Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa painoaan pudottavat Anu ja Samppa. Kuva: Liv
Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa painoaan pudottavat Anu ja Samppa. Kuva: Liv

Illan uutuusohjelmassa pariskunnat pudottavat painoaan yhdessä. Jutta Gustafsberg asettaa Sampalle ja Anulle kovan laihdutustavoitteen.

Laihdutusmoguli Jutta Gustafsbergin luotsaama Jutta ja puolen vuoden superdieetit loppui, mutta onneksi heti perään päästään nauttimaan uudesta painonpudotusohjelmasta.

Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelmassa kymmenen pariskuntaa laihduttaa tähtäimenään hoikempi olemus hääpäivänä. Aikaa on kolme kuukautta, ja koska nämä eivät ole mitä tahansa dieettejä vaan huikeita sellaisia, tavoitteetkin ovat kovat.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan umpirakastuneisiin Samppaan ja Anuun, joille kummallekin on kertynyt kilo jos toinenkin ylimääräistä. Anu kertoo, että haluaisi näyttää hyvältä bikineissä, kun pari lähtee häämatkalle, ja Samppa toivoisi, että pariskunta voisi ”jättää turhanpäiväisen elostelun”.

Jutta asettaa tavoitteeksi, että pariskunta laihtuu yhteensä 35 kiloa. Aikaa on kolme kuukautta.

Tavoitetta selvennetään liian pienillä hääasuilla, joihin hääpari pannaan ahtautumaan ennen urakan aloittamista.

– Sisältä täydellinen, mutta vartalossa on vielä vähän työtä, morsian toteaa nähdessään Sampan liian pienessä saketissa.

Projektin päätteeksi blingblingiä rakastava Anu vie miehensä manikyyriin. Samalla kun morsiamen kynnet koristellaan timanteilla, sulhanen saa elämänsä ensimmäisen käsi- ja kynsihoidon.

– On ne pehmeemmät, erilaiset, Samppa toteaa hoidon jälkeen.

Jaksossa kurkistetaan myös parin häävalmisteluihin, jotka eivät suju täysin ongelmitta, sekä käydään maistelemassa hääkakkuja.

Mutta kuinka hyvin pari onnistuu hurjassa tavoitteessaan? Ainakin muutos on sen verran huomattava, että Jutta herkistyy kyyneliin.

Jutta ja huikeat häädieetit Liv klo 20.00.

Lue myös:

Miljoonia takonut Jutta Gustafsberg: ”Olen aloittanut nollasta monta kertaa”

Jutta Gustafsberg neuvoo: näin karistat 10 kiloa

Jutta Gustafsberg: Tämän takia herkkupäivä on hyvä juttu

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.