Mitä Selviytyjät olisikaan ilman Juhana Helmenkalastajaa – tuota kaksinaamaista peluria?

Suuria tunteita ja uskomatonta juonittelua! Selviytyjät Suomi on ollut tällä kaudella mitä parhainta tv-viihdettä! Ja se johtuu paljolti siitä, että Juhana Helmenkalastaja, 43, on mukana ohjelmassa. Tuo tunteeton peluri, itsekeskeinen käärme ja äärimmäisen kova kilpailja. Juhana on ohjelmassa niin kiero, että hän saa monet katsojista pakahtumaan vihasta. Juhana vetää sanattamaksi. Ja juuri siksi Juhana on täydellinen hahmo viihdeohjelmaan. 

”Juhana saa psyykattua muut pois pelistä piinallisella höpöttelyllään.”

6 syytä, miksi Juhana on täydellinen tv-hahmo

1. Ylivertaiset puhelahjat

Katja Ståhlin ja Kimmo Vehviläisen tilannetaju ja puhelahjat ovat toki ihailtavia ja heidän suustaan tulevat parhaat sutkautukset. Mutta muuten ylivertaiset puhelahjat ovat Juhanalla. Hän ei jää milloinkaan sanattomaksi ja saa kilpailuissa psyykattua muut pois pelistä piinallisella höpöttelyllään. Ajoittain Juhana on lähellä saada myös katsojat pauloihinsa vetoamalla siihen, että muut muka pelaisivat likaista peliä.

Juhana menee erityisesti Katja Ståhlin tunteisiin.
Juhana menee erityisesti Katja Ståhlin tunteisiin.

2. Älykäs juonittelija

Ilman Juhanaa Selviytyjät olisi aivan liian pliisu. Ovathan kaikki muut kilpailijat sympaattisia tai vähintäänkin siedettäviä. Jos Juhana ei olisi mukana, juonittelua olisi paljon vähemmän – tai ainakaan se ei olisi yhtä älykästä ja häikäilemätöntä.

3. Juhanan ja Katjan viha-vihasuhde

Ilman Juhanaa Selviytyjissä olisi jäänyt näkemättä uskomaton – ja viihdyttävä – viha-vihasuhde, jonka osapuolia ovat siis Katja Ståhl ja Juhana. Katja ei edes yritä peitellä aggressiivia tunteitaan Juhanaa kohtaan. Eikä ihme!

4. Kotikatsomoissa olisi tylsää ilman Juhanaa

Jokaisen tosi-tv-ohjelman tarkoitus on herättää tunteita. Katsojalla pitää olla suosikki, mutta myös inhokki. Juhana yhdistää monia tv-katsojia, sillä kaikki saavat vihata tätä yhdessä ja avautua siitä Twitterissä.

Muut sortseissaan, Juhana megginsseissään. Ohjelmassa ovat Juhanan lisäksi vielä mukana Kimmo Vehviläinen, Janni Hussi, Katja Ståhl, Sampo Kaulanen ja Ilari Sahamies.
Muut sortseissaan, Juhana megginsseissään. Ohjelmassa ovat Juhanan lisäksi vielä mukana Kimmo Vehviläinen, Janni Hussi, Katja Ståhl, Sampo Kaulanen ja Ilari Sahamies.

5. Persoonallinen tyyli

Juhana ei todellakaan halua sekoittua massaan – ei millään tavalla, ei edes pukeutumisellaan. Selviytyjissä muut pukeutuvat sortseihin, Juhana tiukkoihin, pitkiin trikoisiin, jotka ovat kuin megginssit. Aikooko Juhana tuoda megginssit takaisin maailmankartalle? Jos aikoo, hän tietysti onnistuu siinä.

”Juhanalla ei ole ihmisen psyykettä.”

6. Uskomaton pyyke

Koti-ikävä ja nälkä koettelevat muiden psyykettä, mutta ei Juhanan. Hän on ainut, joka pystyy suhtautumaan Selviytyjiin puhtaasti pelinä. Juhanalla ei ole ihmisen psyykettä.

 

Juhana on jopa niin täydellinen tosi-tv-hahmo, että herää kysymys, kuinka paljon tuotantoyhtiö on maksanut Juhanalle, että tämä on ottanut vastaan kusipään roolin?

Selviytyjät Nelosella su kello 20.30.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00