Ohjaaja Martin Scorsese järjestää hienon loppuyllätyksen elokuvassaan.

Leonardo DiCaprio ja ohjaaja Martin Scorsese ovat tehneet yhdessä jo viisi elokuvaa, joista tämä 1950-luvulle sijoittuva kauhutrilleri on järjestyksessään neljäs. Kyseessä on paikoin aika hulvattomaksi melodraamaksi yltyvä tarina, jossa mutkia riittää kuin vuoristotiellä. Scorsesen realististen leffojen, kuten Taksikuskin tai Mafiaveljien, faneille Suljettu saari voikin olla melkein sokki.

DiCaprio esittää liittovaltion sheriffiä Teddy Danielsia, joka matkustaa parinsa Chuckin (Mark Ruffalo) kanssa suljetulle vankimielisairaalasaarelle tutkimaan naispuolisen potilaan katoamista. Aivan aluksi leffa vaikuttaa kirjaimellisesti perinteiseltä suljetun huoneen mysteeriltä, sillä kolme lastaan tappanut mielisairaala-asukki on kadonnut lukitusta sellistään.

Daniels ei ole parhaassa mahdollisessa henkisessä tilassa tutkimaan rikosta, sillä hän kärsii vielä II maailmansodan traumoista sekä vaimonsa kuolemasta. Vaimon tappaja sattuu oleskelemaan samalla saarella, ja hänen löytämisestään tulee sheriffille pakkomielle. Lisäksi tutkimuksissa alkaa paljastua, ettei mielisairaalassa todellakaan ole kaikki kunnossa. Pian Daniels ei luota enää edes partneriinsa.

Elokuvan lopputvisti ei ehkä onnistu yllättämään kaikkia, mutta jos se osuu kohdilleen, luvassa on aika hieno leffahetki.

Suljettu saari, Nelonen su klo 21.00

Lue myös:

Kovat ikäkriteerit: Eikö enää edes Leonardo DiCaprio kelpaa nuorille naisille?