Kaija Koo on yliherkkä aistimaan muiden ihmisten fiiliksiä. Kuva: Nelonen / Petri Aho
Kaija Koo on yliherkkä aistimaan muiden ihmisten fiiliksiä. Kuva: Nelonen / Petri Aho

Kaija Koo kertoo Vain elämää -jaksossa kärsineensä niin pahasta ihmispelosta, että kaupassakäynti ja puhelimeenkin vastaaminen oli lähes mahdotonta.

Kaija Koo (oikealta nimeltään Kaija Kokkola) puhuu avoimesti elämästään Vain elämää -päivänään. Hän kertoo kärsineensä useita vuosia todella pahasta antropofobiasta eli ihmispelosta ja sosiaalisten tilanteiden peloista.

– Olin sisätiloissa vuodesta 1993 vuoteen 2000. En oikein voinut käydä missään, ulkomailla kävin. Mutta kauppaan menokin oli vähän hankalaa, hän kertoo jaksossa.

”Kun mulla puhelin soi, mä aloin hikoilla.”

Esiintymiset olivat Kaijalle ”aivan kammottavia”, mutta pelko hallitsi hänen elämäänsä muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun mulla puhelin soi, mä aloin hikoilla, koska siellä oli ihmiskontakti. Sitä jatkui tosi pitkään – ei se ollut mikään vuosi tai kaksi – vaan pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On ihme, että mä istun tässä tänä päivänä. Mä olin ihan lähdössä eläkkeelle. Mä pelkäsin ihmisiä niin paljon, etten uskaltanut mennä mihinkään. Siinä mielesssä mun tarina on selvitystysmistarina.

”Monista asioista voi selviytyä.”

Lopulta Kaija kertoo saaneensa pelkoja hallintaan yksinkertaisesti niin, että meni niitä kohti.

– Haluan kertoa tämän siksi, että monista asioista voi selviytyä.

Sosiaalisuus aiheuttaa Kaijalle yhä joskus päänvaivaa. Hän rasittuu sosiaalisissa tilanteissa helposti, mutta toisaalta myös kaipaa ihmisiä.

– Mä oon tosi herkkä ihmisten suhteen, yliherkkä. Mä resonoin ihmisiä todella voimakkaasti, kaikkia tunteita, mitä ihmisistä sinkoaa. Sen takia mulla on välillä vaikeaa olla ryhmässä. Jos on tietyt antennit herkillä, niin sä saat koko ajan niin paljon informaatiota, että tulee sellainen melukaaos,  kakofonia.

Kaija Koon Vain elämää -päivää Nelosella pe kello 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

ernesti

Kaija puhuu ihmispelosta, olen usein ajatellut onko se mahdollista, mut vanhemmiten olen kokenut en pelkää, mut et kun vaan yksinkertaisesti jää sisälle ei mene ihmisten sekaan niin alkaa jopa ajatuskin ahdistaa, et pitäs mennä ulos, näin yksinkertaista se on, mutkun menee taas ulos tulee helpotuksen tunne ettei se ollutkaan niin vaikeeta ja ahdistus häviää..no olen jo eläkeläinen 69v. ja aikaa on liikaa ajatella kaikenlaista ja parasta on aina nukkua kun väsyttää, antaa vaan yksikertaisesti luvan itselleen tehdä niin..tulee sit aina niin energinen olo ja halu tehdä jotain..ku huilaa välil..eiku hanaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla