Kiiltokuvia ei ole mitään perisuomalaista harmaan arjen kuvausta.

Kotimainen draamasyksy lähtee käyntiin enemmän kuin hyvin, vaikka odotuksetkin olivat valmiiksi korkealla. Ohjaaja Lauri Nurksen ja käsikirjoittaja Katja Kallion yhteistyönä syntynyt Kiiltokuvia kertoo rakkaudesta yhden perheen ja kaikkiaan neljän sukupolven kautta.

Sarjan alussa päähenkilö Lili (Jonna Järnefelt) herää päivään, jolloin hänen miehensä julistetaan kuoliaaksi. Lili kaipaa maistraattiin tuekseen omaa isäänsä (Heikki Nousiainen), mutta tämän pitkään hautoma kriisi iskee päälle täydellä teholla; isä sulkee puhelimensa ja suuntaa äitinsä (Anja Pohjola) luo. Lilin poika Erkki on tuonut yöllä kotiin kauniin nuoren Unelman, jonka isään (Kari-Pekka Toivonen) Lili myöhemmin törmää.

Heidän kaikkien lisäksi sarjan tärkeitä henkilöitä ovat myös Lilin tytär, sisko, äiti ja tämän äiti sekä Lilin paras ystävä ja isän uusvanha rakastettu. Näyttelijäkaarti on huippuluokkaa, jo mainittujen lisäksi muun muassa Sinikka Sokka, Anneli Sauli, Anna-Leena Härkönen, Ville Tiihonen ja Leena Uotila.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väkeä on paljon, ja jokaiselle riittää omia juonikuvioita. Kallio ja Nurkse ovat kuitenkin rakentaneet sarjan alun niin hyvin, että vaikka uusia ihmisiä tulee koko ajan, juttu ei mene lainkaan sekavaksi. Jokaiseen juoneen koukuttuu erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse asiassa runsas henkilökaarti on todella hieno juttu siinä mielessä, että Kiiltokuvia on luvassa kaikkiaan kymmenen jaksoa. Suomalaisissa draamoissa nähdään liian usein, että tapahtumia ja juonia riittäisi kyllä muutamaan jaksoon, mutta pitkä sarja tuntuu venytetyltä ja intensiteetti lopahtaa puolivälin tienoilla. Nyt on toivoa, että niin ei käy.

Hienoa on myös se, että Kiiltokuvia ei ole mitään perisuomalaista harmaan arjen kuvausta. Henkilöiden elämään uskalletaan mennä juuri silla hetkellä, kun tuoli on kaatumassa alta ja katto romahtamassa niskaan. Silti kaikki tapahtumat tuntuvat todelta. Hyvää työtä.

Kiiltokuvia, MTV3 klo 21.00

Lue lisää näyttelijöistä ja tekijöistä:

Jonna Järnefelt: "Syömishäiriö on elinikäinen vamma"

Putouksen uusi tähti Ville Tiihonen: "Naisten huomio tuntuu kivalta"

Katja Kallio välttää matkailua: "En kestä ylimääräistä jännitystä"

Anna-Leena Härkönen: "Hyvien naisystävien kanssa voi haukkua miehiä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla