Jani Sievisellä on viisi lasta liitoista Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) ja Mari Samuelsenin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen
Jani Sievisellä on viisi lasta liitoista Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) ja Mari Samuelsenin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen

Jani Sievinen kertoo Mertaranta ja legendat -jaksossa, ettei ole halunnut lähteä riitelemään kolmen pienen tytön huoltajuudesta. Janin kolme nuorinta lasta asuvat äitinsä Mari Samuelsenin kanssa Norjassa.

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen, 41, kertoo Mertaranta ja legendat -jaksossa, että huippu-urheilun huonot hetket eivät ole mitään verrattuna henkilökohtaisen elämän kriiseihin.

Viimeisin kova paikka Janille on ollut ero hänen kolmen nuorimman lapsen äidistä, Mari Samuelsenista, 31. Pari erosi vuonna 2014 vain muutama kuukausi kuopuksen syntymän jälkeen. Tämän jälkeen Mari ja tytöt muuttivat Norjaan, eikä Jani voi osallistua tyttöjen, Felician, Millan ja Alman, arkeen muuten kuin Skypen välityksellä.

”Se on mulle henkireikä, että kuitenkin näkee heitä.”

– Olemme Skypessä pari kolme kertaa viikossa yhteydessä. Se on mulle henkireikä, että kuitenkin näkee heitä. Lisäksi 10–12 viikkoa vuodessa he vierailevat mun luona Suomessa. Tämä on sellaista ikävää, joka säilyy koko ajan – ja on koko ajan mielessä, Jarni kertoo jaksossa.

”Onhan yksi vaihtoehto lähteä riitelemään, mutta kenen etu se on?”

Janin mukaan etäisyys ei ole mitään helppoa, mutta hän antaa ymmärtää jaksossa, että muita vaihtoehtoja ei ole ollut.

– Onhan yksi vaihtoehto lähteä riitelemään, mutta kenen etu se on? Yleensä on niin – ja myös tässä tapauksessa – että lasten on parempi olla äitinsä kanssa, Jani perustelee päätöstä.

Antero Mertaranta kysyy jaksossa ex-hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemeltä, mitä hän ajattelee Janin Skype-isyydestä. Marja-Liisa yrittää kannustaa Jania, että tytöt ovat ikuisesti hänen lapsiaan, vaikka aikuisten välit olisivat kuinka tulehtuneita tahansa.

Kolmen tytön lisäksi Janilla on kaksi poikaa liitosta Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) kanssa: Aleksanteri, 18, ja Aaron,15. Janin ja Susannan liitto päättyi eroon vuonna 2006.

Illan jaksossa Jani kertoo, että oli aivan hukassa uransa lopettamisen jälkeen, mutta nyt olo on tasapainoisempi kuin vuosiin. Nykyään hän seurustelee Marian kanssa, mutta on pitänyt aikaisempaa matalampaa profiilia suhteesta.

– Olen onnellisesti parisuhteessa. Tässä suhteessa varmaa on se, että yhteisiä lapsia ei tulla hankkimaan. Lapsikatraan yhteenlaskettu pääluku on nimittäin jo seitsemän, Jani Sievinen kertoi tammikuussa Ilta-Sanomille Urheilugaalassa.

 

Congrats son @aaronjuhani today 15yrs😆

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Jani on julkaissut Instagramissaan useita kuvia lapsistaan.

 

 

Onnea Aleksanteri! Tänään 19v. Happy birthday son! 🎁🎂🎈

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Alla olevassa kuvassa on Janin ja hänen lapsiensa lisäksi nykyinen Maria-kumppani lapsineen.

 

Huippupäivä Lintsillä. Viimeksi jengi koossa jouluna. Täysillä koko päivä. Ukko on paras laite. Kiitos kaikille😁

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Mertaranta ja legendat TV5:lla keskiviikkoisin kello 21.00.

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.