Juhana Helmenkalasta putosi Selviytyjistä viime jaksossa. ”Olisin halunnut voittaa”, hän kertoo. Kuva: Petri Aho, video: Nelonen
Juhana Helmenkalasta putosi Selviytyjistä viime jaksossa. ”Olisin halunnut voittaa”, hän kertoo. Kuva: Petri Aho, video: Nelonen

Juhana Helmenkalastaja yritti lihottaa 10 kiloa Selviytyjiä varten, mutta ei päässyt tavoitteeseensa, koska hänen piti opetella uimaan.

Selviytyjät-kilpailija Juhana Helmenkalastaja, 43, valmistautui ohjelman kuvauksiin niin, että yritti nostaa painoaan. Juhanan tavoite oli nostaa painoa 10 kiloa. Toinen Juhanan tavoite ennen ohjelmaa oli opetella uimaan, koska hän ei sitä ole ikinä oppinut. Ohjelmassa uimataito on välttämätön ja siitä mainitaan myös osallistujien sopimuksessa. Juhana oppi uimaan 21 päivässä.

”Treenasin joskus neljäkin tuntia päivässä.”

– Yritin nostaa painoa 10 kiloa. Mutta koska en osannut uida, paino ei noussut riittävästi. Treenasin uintia kolme viikkoa ennen kuvauksia, joskus neljäkin tuntia päivässä, niin en saanut nostettua painoa kuin kuusi kiloa. Saarella laihduin 10 kiloa, Juhana kertoo Nelosen videolla.

Iltalehdelle Juhana kertoi, että hän oppi uimaan niin nopeasti, koska palkkasi yksityisopettajaksi Matti Rajakylän, joka on entinen huippu-uimari.

”Kun putosin kilpailusta, en käynyt kolmeen päivään suihkussa.”

Nelosen videolla Juhana kertoo oppineensa rankkojen kuvausten ajan monia asioita. Kilpailijat saivat saarella ainoastaan riisiä, jauhoja ja vettä. Riisiä ja jauhoja oli pienen rasian verran. Kilpailijat eivät myöskään päässeet peseytymään muualle kuin mereen eivätkä he saaneet ottaa kuvauksiin kuin pari vaatetta.

– Kun putosin kilpailusta, en käynyt kolmeen päivään suihkussa.Ja kun seuraavan kerran lähden reissuun, pakkaan huomattavasti vähemmän tavaroita mukaan kuin aikaisemmin. Mulla oli saarella kahdet merinovillaiset kalsarit. Ajattelin, että käytän yksiä puoliväliin asti ja sitten vaihdan toiset kalsarit. Mutta en mä vaihtanut. Ajattelin, että yksillä mennään. Kaikkeen tottuu, Juhana kertoo.

Katso videolta, missä vaiheessa Juhana huomasi, että kilpailu saattaa olla hänen kohdallaan ohi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kysely

Osaatko sinä uida?

Kyllä.
Kyllä.
83.0%
En.
En.
16.9%
Ääniä yhteensä: 59

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.