Uudessa talk show'ssa ovat mukana Heikki Paasosen (keskellä) lisäksi näyttelijä Kari Hietalahti (vas.), Heikin äiti Eivor Paasonen ja koomikko Pirjo Heikkilä. Kuvat: Nelonen / Jan Lönnberg
Uudessa talk show'ssa ovat mukana Heikki Paasosen (keskellä) lisäksi näyttelijä Kari Hietalahti (vas.), Heikin äiti Eivor Paasonen ja koomikko Pirjo Heikkilä. Kuvat: Nelonen / Jan Lönnberg

Heikki Paasonen Show alkaa helmikuussa.

Juontajana tunnettu Heikki Paasonen, 33, saa ensi vuonna nimeään kantavan talk show'n, jossa nähdään hänen äitinsä Eivor Paasonen.

Heikki Paasonen Show alkaa Nelosella helmikuussa. Heikin äidin lisäksi ohjelmassa ovat mukana ”vakioheikit” koomikko Pirjo Heikkilä ja näyttelijä Kari Hietalahti. Talk show'ssa nähdään myös julkkisvieraita.

– Niistä tulee hyvät kreisibailut, mutta niin kuin kaikissa hyvissä bileissä, myös mun juhlissa on äiti varmistamassa, että kaikki menee hyvin, Heikki Paasonen kertoo Nelosen tiedotteessa.

”Oman show'n tekeminen niiden ihmisten ympäröimänä, joiden kanssa on kivaa ja luontevaa tehdä, on varmaan jokaisen tv-esiintyjän unelma. Nyt mulla on mahdollisuus tehdä asioita, jotka jo liian kauan ovat muhineet kieroutuneessa takaraivossani”, Heikki Paasonen sanoo tiedotteessa.
”Oman show'n tekeminen niiden ihmisten ympäröimänä, joiden kanssa on kivaa ja luontevaa tehdä, on varmaan jokaisen tv-esiintyjän unelma. Nyt mulla on mahdollisuus tehdä asioita, jotka jo liian kauan ovat muhineet kieroutuneessa takaraivossani”, Heikki Paasonen sanoo tiedotteessa.

– Mun äiti on ihan mahtava erikoistyyppi. Oman mutsin ottaminen mukaan on jo lähtökohtaisesti niin omituinen idea, että sitä on pakko kokeilla.

Heikki on äidin mukanaolosta sekä innostunut että ahdistunut.

– Jokainen voi miettiä minkälaiseksi oma työnteko menisi, jos ottaisi äitinsä mukaan töihin, hän sanoo tiedotteessa.

Ohjelmassa kuullaan myös musiikkia. Show'n bändin roolissa nähdään ”joka viikko eri musiikkitaivaan ykkösnimi”.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00