Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén luovat uraa ulkomailla. Kuvat: Sanoma-arkisto
Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén luovat uraa ulkomailla. Kuvat: Sanoma-arkisto

Mutta heidät nähdään siinä vasta vuonna 2016, kun Viikinkien neljäs kausi alkaa.

History-kanavan suosittua Viikingit-draamasarjan näyttelijäkaartia täydennettiin suomalaisilla näyttelijöillä. Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen nähdään seuraavalla kaudella viikinkeinä. Sarjassa on näytellyt kahdesti maailman vahvimmaksi mieheksi valittu Jouko Ahola.

Franzén näyttelee sarjassa skandinaavista soturia ja Norjan perustajaa, kuningas Harald Kaunotukkaa, ja Pääkkönen Kaunotukan nuorempaa veljeä, Hollywood Reporter -sivusto kertoo.

Jouko Ahola kertoi aiemmin MTV:lle päätyneensä Viikinkeihin Pääkkösen ansiosta, sillä tämä tuntee sarjan tuottajan.

– Olin tullut Jasperin mieleen, ja hän oli näyttänyt kuviani sarjan tuottajille, Ahola kertoi.

Viikinkien neljättä kautta kuvataan parhaillaan Irlannissa, ja siihen etsittiin tovi sitten 8000:aa avustajaa. Suomessa sarjaa esittää Sub, mutta sitä voi katsoa myös HBO:lla, jossa kolmas kausi loppui juuri. Suomalaisnäyttelijät nähdään Viikingeissä vuonna 2016.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Episodi-lehti.

Lue myös:

Viikingit-sarjan Jouko Ahola: ”Haluaisin välillä romanttisen roolin”

Onko Sean Penn yhtä nihkeä kuin huhutaan? Vastanäyttelijä Peter Franzén vastaa

Jasper Pääkkönen ELCrew’ssa: ”Tämän verran sain palkkaa Salkkareissa”

Jasper Pääkkönen pääsi brittileffaan: ”Suomalaisten arkuus on este menestymiselle”

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen