin, tuumaa eräskin brittiäiti.

TV5:n tämän illan 5D-dokumentti on tämän vuoden kesältä, ja se aiheutti kotimaassaan Iso-Britanniassa jopa pienimuotoisen kohun. Dokkari kertoo äideistä, jotka hankkivat leikki-ikäisille tyttärilleen suihkurusketuksia, hiustenpidennyksiä, tekokynsiä ja kaikkea mahdollista aikuisen maailmaan kuuluvaa glitteriä ja hörsellystä. Jotkut brittikatsojat hermostuivat ohjelmasta ja tekivät lastensuojeluviranomaisille kyselyn siitä, kohdellaanko siinä esiintyneitä lapsia kaltoin.

Äitien mielestä tietysti ei. Eräs heistä, 4-vuotiaan Princessin ja 2-vuotiaan Preciouksen äiti Sophie-May Dixon, 22, kävi puolustautumassa suositussa aamutelevision lähetyksessä. Hänen mielestään feikkirusketuksessa ei ole mitään pahaa, jos lapsi itse haluaa sellaisen.

Asiaan kuuluu, että dokumentin äidit ovat järjestään työttömiä ja yhteiskunnan rahoilla eläviä. Kun oma maku ei ole erityisen hienostunut, tekotimanteilla, lisäkekiharoilla, meikillä ja irtoripsillä varustettu vauva saattaa tietysti olla maailman kaunein näky.

Ohjelman jälkeen on vaikea sanoa, kumpaa pitäisi kauhistella enemmän, äitejä vai dokkarin tekijöitä ja heidän tarkoituksenhakuista ”ai kamalaa, kattokaa nyt tätä” -asennettaan.

5D: Glamourlapset, TV5 klo 19.00