Jere ja Nina lähtivät reality-lomalle umpirakastuneina, mutta arki saarella taisi yllättää. Kuva: Liv
Jere ja Nina lähtivät reality-lomalle umpirakastuneina, mutta arki saarella taisi yllättää. Kuva: Liv

Unelmapari Jere ja Nina joutuu piinapenkkiin Temptation Island Suomen iltanuotiolla tänään. Varo juonipaljastuksia!

Moni Temptation Island Suomen viettelijäsinkuistakin on ollut sitä mieltä, että Jeren ja Ninan suhde on ohjelman ainoa, joka tulee kestämään. Tänään illalla nähtävässä jaksossa parin tulevaisuus ei kuitenkaan enää näytä ihan niin valoisalta.

Ninan läheisyydenkaipuuta helpottamaan on ryhtynyt Chico, ja sinkkumies on saanut varatun naisen viereensä sänkyyn parina yönä. Jo aiemmilla iltanuotioilla Jere on pahoittanut mielensä nähtyään Ninan kuulumisia videolta.

Iltanuotiolla Ninalle näytettävällä videolla sinkku-Hanna pohtii Ninan käytöstä.

– Sen perusteella mitä olen kuullut, että he on iltanuotiolla nähneet, mä todella toivon, että Jere ei luota liian sokeasti. Koska Jere on niin rakastunut kun vaan voi olla, ja se pitää Ninaa kuin kukkaa kämmenellä.

– Mä luulin tai luulen edelleen, et kyl meil on niinkun samat säännöt, Nina puolustautuu.

– Mun mielestä on ihan ok nukkua jonkun vieressä, ja ehkä se ei sit esimerkiksi Jeren mielestä oo ok.

Kahden vaiheilla?

Kun tulee miesten iltanuotion aika, Jere saa katsottavakseen jälleen uuden, epämiellyttävän videon.

– Ollaan nyt muutama yö vietetty yhdessä, ja kyl ihminen kaipaa läheisyyttä, kun on ollut pitkään ilman sitä, Chico kertoo videolla.

– Me ollaan puhuttu sellasista, että mitäs nyt sit sen jälkeen, jos heidän suhde loppuis ja meidän suhde alkais, minkälainen meidän suhde olis...

Ohjelman juontaja Sami Kuronen kysyy videon katsomisen jälkeen Jereltä, mitä tämä on mieltä siitä, että Nina miettii asioita kahteen suuntaan.

– Niin siis tän Chicon mielestä, Jere kommentoi.

– Kyl mä Ninalta haluaisin kysyä, et mikä siinä on semmonen juttu, et miks sitä pitäis ees miettiä, hän kuitenkin jatkaa.

Jere sanoo, ettei juttelisi samanlaisia asioita kenenkään sinkkunaisen kanssa edes ajatuksen tasolla. Yhteiset yöt saavat silti varovaisen ok:n häneltä.

– Kun mä tota Chicoo kattelen noilta videoilta, mä huomaan, että Nina ystävystyy helposti just tommosen ihmisen kanssa. Se on aivan sama, onks se mies vai nainen, mut just tommosten ihmisten kanssa Nina ystävystyy. Et kyl se on mulle ok.

Tämän illan jakson lopussa vihjataan, että Nina ja Chico olisivat olleet välillä niin läheisissä tunnelmissa, että Chicon huonekaverin on ollut pakko poistua paikalta. Onneksi aika saarella lähenee loppuaan.

Lue myös:

Vihdoin seksiä! Temptation Island -Jessica itkee ja saa Simolta haluamansa: ”Oli kyllä positiivinen yllätys”

Akin ja Annin suhde Temptation Islandissa ihmetyttää – näin he kommentoivat romanssihuhuja

Tuhoaako tämä täydellisen Temptation Island -parin suhteen?

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: