Humoristisessa Mykkä leffa -elokuvassa ei ainakaan puhuta päätä pyörryksiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Humoristisessa Mykkä leffa -elokuvassa ei ainakaan puhuta päätä pyörryksiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Onko maailmassa liikaa puhetta? Jos vastaat myöntävästi, tänään nähtävä mykkäkomedia on tehty juuri sinulle.

Onko maailmassa mielestäsi liikaa puhetta? Siinä tapauksessa torstai-illan elokuvanautintosi on Mel Brooksin mykkäkomedia Mykkä leffa. Siinä sanotaan ääneen yksi ainoa vuorosana. Elokuva kannattaa katsoa jo sen takia, että kuulee, mikä tuo ainoa ääneen lausuttu sana on.

Tarina kertoo Mel Funnista (Mel Brooks), come backia yrittävästä elokuvatähdestä, jonka idea on äänielokuvan aikakaudella tehdä vielä yksi hitti mykkänä. Ison studion tuottaja suostuu Melin ideaan, kunhan tämä saa leffaansa kiinnitettyä joukon suuria tähtiä, joita ex-stara lähteekin sitten tarmokkaasti metsästämään.

Vuonna 1976 valmistuneessa leffassa näitä aikansa suurimpia tähtiä ovat muun muassa Burt Reynolds, Liza Minnelli, Paul Newman, James Caan ja Mel Brooksin tosielämän vaimo Anne Bankcrofy.

Mykkäleffasta povataan niin isoa hittiä, että se huolestuttaa tarinan pahiksia, liikemiehiä, jotka ovat ajatelleet ostaa studion itselleen pilkkahinnalla.

Mel Brooksin elokuvat ovat omanlaisiaan ja niiden ilotulitusmaisesta vitsikavalkadista yleensä joko tykkää tai sitten ei. Ohjaajan kenties paras elokuva on The Producers – kevät koittaa Hitlerille, jolle Mykkä leffa on läheistä sukua. Molemmissa parhaiten toimii huumori, jossa vitsaillaan Hollywoodin ominaispiirteille.

Mykkä leffa, Teema to 20.8. klo 21.55

Lue myös:

Tämän takia kannattaa käydä yksin elokuvissa

Kirjoja, musiikkia ja elokuvia – kuusi parasta kotimaista kulttuuriblogia

Sadomasokismia ja moottoripyöriä – Olli Saarelan ja Jenny Rostainin Peppi-elokuva eroaa esikuvastaan

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen