Meryl Streep ja Colin Firth esiintyvät Mamma Mia! -elokuvassa. Kuva: Reuters
Meryl Streep ja Colin Firth esiintyvät Mamma Mia! -elokuvassa. Kuva: Reuters

Väittely on päättynyt, tulos on selvä.

Me Naisten tv-arvosteluja kirjoittavan Virpi Salmen mielestä naiset voidaan jakaa kahteen joukkon: niihin, joiden mielestä vuonna 2008 valmistunut Mamma Mia! -elokuva on ihanin hyvänmielen ihku-mussu-söpöilyelokuva ever ja niihin, jotka sanovat ei ja näyttävät nyrpeää naamaa.

Päätimme ratkaista ikuisen väittelyn aiheen ja selvittää, kumpaa joukkoa on enemmän.

Facebook-sivuillamme pikakyselyyn vastasi reilu 80 naista. Lopputulos oli murskaavan selkeä.

Naisista 63 oli sitä mieltä, että Mamma Mia! on ihana. 13 inhosi elokuvaa, neljän mielestä se on ihan ok.

Esimerkiksi näin vastauksia perusteltiin:

"Yks ihanimmista elokuvista minkä oon nähnyt. Ja kyllä se tuolta hyllystäkin löytyy."

"Oikein loistava, hyvä musiikki, ihanat näyttelijät, kauniit maisemat, hyvä tarina, hienosti keksitty leffa musiikin ympärille."

"Ihana. Tarina ei ole pääasia vaan musiikki ja ennen kaikkea ne maisemat."

"Yritin kerran ja kestin ehkä kolme minuuttia."

Jos et ole vielä muodostanut mielipidettä elokuvasta, tänään siihen on jälleen mahdollisuus.

Mamma Mia! TV1 ke 23.12. klo 21.05

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00