Tiia Elg on Salkkareiden uusi näyttelijä. Kuva: MTV3
Tiia Elg on Salkkareiden uusi näyttelijä. Kuva: MTV3

Tiia Elg näyttelee Salatut elämät -sarjassa Jirin entistä, suurta rakkautta.

Salatut elämät -sarjassa nähdään tänään uusi hahmo Eva, jota näyttelee Tiia Elg. Elg on entisen Salkkari-tähden, Jasper Pääkkösen, avopuoliso.

Eva tuo Salkkareihin draamaa sekoittamalla Jirin (Mikko Parikka) ja Katariinan (Jenni Banerjee) suhdetta, sillä hän on Jirin suurin rakkaus.

Tiia Elg on kertonut MTV.fi:lle hakeneensa ohjelman koekuvauksiin tanssinopettajansa Helena Ahti-Hallbergin patistamana. Aikaisemmin Elg on tehnyt töistä tanssijana ja tanssinopettajana. Ahti-Hallbergille Salkkarit on tuttu, sillä hänen poikansa Emil Hallberg näyttelee siinä Onni "Tale" Taalasmaata.

Jasper Pääkkönen ei tyrmää paluuta sarjaan

Jasper Pääkkönen. Kuva: Milka Alanen

Salattuihin elämiin on viime vuosina palannut monia alkupäisiä näyttelijöitä, kuten Jenni Vainio (Anu Palevaara), Kalle Laitela (Pete Lattu) ja Ulla Taalasmaa (Maija-Liisa Peuhu).

Tänä keväänä sarjaan palaa myös Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula ja Aki Nikkistä esittävä Sami Uotila. MTV.fi:n mukaan myöskään Jasper Pääkkönen ei täysin tyrmää paluuta, vaikkei pidä sitä juuri nyt ajankohtaisena. Pääkköstä työllistävät kesällä Arktiset vedet -kalastusohjelman kuvaukset ja syksylläVares-elokuvan kuvaukset.

Kevään päätösjakso to 12.6 MTV3:lla klo 19.30.

Lue myös:

Uusi Salkkari-tähti avoliitossa Jasper Pääkkösen kanssa

Näillä tunnetuilla näyttelijöillä on Salkkari-menneisyys

Salkkaiden kulisseissa roihahti taas romanssi

Tuore äiti Sara Parikka: "En tiedä vielä, palaanko sarjaan"

Salatuissa aloittava Jenni Banerjee: "En ole katsonut sarjaa"

Salkkarit-Emil äidistään Helena Ahti-Hallbergista: "Äiti valvoo rahankäyttöäni ja syömisiäni"

Nyt seuraa korvamatovaroitus: niiltä ei nimittäin välty fantastisen Broadway-musikaalitaltioinnin jälkeen.

IS TV-LEHTI: Irving Berlin: Holiday Inn (2016) on täynnä amerikkalaissäveltäjän ikivihreitä, jotka jäävät soimaan pitkäksi aikaa: Blue Skies, Cheek to Cheek, Heat Wave...

Venäjällä syntynyt Irving Berlin (1888–1989) sävelsi urallaan yli 900 kappaletta, 19 musikaalia ja 18 elokuvan musiikin. Hänen tunnetuin kappaleensa White Christmas tuli tutuksi elokuvassa Holiday Inn (1942), mutta löi läpi vasta, kun koti-ikävän vaivaamat sotilaat vaativat armeijan radiota soittamaan kappaletta jatkuvasti. Seuraavana vuonna kappale sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Ensiesittäjä Bing Crosbyn alkuperäisversiota on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimmän singlen. Se on myös kautta aikain äänitetyin joululaulu yli 500 artistin esittämänä.

Musikaali perustuu Holiday Inn -elokuvaan, joka oli suomeksi Ravintola Vapaa-aika. Oikeammin nimi tarkoittaa Hotelli Juhlapyhä, koska Irving Berlinin ajatuksena oli säveltää elokuvaan yksi kappale vuoden jokaiselle juhlapyhälle.

Broadway-musikaalissa on vahva varietee-henki – se lienee kumarrus säveltäjälle, joka aloitti uransa katulaulajana ja vaudeville-esiintyjänä. Musiikillinen iloittelu on värikkäästi puvustettu, nokkelan yksinkertaisesti lavastettu ja piiruntarkasti tanssittu.

Irving Berlin: Holiday Inn, Teema & Fem klo 14.15

Rikosdraama Monster - Aileen Wuornos kertoo suomalaiset sukujuuret omaavan sarjamurhaajan synkän tositarinan.

IS TV-LEHTI: Aileen Wuornos (1956–2002) kasvoi karuissa oloissa. Lasten hyväksikäytöstä tuomittu skitsofreenikko-isä hirttäytyi vankilassa 1969. Teiniäiti hylkäsi kaksi lastaan Aileenin ollessa nelivuotias. Heidät adoptoivat Troyssa, Michiganissa asuneet isovanhemmat, joiden sukujuuret olivat Iin Olhavassa.

Alkoholi, pahoinpitelyt ja insestiset suhteet olivat arkea isovanhempien luona. Wuornos tuli raskaaksi ensimmäisen kerran 14-vuotiaana – isoisänsä ystävän raiskaamana. Wuornos sai jo 18-vuotiaana tuomion ampuma-aserikoksesta ja päätyi Floridaan liftailevaksi prostituoiduksi.

Pitkä syöksykierre päättyi seitsemän miehen murhaamiseen 1989–90. Wuornos ja mukana kulkenut tyttöystävä jättivät useita johtolankoja, ja ratkaiseva virhe oli pantata uhrien omaisuutta. Wuornos pidätettiin 9. tammikuuta 1991.

Wuornos tunnusti surmat, mutta vetosi itsepuolustukseen. Vähän ennen kuolemaansa hän myönsi tehneensä kaikki veriteot ryöstötarkoituksessa, mutta kertomukset vaihtelivat niin usein, että totuus jäi hämäräksi.

Monsterin (2003) lisäksi Wuornosista on tehty useita elokuvia, kirjoja ja jopa oopperaesitys. Kuuluisimpia ovat Nick Broomfieldin kaksi dokumenttielokuvaa, Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992) ja Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003).

Elokuva: Monster - Aileen Wuornos , AVA klo 21.00