"Ehkä Jenni on vähän liian arkinen", Juha perusteli jaksossa kameralle, miksi pudotti Jennin. Kuva: Liv
"Ehkä Jenni on vähän liian arkinen", Juha perusteli jaksossa kameralle, miksi pudotti Jennin. Kuva: Liv

Jenni jäi Bachelor Suomi -ohjelman toiseksi viimeisessä ruususeremoniassa ilman ruusua. Hän ei voinut käsittää Juhan päätöstä.

Bachelor Suomi -ohjelma päättyy tänään, kun Juha tekee lopullisen valintansa. Ohjelma jatkui tilanteesta, jossa jäljellä oli enää vain kolme naista: Jenny, Satu ja Jenni. Toiseksi viimeisessä jaksossa ruususeremonia nähtiin jo alkuvaiheessa jaksoa. Ilman ruusua jäi Jenni.

Juha kertoi kameralle, että Jenni olisi voinut antaa hänelle paljon, mutta silti jotain puuttui.

”Nämä kaksi muuta naista on täynnä maustetta ja tähtisädettä.”

– Kaksi näistä kolmesta naisesta pystyy tarjoamaan mulle sellaisen olon, että se vain tuntuu oikealta. Sitä on vaikea selittää, mutta se vain tuntuu hyvältä.

– Sitten tämä kolmas nainen: tuntuu siltä, että hänkin on mulle sopiva. Hänessäkin olisi niin monta asiaa, jotka istuisi mun elämään ja joita mä haluaisin mun elämään. Mutta ne samat asiat löytyy myös näistä kahdesta muusta naisesta – ja vielä vähän enemmän. Ehkä tämä yksi nainen on mulle vähän liian arkinen. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta nämä kaksi muuta naista on täynnä maustetta ja tähtisädettä, Juha perusteli valintaansa.

”Kyllä se sydän särkyi”

Jenni vaikutti todella yllättyneeltä Juhan päätöksestä eikä peitellyt pettymystään. Heti pudotuksen jälkeen Juha ja Jenni juttelivat hetken kahdestaan.

Juha sanoi Jennille, ettei osaa sanoa mitään, mikä helpottaisi tämän oloa.

”Mitä siitä sitten puuttui?”

– Mä oon saanut viettää sun kanssa taianomaisia hetkiä ja sen mä muistan aina, Juha sanoi Jennille.

– Mitä siitä sitten puuttui? Jenni kysyi.

– Ei susta puutu mitään. Mä päästän irti asioista, joita oon sun kanssa jo omassa mielessäni elänyt, Juha selitti.

Jenni murtui kyyneliin ja sanoi Juhalle oman mielipiteensä siitä, kumpi tämän pitäisi valita.

”Mun mielestä Satu ei vaan sovi Juhalle.”

– Sun on pakko valita Jenny, sun on pakko. Jos se en ollut minä, niin sen on pakko olla hän. Se on niin upea nainen. Mä toivon vaan, että sä löydät onnen.

Myöhemmin Jenni kertoi kameralle, miten yllättynyt oli Juhan päätöksestä. Hän sanoi myös, ettei voi käsittää, mitä Juha näkee Sadussa.

– Mun mielestä hän ei vaan sovi Juhalle. Mun mielestä mä olisin sopinut paljon paremmin. En mä tajua. Mutta en mä sitäkään näe, että Juha olisi Jennyn kanssa Lapissa vaeltamassa. Että kyllä se olisin ollut minä. Kyllä se sydän särkyi, Jenni kertoi tunteistaan.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00