Kolmannen kauden pareista (ylärivi) kaksi on vielä yhdessä. Toisen kauden pareista (kesk.) yksi pari on vielä yhdessä. Myös ensimmäisen kauden pareista (alarivi) yksi pari on vielä yhdessä. Kuvat: MTV / Ava
Kolmannen kauden pareista (ylärivi) kaksi on vielä yhdessä. Toisen kauden pareista (kesk.) yksi pari on vielä yhdessä. Myös ensimmäisen kauden pareista (alarivi) yksi pari on vielä yhdessä. Kuvat: MTV / Ava

Muutamat Ensitreffit alttarilla -sarjasta tutut parit katosivat julkisuudesta kokonaan ohjelman jälkeen. Mutta monelle kävi kuvausten jälkeen paremmin kuin hyvin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu taas! Asiantuntijat ovat valinneet jo neljännen kerran kumppanit kolmelle naiselle ja kolmelle miehelle. Katso täältä, keiden suhteen kehittymistä tällä kaudella seurataan. Tähän mennessä täysin tuntemattoman kanssa on mennyt naimisiin jo yhdeksän paria. Heistä yllättävän moni on yhä yhdessä – ja on niitä Ensitreffit alttarilla -vauvojakin muutama syntynyt. Muistatko vielä nämä parit?

Tiina ja Samuel (3. kausi)

Tiina ja Samuel.
Tiina ja Samuel.

Tiinan ja Samuelin välillä oli kemiaa heti alttarilta lähtien. He avasivat jopa yhteisen pankkitilin muutaman päivän tutustumisen jälkeen. Heti alusta alkaen kävi myös selväksi, ettei kaksikon suhde jää tahdosta kiinni. Jonkun verran Tiinalla ja Samuelilla oli silti vääntöä esimerkiksi asuinpaikasta; Helsingin keskustaan kiintynyt Samuel kun ei nähnyt itseään asumassa Vantaan Tikkurilassa.

Pari on yhä yhdessä, ja heillä tuntuu menevän mukavasti. Kaksikko uusi vihkivalansa tänä keväänä ja järjesti läheisilleen uudet hääjuhlat.

Kuulumisiaan he päivittävät yhteisellä Instagram-tilillä svannikset.

 

Heidi ja Mikko (3. kausi)

Heidi ja Mikko.
Heidi ja Mikko.

Heidin ja Mikon suhde oli aluksi yhtä pussailua – ja suhde vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Kolmannen kauden loppuvaiheessa pari vaikutti varsin ahdistuneelta, ja lopulta he päättivät erota

Julkisuudessa kaksikko ei ole ohjelman jälkeen ollut. Eron jälkeen Mikko kuitenkin kertoi MTV.fi:lle, etteivät hän ja Heidi ole olleet tekemisissä. 

Milla ja Kimmo (3. kausi)

Milla ja Kimmo.
Milla ja Kimmo.

Millan ja Kimmon suhteesta katsoja ei ohjelman aikana ottanut aina selvää. He ovat itse kuitenkin kertoneet, että ajattelivat molemmat alusta asti, että suhde jatkuu. Tänä keväänä kaksikko kertoi MTV.fi:lle, että ihastus muuttui rakkaudeksi pikku hiljaa kuvausten jälkeen.

Sari ja Antti (2. kausi)

Antti ja Sari.
Antti ja Sari.

Sari ja Antti ovat toisen kauden pareista ainoita, jotka ovat yhä yhdessä. Esikoisensa pariskunta sai maaliskuussa 2016. Viime vuoden kesällä Sari ja Antti kertoivat arjestaan ja vanhemmuudesta Me Naisten haastattelussa. Lue juttu täältä.

Antti ja Sari esikoisensa kanssa kesällä 2016. Kuva: Liisa Valonen
Antti ja Sari esikoisensa kanssa kesällä 2016. Kuva: Liisa Valonen

 

Tanja ja Roni (2. kausi)

Tanja Roni.
Tanja Roni.

Tanjalla ja Ronilla oli vaikeuksia alusta asti. Pari päätti lopulta hakea avioeroa Ronin toiveesta. Julkisuudessa kaksikko ei ole ollut ohjelman jälkeen – tosin Roni on Instagramin perusteella ystävystynyt Ensitreffit-Ollin kanssa.

Mari ja Jouni (2. kausi)

Jouni ja Mari.
Jouni ja Mari.

Mari ja Jouni toivoivat molemmat hartaasti, että suhteesta tulisi jotain. Näin ei kuitenkaan käynyt. Marin mielestä suhde jäi lopulta turhan etäiseksi, eikä lempi leiskunut silloin, kun kamerat eivät olleet kuvaamassa paria. Julkisuudessa Mari ja Jouni eivät ole olleet ohjelman jälkeen.

Viola ja Esa (1. kausi)

Viola ja Esa.
Viola ja Esa.

Violan ja Esan suhde näytti ohjelmassa alusta asti tasapainoiselta. Pari on yhä yhdessä, ja esikoisensa he saivat kesäkuussa 2016. Viola on kertonut silloin tällöin kuulumisiaan Instagram-tilillään sekä blogissaan.

 

Yritin ottaa eteerisen yhteiskuvan kera lapsen... 😂 #momlife #portrait #momstopit

Henkilön VIOLA NYGREN (@pihapolkuapitkin) jakama julkaisu

Viola ja lapsi heinäkuussa 2017.
Esa ja Viola esikoisensa kanssa syksyllä 2016.

Miia ja Olli (1. kausi) 

Olli ja Miia.
Olli ja Miia.

Miian ja Ollin suhde oli ohjelmassa melkoista vuoristorataa. Miian käyttämä ”löysä hirsi” -termi jäi elämään sarjasta. Vaikeuksista huolimatta pari päätyi lopulta jatkamaan yhdessä, ja vielä vuosi ohjelman jälkeen heillä tuntui menevän hyvin. Tuolloin kaksikko antoi yhteishaastattelun Me Naisille. Lue juttu: Ensitreffit alttarilla -Miia: ”En ole ennen kokenut näin suurta lempeää ja tervettä parisuhdetta”

Miia on nykyään avoliitossa miehen kanssa, jota hän on kutsunut Instagram-tilillään ja blogissaan ”ruusumieheksi”. Hiljattain Miia kertoi blogissaan, että pari vuokrasi unelma-asunnon.

Pia ja Jussi (1. kausi)

Pialle ja Jussille riitti viisi viikkoa yhteisasumista, ja he päätyivät eroon jo ohjelman lopuksi. Ohjelman jälkeen Pia on on ollut aktiivinen Instagramissa ja blogissaan. Loppuvuodesta 2015 Pia kertoi muuttaneensa avoliittoon. Hän kehui miehen ”keittotaitojen olevan kympin luokkaa”.

Ensitreffit alttarilla, neljäs kausi alkaa Avalla ti 5.9. klo 21.00

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30