Sarjassa nähdään Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Kuva: Yle
Sarjassa nähdään Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Kuva: Yle

Uusi komediasarja repii huumoria noloista kommelluksista, joita keski-ikäiset naapurukset kohtaavat arjessa. Hurmurin rooleista tuttu Antti Luusuaniemi loistaa nössönä työterveyslääkärinä.

Yle Areenassa esitettävä Luottomies-sarja on tarjoaa takuutyönä piristystä marraskuun mustuuteen.

Sarjan keskiössä ovat Kari Ketosen ja Antti Luusuaniemen näyttelemät naapurit Juhis ja Tommi, eli ”Mäksy”. Työterveyslääkäri Tommin naapuriin yllättäen muuttava Juhis on Tommin Harriet-vaimon (Maria Ylipää) entinen sotilaskaveri. Kaksikko on palvellut yhdessä rauhanturvaajina Afganistanissa, jossa Juhis on pelastanut Tommin vaimon hengen.

Sarjaa on verrattu myös ruotsalaiseen hittisarjaan Solsidaniin.

Ketosen Juhis on äijä, Luusuaniemen pastelliin pukeutuva Tommi nössykkä. Sarja edustaa mustaa huumoria, joka ammentaa inspiraationsa arjen kiusallisista tilanteista, joissa on aina tarjolla kaksi ilmeisen huonoa vaihtoehtoa.

Tekijät ovat kertoneet Luottomiehen esikuvaksi tanskalaisen Kyllä nolottaa -komediasarjan. Sitä on verrattu myös ruotsalaiseen hittisarjaan Solsidaniin. Käsikirjoituksen takana on monesta menestyssarjasta eri rooleissa tuttu mieskolmikko, Lauri Nurkse sekä näyttelijät Ketonen ja Luusuaniemi. Nurkse myös on myös ohjannut sarjan.

Antti Luusuaniemi myöntää, että työhön irtosi inspiraatiota myös miesten omasta elämästä.

– Kyllähän kaikilla on jokin suhde naapureihin, varsinkin kaupungissa asuvilla. Jos on naapuri, joka ei kunnioita toisen ihmisen yksityisyyttä ja rajoja, niin kyllähän se sitten vähän rajoittaa parisuhdetta ja muutakin.

Sarjan 10-minuuttiset jaksot julkaistiin kokonaan Yle Areenassa perjantaina 11.11. Lisäksi sarja esitetään TV2-kanavalla lauantaina 12.11. alkaen.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.