Järkevästi pelaava nainen on käärme, mutta samoin toimiva mies taitava pelaaja. Tähän kivikautiseen ajatukseen sortuivat Selviytyjät-finaalissa kaikki muut paitsi Katja Ståhl.

”Jos mä olisin sä, mä olisin mun kaa.” Näillä Cheekiltä lainatuilta sanoilla Kimmo Vehviläinen vetosi Janni Hussiin, jotta tämä olisi valinnut hänet Selviytyjät-finaaliin. Toisin kävi. Janni valitsi Sampo Kaulasen. 

Tämä päätös vei Jannilta viimeisetkin mahdollisuudet voittoon. Ei Janni ehkä Selviytyjiä olisi voittanut, mutta olisi hänellä ollut paremmat mahdollisuudet voittoon, jos finaalissa olisi ollut vastassa Kimmo eikä Sampo.

Aikaisemmin nimittäin muut kilpailijat nimesivät Kimmon kieroimmaksi kilpailijaksi. Jos hän ja Janni olisivat olleet finaalissa vastakkain, tuomariston olisi ollut vaikea päättää, kumman kierous ärsyttää enemmän. Nyt Janni oli tuomariston mielestä paljon kierompi kuin Sampo. Se myös näkyi tenttauksessa: tuomaristo grillasi Jannia paljon pahemmin kuin Sampoa.

”Sampo oli pääjehu, Janni teki likaisen työn.”

Erityisen katkera Jannille oli Helena Ahti-Hallberg. Hän valitti, miten törkeää on, kun nainen lyö naista kirveellä selkään ja että Janni on käärme enkelin asussa. Myös James Nikander ja Sara Chafak syyttivät Jannia kieroilusta. Siis siitä, että tämä pelasi peliä – niin kuin pelasivat kaikki muutkin.

Lisäksi tuomaristo näytti unohtaneen, että Sampo ja Janni olivat liitossa koko kilpailun ajan. He siis myös kieroilivat yhdessä. Itse asiassa Sampo oli pääjehu, ja Janni vain teki likaisen työn. Janni sai käärmeen maineen myös siksi, että on nainen. Sampon kieroilut taas kuitattiin kunnioitettaviksi peliliikkeiksi. Miehenä Sampo nähtiin taitavana pelaajana.

”Sampo ei ollut pelkästään letkeä ja sympaattinen Lapin-ukko.”

Vain Katja Ståhl oli perillä siitä, että Sampo ei todellakaan ollut pelkästään letkeä ja sympaattinen Lapin-ukko. Katja kuvaili Sampoa ”mafiapomoksi”. Siltä se kotikatsomoonkin näytti. Sampo oli mafiapomo, joka sai Jannin pauloihinsa. Se oli parempi strategia kuin Jannin.

Siinä mielessä Sampo siis ansaitsi voiton.