Tänään Selviytyjistä pudonnut Katja Ståhl kertoo, että ohjelma vahvisti oman tuntemuksen siitä, että urpoudensietokyky on melko huono.

Selviytyjistä juonittiin tänään ulos katsojia ja heimolaisia huumorillaan ihastuttanut Katja Ståhl. Pudotus ei kuitenkaan tullut Katjalle yllätyksenä.

– Tää rupes olee se hetki, ettei oo mahdollisuuksia, Katja toteaa putoamisensa ajankohdasta.

Katja kertoo haastavimmaksi asiaksi kilpailussa urpoudensietokyvyn.

– Kyllä mä tiesin, että mä kestän aika huonosti urpoutta. Se tuli vaan niinku vahvistettua, että näinhän se on! Se oli ehkä vaikeinta koko ohjelmassa kestää sellasia tyyppejä, kenen seurassa ei muuten olis ikinä, Katja naureskelee.

”Kuvauksissa kohtasin totaalista sovinismia ensimmäistä kertaa elämässäni.”

Yksi tällaisista henkilöistä oli Juhana Helmenkalastaja, jonka kanssa Katja ehti ottaa yhteen saarella useamman kerran. Katja kertoo Me Naisten haastattelussa, että Juhanan kieroilua oli välillä erittäin vaikea sietää.

– Kuvauksissa kohtasin totaalista sovinismia ensimmäistä kertaa elämässäni. Minua ei kovin moni asia äimistytä, mutta se hämmensi, kun joku reippain mielin ilmoitti olevansa täydellinen vatipää, Katja sanoo.

– Ylivoimaisesti vaikeinta oli jarrutella hermostumistani urpouteen.

”Tavallisesti olen lörppä omissa asioissani.”

Katja myös tarkkaili omia reaktoitaan hankalissa tilanteissa.

– Minulle oli luontevaa antaa muiden loistaa, jos heillä oli tarve johtaa joukkoja. En ole mikään päsmäröijä tai despootti tavallisessakaan arjessani. Tarkkailijan rooli tuli luonnostaan, Katja sanoo.

– Mutta minut yllätti oma sulkeutuneisuuteni ja se, miten paljon pidin itselläni. Tavallisesti olen lörppä omissa asioissani. Osaan pitää muiden salaisuudet, mutta omiani en koskaan. Saarella en kuitenkaan kokenut tarvetta kiinnittyä muihin.

”Viisi viikkoa viidakossa oli pienimuotoinen ihmiskoe.”

Kokemuksen raskaudesta huolimatta Katja ei kadu Selviytyjiin osallistumista.

– Lähtisin milloin tahansa uudestaan! Ei siellä jokainen hetki ollut mahtavaa, mutta eihän elämä ole muutenkaan. Arki se koittaa palmunkin alla, Katja sanoo.

– En tiennyt rajojani ja halusin nähdä, missä ne tulevat vastaan. Viisi viikkoa viidakossa oli pienimuotoinen ihmiskoe, johon halusin osallistua.

Lue koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 17/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 20.30. Nelonen ja Me Naiset ovat osa samaa Sanoma-konsernia.